Bun găsit! Cine nu- și amintește cu plăcere de copilărie și locurile în care a copilărit? Despre jocuri și întâmplări, despre bunici și casa în care a petrecut cel mai frumos timp? Puțini sunt aceia dintre noi care să nu o facă iar eu, nu mă număr printre ei. Cum aș putea uita amintirile frumoase care, asemeni vinului/prietenului bun, capătă valoare cu fiecare an care trece peste el(e)?!? Și cum aș putea uita casa bunicilor în care trăisem toate amintirile copilăriei? Casa bunicilor și conceptul unic în România: Vindem-Ieftin.
Cuprins
Casa bunicilor și conceptul unic în România: Vindem-Ieftin
Pășeam încet pe podeaua denivelată a holului de la intrare, căutând din ochi locurile ascunzătorilor de-a “v-ați ascunselea”. Un zgomot înfundat mă face să tresar, de parcă m-ar fi descoperit cineva. Era doar podeaua învechită, trosnind sub picioarele mele. Cu inima strânsă de emoție, apăs clanța ușii care se deschide greu, cu un scârțâit asurzitor, și revăd “camera bună”. Era camera în care ne odihneam după masa de prânz, de fapt locul în care ne jucam până oboseam. Același mobilier din lemn pictat, cele două paturi acoperite de cuverturi, covorul și velința de pe perete, țesute de bunica. De pe peretele din față, din tabloul peste care și-a pus amprenta timpul, îmi zâmbesc bunicii. Ce tineri și frumoși erau!
Amintiri
Peretele arată însă ca o hartă brăzdată de ape: crăpături adânci care duc în toate părțile. “Prea multe amintiri și prea multă durere” – îmi spun – dar rezist și merg mai departe. Camera în care dormeau bunicii parcă striga și ea după ajutor iar “bucătăria” … Semăna cu locul unui un mic război: cuptorul din care bunica scotea plăcintele aburinde, era doar un morman de cărămizi. O parte din tavan căzută peste masa care se mai ținea într-un singur picior … Iar magazia de lângă bucătărie, transformată acum în adăpost pentru războiul de țesut și tot felul de scule … cu siguranță le-ar fi fost de folos dacă ar fi putut construi o baie.
Ieșind în curtea mare, amintirile se derulează ca într-o film pe peliculă veche: locul în care jucam oina, leagănul, bătrânul nuc în a cărui scorbură îmi imaginasem că pot intra … Și o mie de întrebări: Cum reușiseră bunicii să construiască casa asta, doar cu materialele existente la vremea aceea? De unde le cumpărau, cum au reușit să le transporte? De fapt, îmi amintesc cum se chinuia bunicul cu căruța cu lemne … ! Oare cum ar fi construit -o dacă ar fi avut materialele de astăzi și mijloacele moderne și rapide de achiziții, Casa de Comenzi Online Vindem Ieftin? *
Casa bunicilor și conceptul unic în România: Vindem-Ieftin – poveste
Mă așez pe băncuța de sub bolta din viță de vie cu gândul la bunici. Îmi imaginez că facem planuri împreună pentru construcția casei în condițiile de astăzi. Parcă le aud întrebările despre fiecare material în parte: cât rezistă, din ce este făcut, la ce folosește, cât costă? Le răspund cu drag și le povestesc cu răbdare, pe înțelesul lor. Fac calculele suprafețelor împreună cu bunicul, bunica îmi amintește de cuptorul ei la care nu vrea să renunțe (nici eu :)). De ce să renunț la stilul lor, tradițional?
Scot tableta, fac o listă (în mare) cu necesarul și intru direct pe materiale de construcții online de unde aleg:
- foi de rigips,
- gips carton,
- WPC (lemn compozit),
- șindrilă bituminoasă pentru acoperiș,
- tencuială decorativă Weber,
- gresie,
- faianță baie/ faianță bucătărie,
- țevi metalice
- tâmplărie PVC ADF,
- fereastră ADF,
- obiecte sanitare.
