Bun găsit! Cum să transformi visul în cadou pentru casa ta. Visul meu, casa mea. Luna Decembrie, denumită și luna cadourilor, este motiv pentru a da frâu liber imaginației și visării. Este luna în care vrei să crezi că totul se poate împlini. La fel mi se întâmplă și mie, visez, îmi imaginez, mă întreb: cum să transformi visul tău în cadou pentru casa ta!

Sunt câțiva ani de când căsuța noastră ne bucură cu căldura ei, ne primește, ne adăpostește, ne răsfață. Am îmbrăcat-o așa cum ne-am dorit, după gustul și personalitatea noastră cu dorința clară de ne regăsi energia, relaxarea, frumusețea, liniștea de care avem nevoie. Și, am reușit.
Ne-am deprins ușor – ușor cu generozitatea ei, cu tonurile calde-luminoase ale culorilor, cu locurile de odihnă, cele de relaxare sau distracție, oazele de verdeață și grădinița cu flori sau locul în care lucrăm.

Cum să transformi visul tău în cadou pentru casa ta

Ne sunt dragi toate pentru că sunt asemeni nouă, pentru că sunt făcute de noi, pentru noi și satisfac nevoile noastre.
Am pus suflet pentru ea și a căpătat suflet, acum, ca orice suflet, are nevoie de primenire.

Ici-colo, pereții au căpătat mici răni care mai apoi s-au extins, culorile și-au pierdut viața devenind mai terne, părți din piesele mobilierului de bucătărie au probleme, iar ferestrele tremură din cauza garniturilor care au cedat în timp.

Iar eu visez…!  La SideraQuarț

Visez cu ochii (larg) deschiși cum mi-aș face un cadou mie, pentru căsuța mea, să o pregătesc pentru sărbătorile din decembrie. Mi-a venit în ajutor provocarea Blogal Inițiative și campania SideraQuartz.

O provocare care mi-a stârnit interesul și curiozitatea să aflu despre ce este vorba și ce informații pot afla despre materialele pe care le folosește. Sidera, cum nu este greu de ghicit după denumire, mi-am dat și eu seama (ha-ha) că este vorba despre cuarț.  Marea mea uimire a venit în momentul în care am aflat despre atributele cuarțului.

Este rezistent, aproape indestructibil, antibacterian, ușor de întreținut, produs din cuarț și materiale naturale dar peste toate, foarte frumos.

Din paleta de culori nelimitată și diversitatea de dimensiuni , forme, texturi, mi-am ales elemente care, dând de lucru imaginației, să permită combinațiile necesare pentru realizarea glafurilor ferestrelor înlocuite.

Cum să transformi visul tău în cadou pentru casa ta

Sidera infografic-de-ce-cuarț

Cum să transformi visul în cadou pentru casa ta

Aleg culori complementare

Am dorit să aleg culori complementare celei alese pentru draperii așa că m-am oprit la Luxury Cream. Am continuat placarea peretelui ”suferind” aflat pe aceeași parte cu unul dintre geamuri, cu o combinație Antique Agate. Pentru peretele care delimitează bucătăria de living formând barul și stâlpul transformat în colțul suvenirurilor, am mizat pe Amber Beige și Zincite Beige tușat cu Granat Red

Pentru că îmi place să păstrez un echilibru al energiilor, voi păstra blatul din lemn al barului, dar îl voi lăcui pentru a – i da o notă proaspătă, elegantă.

Sunt foarte încântată de rezultatele aproape reale de până acum, nu doar pentru că vizual este plăcut ochiului și dă o notă de prețios, dar cuarț – ul prin rezistența sa la temperaturi înalte, solvenți și mucegai, pentru calitatea de antiderapant, mă ajută să rezolv probleme existente sau viitoare.

Realistă din fire, mă trezesc, doar pentru puțin timp, spunându-mi că nu poate fi posibil visul meu. Este prea frumos, prea ies toate cum mi-am dorit așa că mă apuc de treabă cu ce am la îndemână, mai pe românește, de cârpit.

Cuarțul, o alegere perfectă

Gândurile și imaginația însă nu mă lasă și mă duc din nou în universul materialelor din cuarț. Și, chiar dacă pare mult și spiritul critic mă trage de mânecă, dorința de a restabili utilitatea bucătăriei mele o ia înainte.

Dar ce te tot blochezi în materialul acesta, am un dialog imaginar cu mine însumi, de ce nu alegi altceva?

Pentru că este un material (cuarțul compozit este 93% cuarț) cu absorbție și porozitate minimă. Ușor de întreținut, ușor de transportat, pentru calitatea superioară, certificat ISO dar mai ales. Pentru că dă imaginației libertate să creeze zeci de combinații, vine răspunsul.

Datorită rezistenței la abraziune, spargere, îngheț și dezgheț, produse chimice, este ideal și pentru aeroporturi, spitale, stații, muzee, etc.

Cum să transformi visul tău în cadou pentru casa ta

Vis versus speranță de împlinire

Merg mai departe cu visul meu, până la urmă, de ce să nu visez, ce /cine mă oprește? Este luna visării! Aș îmbrăca oaza mea de ”creații culinare” cu un blat Luxury Mousse Coffee care este elegant, frumos, se încadrează perfect cu mobilierul și aparatura, iar calitățile sale mă ajută să lucrez fără teama de spargere, zgâriere și alte asemenea probleme.

Cum să transformi visul în cadou pentru casa ta

Sigur că aș mai avea de lucru puțin și la baie, dar mă opresc pentru că visul s-a terminat. Am lăsat baltă și cârpeala, nu-i de mine, sunt mai bună la imaginație. Sau la visare?

Sau… Nu este vis? Nu este imaginație? Nu este Decembrie?

A, este Sidera Quartz cea care m-a dus atât de departe și mi-a dat motiv (și) de scris acest articol.

Voi la ce visați să ”primeniți” în Decembrie ?

 

UniquebyMM

Rate this post