Bun găsit, prieteni! Este vremea culesului, a pregătirilor și chiar a proiectelor, a începuturilor. Iubesc natura și toate ale ei, mă fascinează culorile ei, așa se face că accept cu bucurie o invitație la cules mere. Soiuri alese, Jonatan, Goden Delicious sau Idared într-o armonie de culoare cu pere mari, zemoase, așteaptă cuminți pe ramurile încărcate. Anul acesta a fost rod bogat, atât de multe mere sunt încât oamenii nu știu ce să mai facă cu ele. Unii, cu simț practic și întreprinzător și-au făcut depozite sănătoase, conform normelor, unde pot păstra în condiții optime fructele până în primăvară. De aici a pornit povestea mea, o idee mai veche lăsată mult timp la ”dospit”. Îmbinând plăcutul cu utilul, a venit însă timpul să acționez, altfel spus, ”stau, îmi stă norocul”. Despre ce este vorba? Cum altfel, dacă nu despre o afacere cu dichis și stil unic, mai exact, gravare pe piele.
Afacere cu dichis și stil unic
Ideea vine din dorința de personalizare, din convingerea mea că suntem unici. Cu toții ne dorim servicii care să ni se potrivească, haine adecvate stilului propriu, tratamente corespunzătoare etc. Dacă arhitect nu mi-a ieșit (:)), m-am îndreptat spre altă pasiune, cea de creație a obiectelor unicat, personalizate, în stilul meu.
Obiecte de marochinărie, încălțăminte sau mobilier din material de pielea pe care le-aș crea aplicându-le o gravură cu efecte deosebite pentru fiecare model. Pielea este un material moale, pretențios și greu de lucrat iar tăieturile complicate, foarte greu, uneori imposibil de obținut.
Prietenii cu livada de meri mi-au povestit despre existența unor aparate laser, foarte inteligente, care execută tăieturi extraordinar de complicate. Cu tehnologii noi în domeniul prelucrărilor laser, gravatoarele laser (denumirea aparatelor), pot fi folosite pentru o mare varietate de materiale. Cu ajutorul lor se pot marca, obține tăieturi complicate și grava materiale care nu pot fi prelucrate prin alt mod. Astfel, gravatoarele Bodor pot fi folosite pentru ștampile, cauciuc, textile, piatră, piele, materiale plastice, metal, lemn.
La cules de mere și discuții
Culegeam merele cu mai mult spor, găsindu-le parcă mai frumoase și, absorbind fiecare cuvânt din discuția cu prietenii, îmi imaginam gravurile realizate de mine cu gravatorul.
- ”Dar cine importă și distribuie aceste gravatoare? reușesc să rostesc eu întrebarea dintre cele o mie pe care le aveam.
- Colop România este unul dintre importanții importatori- distribuitori, răspunde prietenul care se pare că este destul de bine documentat.
- Cum pot folosi gravatorul, există personal specializat care trebuie angajat, plătit sau îl pot folosi singură?
- Poate fi utilizat de proprietar, în cazul tău, de tine, după ce faci trainingul obligatoriu la achiziționarea aparatului. Distribuitorul Colop oferă de asemenea garanție de 3 ani și suport prin telefon, email etc.”
Lăsasem ideea în așteptare după cum spuneam mai sus dar nu o abandonasem. Aflasem multe lucruri interesante, prin urmare era momentul demarării acțiunii alegând, în primul rând, ceea ce mi se potrivește. Pentru ceea ce doresc să fac, aparatul de dimensiuni medii, care poate fi instalat pe masă, gravatorul laser Bodor – BCL-0605MU este cel potrivit.
Caracteristicile gravatorului ales sunt încă un motiv care mă convinge. Conexiune USB și Wi-Fi, capac plexiglas care permite vizualizarea incintei de lucru, plug-in pentru Corel Draw și Autocad, motoare cu pas de precizie mare cu trei faze, software avansat sunt doar câteva dintre ele.
Abia aștept răspunsul distribuitorului. Vreau să urmez cât mai repede trainigul, să văd cu ochii mei cum prind contur creațiile mele. Cum pasiunea mea este pusă în practică cu ajutorul noii tehnologii.
Voi știați de gravatoarele laser? Cum le-ați folosi dacă ați fi posesorul unuia? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.
Până data viitoare, dați curs pasiunilor.
UniquebyMM
Articol pentru proba nr. 8 Superblog 2018 ”Creativitate și profitabilitate cu Bodor”
Sursa: bodorlaser.ro
O asemenea ustensila i-ar prinde bine oricui. E buna la casa omului si uneori poate fi de mare ajutor
Știu și eu dacă la banii ăștia îți poți lua un gravator doar pentru tine :)
Dar, cine știe.
Eu m-am gândit să îmbin utilul cu plăcutul sau invers.
Interesanta alegere! EU as grava cu laserul in metal sau piatra.
Cred ca ar iesi niste opere de arta! :) Mai ales cu astfel de aparate sofisticate
Și ideea ta este interesantă!
fiecare cu talentul său!
Pasiunile sunt cele pe care le urmez si eu :)
Cred că este cea mai bună alegere!
Felicitări!
Am aflat si eu de ele acum ceva timp si le-as folosi ca sa-mi infrumusetez orasul.
Interesant! Succes!
As personaliza tot cu logo-ul blogului meu :D
Bună idee!
Succes!
Imi surade si mie ideea de a avea un aparat al meu cu care sa pot personaliza lucruri. Chiar se pot crea lucruri interesante cu putina creativitate
Dă libertate visurilor și imaginației!
Parca m ati dus intr o poveste cu acest articol, felicitari!
Mulțumesc!
Eu as grava in lemn. Ador obiectele personalizate din lemn.
Idei sunt, bugetul să facă față.
foarte misto ideea! imi place! eu l-as lua sa gravez orice, ca doar idei imi vin, mai o cana, mai o bucata de ceva, cred ca ies cadouri frumoase din el!
Fiecare cu pasiunea lui și, iată, ideile vin.
Până una- alta, să visăm și să credem !
Nu ar strica un astfel de aparat chiar daca nu am o afacere, mi-as personaliza toate lucrurile.
Chiar poate fi o afacere cu un real potential. Ma gandeam si eu intr-un timp la ceva de genul
Mi se pare un ,,gadget,, foarte interesant si sigur as gasi sa-l intrebuintez in cat mai multe moduri.