Bun găsit, prieteni! Este vremea culesului, a pregătirilor și chiar a proiectelor, a începuturilor. Iubesc natura și toate ale ei, mă fascinează culorile ei, așa se face că accept cu bucurie o invitație la cules mere. Soiuri alese, Jonatan, Goden Delicious sau Idared într-o armonie de culoare cu pere mari, zemoase, așteaptă cuminți pe ramurile încărcate. Anul acesta a fost rod bogat, atât de multe mere sunt încât oamenii nu știu ce să mai facă cu ele. Unii, cu simț practic și întreprinzător și-au făcut depozite sănătoase, conform normelor, unde pot păstra în condiții optime fructele până în primăvară. De aici a pornit povestea mea, o idee mai veche lăsată mult timp la ”dospit”.  Îmbinând plăcutul cu utilul, a venit însă timpul să  acționez, altfel spus, ”stau, îmi stă norocul”. Despre ce este vorba? Cum altfel, dacă nu despre o afacere cu dichis și  stil unic, mai exact, gravare pe piele.

Afacere cu dichis și  stil unic

Afacere cu dichis și  stil unic

Ideea vine din dorința de personalizare, din convingerea mea că suntem unici. Cu toții ne dorim servicii care să ni se potrivească, haine adecvate stilului propriu, tratamente corespunzătoare etc. Dacă arhitect nu mi-a ieșit (:)), m-am îndreptat spre altă pasiune, cea de creație a  obiectelor unicat, personalizate, în stilul meu.

Obiecte de marochinărie, încălțăminte sau mobilier din material de pielea pe care le-aș crea aplicându-le o gravură cu efecte deosebite pentru fiecare model. Pielea este un material moale, pretențios și greu de lucrat iar tăieturile complicate, foarte greu, uneori  imposibil de obținut.

Prietenii cu livada de meri mi-au povestit despre existența unor aparate laser, foarte inteligente, care execută tăieturi extraordinar de complicate. Cu tehnologii noi în domeniul prelucrărilor laser, gravatoarele laser (denumirea aparatelor), pot fi folosite pentru o mare varietate de materiale. Cu ajutorul lor se pot marca, obține tăieturi complicate și grava materiale care nu pot fi prelucrate prin alt mod. Astfel, gravatoarele Bodor pot fi folosite pentru ștampile, cauciuc, textile, piatră, piele, materiale plastice, metal, lemn.

Afacere cu dichis și  stil unic

La cules de mere și discuții

Culegeam merele cu mai mult spor, găsindu-le parcă mai frumoase și, absorbind fiecare cuvânt din discuția cu prietenii, îmi  imaginam  gravurile realizate de mine cu gravatorul.

  • ”Dar cine importă și distribuie aceste gravatoare?  reușesc să rostesc eu întrebarea dintre cele o mie pe care le aveam.
  •  Colop România este unul dintre importanții importatori- distribuitori, răspunde prietenul care se pare că este destul de bine documentat.
  •  Cum pot folosi gravatorul, există personal specializat care trebuie angajat, plătit sau îl  pot folosi singură?
  •  Poate fi utilizat de proprietar, în cazul tău, de tine, după ce faci trainingul obligatoriu la achiziționarea aparatului. Distribuitorul Colop oferă de asemenea garanție de 3 ani și suport prin telefon, email etc.”

Lăsasem ideea în așteptare după cum spuneam mai sus dar nu o abandonasem. Aflasem multe lucruri interesante, prin urmare era momentul demarării acțiunii alegând, în primul rând, ceea ce mi se potrivește. Pentru ceea ce doresc să fac, aparatul de dimensiuni medii, care poate fi instalat pe masă,  gravatorul laser Bodor – BCL-0605MU este cel potrivit.

Afacere cu dichis și  stil unic

Caracteristicile gravatorului ales sunt încă un motiv care mă convinge. Conexiune USB și Wi-Fi, capac plexiglas care permite vizualizarea incintei de lucru, plug-in pentru Corel Draw și Autocad, motoare cu pas de precizie mare cu trei faze, software avansat sunt doar câteva dintre ele.

Abia aștept răspunsul distribuitorului. Vreau să urmez cât mai repede trainigul, să văd cu ochii mei cum prind contur creațiile mele. Cum pasiunea mea este pusă în practică cu ajutorul noii tehnologii.

                           Voi știați de gravatoarele laser? Cum le-ați folosi dacă ați fi posesorul unuia? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

                                                                       Până data viitoare, dați curs pasiunilor.

 

UniquebyMM

 

Articol pentru proba nr. 8 Superblog 2018 ”Creativitate și profitabilitate cu Bodor”

Sursa: bodorlaser.ro