Bun găsit! Vorbesc destul de des despre prietenie și ce a însemnat pentru mine SuperBlog din acest punct de vedere. Și nu sunt singura care susține că SuperBlog este locul în care se cunosc oameni și se leagă prietenii. Ei bine, pentru că v-am promis o serie de interviuri, astăzi am un invitat – superblogger din această categorie și pe care l-am cunoscut și dincolo de online. Este vorba despre un interviu cu parfum de bibelou blog.

 

În ciuda firii vorbărețe și prezenței frecvente  din online, în realitate este greu de … ”citit”. Contrar acestui paradox, eu am reușit să descifrez mesajele din spatele cuvintelor.

Adepta deja consacratei expresii lansate de un alt (renumit) blogger, Dana Maria a fost printre primii bloggeri-oameni cu care m-am conversat și m-am împrietenit, mai întâi online.  Pot spune că m-a susținut fără să-și dea seama și m-a consiliat, cu bună știință, în domeniul parfumurilor. Dar, haideți să aflăm împreună mai multe despre Dana Maria, din interviul acordat.

Interviu cu parfum de bibelou blog

UniquebyMM:

Bun găsit, Dana Maria, Bibelou Blog! Îți mulțumesc pentru că ai acceptat să – mi acorzi acest interviu. Ești primul blogger pe care l-am reținut la ”botezul” intrării mele în comunitatea SuperBlog, pentru remarca ”bloggerii nu sunt omeni”! 🙂 Ești foarte activă pe grup și, de multe ori, în spatele sau printre cuvintele tale se citește/simte un îndemn, o susținere.

Dana Maria:

Bună! Mulțumesc pentru propunere! Vreau să specific că remarca nu îmi aparține, când am spus asta îl citam pe Emil.

UniquebyMM: Povestește ceva despre tine, despre stilul tău de comunicare, online și off line, despre pasiunile tale. Cine este Dana Maria alias Bibelou Blog dincolo de cuvinte?

 

Dana Maria:

Dana Maria și Bibelou sunt din multe puncte de vedere una și aceeași, dacă pot să mă exprim așa. În viața de zi cu zi mă ocup tot cu cosmeticele, de aceea am decis să schimb nișa blogului, la început fiind generalist, mai mult un jurnal online.

Dar Dana și Bibelou sunt și diferite, în sensul că pe cât de vorbăreață sunt în online, pe atât de reținută sunt că persoană, cel puțin până mă acomodez într-un mediu. Majoritatea persoanelor mă etichetează drept fițoasă ori nesuferită, dar eu sunt doar foarte timidă. Probabil e unul dintre motivele pentru care azi sunt blogger: scriu ceea ce nu pot (sau îmi e rușine, sau îmi e teamă) să spun.

În ultimii ani, datorită locului de muncă (într-o parfumerie), fiind nevoie să vorbesc zilnic cu persoane cât se poate de diferite, am reușit să ies puțin din cochilie. Puțin! Ca pasiuni… ce să zic… îmi plac cosmeticele. Îmi place să citesc. Îmi plac animalele. Îmi place muntele. Îmi place muzica.

UniquebyMM:

Știu că anul acesta ai împlinit 9 ani de blogging și ai ajuns la 665 articole. Ai refuzat să-l scrii tu pe cel cu numărul 666, deși în teoria numerologiei  666 este de fapt 9 🙂, ai preferat un guest post. Vreau să te rog să ne spui cum a venit ideea blogului, de unde numele lui. Despre începuturile tale în blogging.

Dana Maria:

Da, pe 5 februarie am împlinit 9 ani de Bibelou, deși am început să scriu mai cu spor din 2013. Sunt puțin mai superstițioasă din fire, dar doar puțin.

Ideea blogului a venit la câteva luni după ce am început să scriu pe un site local, oltenita9 se numea. Un amic mi-a zis că îl lansează și, dacă vreau, să scriu și eu articole acolo. Despre ce vreau. Îmi amintesc că primul articol a fost despre politică și a avut succes. Au urmat și altele pe teme diverse, poezii, declarații de dragoste etc, apoi mi-am zis că vreau și eu un loc al meu.

Așa a apărut Bibelou. Pe vremea aceea, era la modă o melodie cu același nume și m-am gândit că acest cuvânt mă reprezintă. Eram cam suferindă în dragoste, na, aveam și eu 21 de ani, eram mică :).