Bunicul nu are încredere în tableta mea și, pregătindu-și creionul și hârtia face propria listă, timp în care eu contactez un consultant. Îi povestesc despre construcția unei case cu patru camere mari, bucătărie, baie, verandă, un cuptor cu vatră …, etc. Explic despre materialele la care ne-am gândit, rugându-l să ne acorde consiliere.
Planuri
Am găsit înțelegerea necesară, ne-a făcut recomandări, completând lista necesarului de materiale. Mai aveam nevoie de multe altele (:))! OSB exterior, țevi metalice, panouri sandwich, termosistem vată bazaltică, sistem coșuri de fum, sageac metalic, cabluri și conductori, corpuri de iluminat,etc. Materiale care, spre surprinderea mea, figurau și pe lista bunicului.
-Gata bunicule! Am comandat tot ce ne trebuie, doar să găsim echipa de constructori.
-Apoi, draga bunului, spui că-i gata, dar cu ce le aducem acasă? Eu m-am gândit și la asta. Uite, aici am făcut calculul, dar nu cred că ne ajung banii. Ș- apăi, cum e gata așe răpede? Lasă echipa … o am, e pregătită.
-Bunicule, nu-i nevoie transport, se ocupă ei și de asta. Știi cum procedează Casa de comenzi online Vindem -Ieftin la care am apelat? Consultantul a notat toate materialele și cantitățile pe care le dorim noi, negociază prețul direct cu producătorii, apoi marfa ambalată corespunzător este trimisă către noi. Nu este un depozit unde marfa este stocată și manipulată de nu știu câte ori, adăugând de fiecare dată alți bani prețului de pornire. Astfel, obținem un preț bun și scăpăm de drumurile pe la depozite, deoarece am comandat toate materialele într -un singur loc. Transportul se face în siguranță, marfa ajunge în condiții bune, exact cea pe care am comandat -o, nu ceva mai slab calitativ sau care este deja pe stoc și trebuie rulat. Ai văzut, am vorbit cu un consultant, am primit toate informațiile de care avem nevoie. Ce spui, cum ți se pare?
-Mi se pare în regulă după cum spui, dar chiar așe să fie? – parcă îl aud pe bunicul întrebându-mă cu felul lui direct și sincer.
Casa bunicilor și conceptul unic în România: Vindem-Ieftin
-Bunicule, chiar așa este! Uite, îți arăt niște oameni care au apelat la Casa de comenzi online: spun și arată exact cum stau lucrurile. Și îi arăt bunicului recenziile video pe tableta mea. Trag cu coada ochiului și observ cum expresia feței i se modifică la fiecare reacție venită din partea oamenilor din clipuri. Când îl văd cu fața destinsă și un zâmbet în colțul buzelor, întreb din nou:
-Acum te-ai convins, bunicule?
-Eiii, da, m-ai convins! așa mai zic și eu! Să tot construiești cu așa metode! Ai avut dreptate, draga bunului. Apoi, acum hai să facem loc pentru materiale și să pregătim banii. După cum am văzut că stau lucrurile, trebuie doar să dau o strigare pentru echipă, să ne apucăm de treabă, că nu-i timp de pierdut.
Livrarea materialelor s-a făcut în cel mai scurt timp și cea mai bună stare. Experiența nu putea fi decât una plăcută și interesantă pentru bunici. De altfel, am convingere că bunicii ar fi fost tare mulțumiți dacă ar fi avut la îndemână toate aceste facilități. Iar casa în care mi-am amintit toate întâmplările și timpul petrecut, ar fi rezistat mult mai bine. În locul imaginii dureroase pe care am avut-o la ultima vizită, aș fi avut una plăcută.
Voi cunoașteți conceptul unic în România al Casei de Comenzi online Vindem-Ieftin? Ați avut vreo experiență în acest sens? Aștept să-mi povestiți în comentarii.
Până data viitoare, construiți inteligent economisind timp și bani!