 

 

UniquebyMM:

Am vorbit în introducere despre SuperBlog. De când participi la competițiile celei mai longevive platforme și ce a reprezentat/reprezintă aceasta pentru tine? Este SuperBlog un virus de care nu mai scapi? Ai și tu senzația de ”este ultima oară când particip” de care uiți până la următoarea ediție?

Dana Maria:

Din 2014, ediția de toamnă, cea lungăăă! Inițial a reprezentat o luptă între mine și mine. Voiam să văd dacă ce scriu e suficient de apreciat de ceilalți cât să îmi dau seama dacă aș putea să scriu o carte. Apoi am descoperit bloggerii.

Apoi a reînviat spiritul de competiție. Apoi nervii așteptării, bucuria unei note mari. Nu pot spune că SuperBlog mi-a adus vreo colaborare. În cei aproape 5 ani nu mi-a bătut nimeni la ușă, dar nici nu m-am gândit la asta la început.

Pentru mine contează să scriu frumos, bine, să iau note mari, să iau premii… mulți spun că nu premiile contează. Contează și premiile, dar e important să nu le ai în minte când scrii, ci să te concentrezi pe ce ai de scris, nu pe ce ai de câștigat. Așa vin și premiile.

SuperBlog e frumos ca întreg, prieteniile legate, articolele multe și frumoase, întâlnirile de la Gale. De multe ori am zis că-i gata, dar în timpul competiției. Acum îmi mențin părerea și după și spun că nu m-aș mai înscrie, însă nu spun asta cu hotărâre. Vedem ce va fi până atunci.

 

 

UniquebyMM:

Există o ediție care ți-a rămas în memorie? Poate, ca fiind cea mai frumoasă, cu cele mai multe premii sau o experiență reprezentativă? Povestește-ne puțin din perspectiva ”veteranului”.

Dana Maria:

Cea din toamna trecută, când am fost pe locul 5. A fost ediția în care m-am dedicat 100% și s-a văzut. Am câștigat și destule premii în produse, am scris niște articole “țuț” (din punctul meu de vedere) și chiar a ieșit bine.

Ca veteran nu știu ce să zic, mai ales că în ultima vreme apar bloggeri care la prima sau a doua participare “rad” tot. Să fii veteran nu e neapărat important, așa cum credeam eu la prima participare, că “ăștia vechi” câștigă mereu.

Interviu cu parfum de bibelou blog

UniquebyMM:

Ești un om hotărât, bătăios, care merge întotdeauna până la capăt? Ai avut momente în care ai fost dezamăgită și ai vrut să renunți?

Dana Maria:

Sunt foarte încăpățânată, dar nu pot să spun că și foarte bătăioasă. Sensibilitatea mea aparte și felul în care mă las doborâtă uneori anulează căpoșenia și nu e prea drăguț. Totul e relativ la mine. Se întâmplă să mă scutur și să merg înainte mai cu foc, dar se întâmplă și să las naibii tot.

UniquebyMM:

Îți plac parfumurile și cosmeticele, cui nu-i plac? :) – și de multe ori dai sfaturi în domeniul acesta. Eu însămi te-am consultat de câteva ori. Vorbește-ne puțin despre partea aceasta. Este un hobby, este mai mult de atât?

Dana Maria:

E munca mea în primul rând. Lucrez de 7 ani într-o parfumerie, dar una independentă, locală, nu din marile lanțuri cunoscute.

Tot ce știu despre cosmetice e documentare făcută de mine, pas cu pas. Și tot mi se pare că știu prea puțin și așa e până la urmă. Mereu e ceva nou de aflat, pentru că în industria frumuseții se creează în permanență noi produse care promit ce ne dorim toate, la urma urmei: frumusețe.

Totul e să știm să le alegem, iar dacă nu știm, să întrebăm pe altu’ care știe mai bine, că nu e nicio rușine.

 

 

UniquebyMM:

Din câte am aflat, îți place muzica de toate genurile (și mie :)) și, să scrii. Mai ales poezii. Îți plac oamenii cu personalitate și marea.

Iată, cum am descoperit pasiuni comune și că ne potrivim 🙂! Îmi plac oamenii care își păstrează unicitatea, verticalitatea și îmi doresc o casă la mare, ocean. Întrebare: Despre ce îți place cel mai mult să scrii, în afară de poezii?

Dana Maria:

Spre rușinea mea, pagina de pe blog nu este actualizată. Am descoperit acum câțiva ani și muntele și am rămas îndrăgostită pentru eternitate. Nu zic nu mării, dar muntele e viața mea.

Poezii nu am mai scris de ani de zile. Să scrii o poezie îți trebuie o suferință anume, o neîmplinire poate. Părerea mea.

Cel mai mult îmi place să scriu despre parfumuri, dar scriu rar, pentru că oamenii de obicei le miros și le place sau nu un anumit parfum, nu stă nimeni să îl ia pe bucăți, pe note, pe arome. Dar poate, învățând mai mult la rândul meu, o să reușesc să atrag atenția și altora că un parfum e mai mult decât o aromă plăcută într-o sticluță frumoasă. E o poveste.

UniquebyMM:

Apropo de oamenii cu personalitate pe care îi placi, îți alegi oamenii pe care îi vrei în preajma ta? Prietenii? Dacă da, cum anume faci asta?

Interviu cu parfum de bibelou blog

Dana Maria:

De obicei eu nu aleg, ci sunt aleasă. Având o viață activă mai mult în online, acolo fiind mai guralivă, atrag prin glumele mele cel mai probabil.

Îmi plac oamenii glumeți și îmi place să fac oamenii să râdă. Când fac un om să râdă mi se umple sufletul. Prietenii pe care îi am dincolo de ecranul telefonului sau monitor sunt prieteni de o viață. Circumstanțele ne-au adus împreună și chiar dacă suntem departe unele de celelalte (e vorba doar de fete), la orice oră din zi și din noapte putem vorbi ca și cum ne-am văzut ieri.

UniquebyMM:

Știm cu toții cum este cu inspirația: exact când avem mai mare nevoie de ea, ne părăsește. Care este rețeta la care apelezi tu? De unde te inspiri și ce anume te inspiră?

Dana Maria:

În general aștept să vină inspirația. Când vine, mă pun pe scris. Nu forțez decât când sunt presată de timp. Aștept și zile întregi să vină vreo idee.

Mă inspiră muzica de multe ori, dar mă inspiră și un duș de jumătate de oră. Mă inspiră o vorbă auzită prin oraș, pot să scriu un întreg articol pe baza unei replici pe care o aud din întâmplare.

UniquebyMM:

Scrisul are diferite efecte asupra celor care îl practică. Pe unii îi schimbă efectiv, pe alții îi modelează, pentru unii are efect antistres. Ce reprezintă scrisul pentru tine?

Dana Maria:

Mă bucură. Mă bucură pentru că știu că acolo, undeva, e un om pe care îl ajut. Chiar dacă vorbim despre un domeniu mai superficial (ar crede unii), cosmeticele. Nu schimb vieți cu ce scriu, dar dacă 2-3 oameni au zâmbit și încă unul a dat fuga să testeze ce am recomandat eu, sunt mulțumită. Sunt bucuroasă și mândră.

UniquebyMM:

Am ajuns la finalul interviului. Te rog să ne spui care sunt planurile tale de viitor și să adresezi câteva cuvinte cititorilor.

Dana Maria:

Tot zic de o vreme că o să scriu o carte. Cartea aia e doar sub formă de schițe și idei scrise pe fugă în telefon. Plus câteva dintre cele mai noi articole care conțin pasaje din ceea ce sper că va fi cartea mea cândva.

Plănuiesc să fac și pasul cel mare spre un domeniu propriu pentru blog și asta mă îngrozește, pentru că eu știu să scriu, cu tehnicalitățile sunt la pământ și nici nu mă interesează să învăț, mă cunosc și știu că aș încerca degeaba să înțeleg anumite chestii. Dar să vedem când va fi.

Hmmm… ce să zic, ce să zic? Mulțumesc celor care au avut răbdarea să citească ce am scris. Nu uitați să zâmbiți, există creme antirid.

UniquebyMM:

Știu că am spus că este finalul, dar mi-am dat seama că mai am ceva: mai pot apela la consilierea ta în materie de parfumuri-cosmeticale? 🙂Mai ales că plec în vacanță :).

Dana Maria: Oricând! :-) :-) 

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0