Vindem -Ieftin
*”Vindem-ieftin.ro este un concept unic în România: tratăm fiecare client în funcție de ce vrea să cumpere, scurtăm drumul de la producător / importator / distribuitor la clientul final, marfa ajungând de la aceștia direct la tine sau pe șantierul tău. Astfel, evităm un cost destul de mare cu depozitarea, manipularea și încă un transport care s-ar regăsi în prețul produsului la depozitele clasice.”
“Noi, în calitate de revânzători, contractăm prețuri mai bune, negociate periodic, iar adaosul nostru nu cuprinde cheltuielile unui depozit sau hypermarket (15-20%).”
“Conceptul este unic și diferit și prin faptul că site-ul nostru, spre deosebire de ceilalți furnizori din domeniul online, nu prezintă și prețurile produselor. Asta pentru că prețurile variază în funcție de cantitățile comandate și, cu cât cantitățile sunt mai mari, cu atât putem negocia cu furnizorii.”
“Marfa se livrează direct de la producător, fiind ambalată corespunzător, ajunge la client în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite și manipulată de mai multe ori, ceea ce se reflectă atât în calitatea produselor, cât și în prețul final către client (costurile de manipulare, depozitare și transport fiind, altminteri, incluse în adaosul comercial aferent produsului).”
UniquebyMM
Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și, nu uitați să share -uiți!
Povești și amintiri scrise pentru proba nr. 8 SuperBlog 2019 (Vindem-Ieftin.ro)
Ce frumos scrii, draga mea!
Mi-ai adus aminte de copilarie😊
Mi-as dori ca oamenii sa puna mai mult pret pe costructii de calitate.
Sigur că mai poftim. Îmi place mult articolul tău.
Vindem Ieftin are de toate pentru toate buzunarele. Si eu tot la ei as apela! Frumoasa poveste! ❤️
M-ai acaparat cu povestea aceasta și mi-a venit dor de copilărie.. Nu auzisem de conceput Vindem-ieftin, însă m-ai făcut curioasă !
Am auzit de conceptul celor de la Vindem Ieftin, dar nu am avut ocazia să lucrez direct cu ei.
Succes!
Nu stiam ca exista asa ceva, dar imi place conceptul. Frumos articolul scris de tine.
Nu cunoșteam conceptul. Am aflat multe din articolul tau.
Eu am mai auzit de ei, insa nu am lucrat cu ei sa imi spun experienta. Articolul tau mi-a adus aminte de copilarie, ce amintiri frumoase.
Mult succes!!
Mi-a placut povestea ta. Mi-am amintit si eu de copilarie.
Conceptul nu-l stiu, dar de site stiu, am cautat asta vara ceva, cand mi-am redecorat apartamentul.
Nu stiam de acest concept, macar am învățat ceva nou. Succes sa ai. 😄 😄
Daca stiam si eu de ei, nu mai pierdeam atat timp!
Mi-ai adus aminte de vacantele la bunici, cu placinte aburinde si stat la umbra copacilor. :) Frumos povestesti!
Mi se pare un concept tare bun!! Sper sa fie raspandit mai des pe viitor. 😊😊
cat de frumoasa este aceasta postare! am si eu o casa la tara de care nu ma pot desparti!
Mi se pare foarte utila varianta de a cumpara materialele online! E mult mai usor! Plus ca au preturi bune!
Nu auzisem de conceptul Vindem-ieftin, dar suna interesant!
E important sa gasim pe cineva ce ne ofera produse de calitate la preturi accesibile ca cei de la Vindem ieftin.
Evident ca ma simt si eu legata de amintirile pe care le am in casa bunicilor doar ca uneori …. restaurararea acesteia costa mult prea mult si parca as prefera sa o vand … ieftin
In zilele astea cand parca mereu este criza de timp, un mod de a eficientiza procesul de constructie este important.
Am auzit de acest concept anul trecut si de atunci tot aflu informatii legate de acest subiect.