Bun găsit! Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele. Mașina nu mai reprezintă de multă vreme un lux, ci o necesitate. Folosită pe distanțe mici sau mari, pentru călătorii de plăcere sau de nevoie, mașina a devenit cel mai bun prieten. Spun prieten, din punctul meu de vedere, deoarece mă ajută și mă înțelege în tot felul de situații. Dacă tot am pornit de la ideea prieteniei, trebuie să menționez faptul că într-o prietenie adevărată și durabilă, esențialul constă în întreținerea și înțelegere acesteia. Mașinuța mea, deși dacă aș fi în “pielea” ei m-aș simți puțin ofensată din cauza diminutivului, are toate calitățile celui mai bun prieten. Avem atâtea întâmplări prin care am trecut împreună, încât sunt convinsă că ar putea povesti cu lux de amănunte, poate chiar mai bine decât mine, despre fiecare dintre ele.

Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele

79367008 2635792703207885 8737134455652614144 o Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele

Cutie portbagaj

“Hei, sunt aici! Normal că știu să povestesc în detaliu, din moment ce sunt direct “afectată” de fiecare piesă/echipament/accesoriu pe care mi-l dăruiești sau care îmi lipsește. Eu știu cel mai bine când sau de ce am nevoie! Spre exemplu cât de important este cârligul de remorcare sau scutul de motor metalic. Nu sunt eu cea care te avertizează mereu despre nevoile sale? Iar tu ești atentă și receptivă la semnalele mele, exact ca un prieten adevărat.

89830531 2819116051542215 4088030845351231488 o Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele

Covorașe

Chiar zilele trecute mi-ai dăruit un set de covorașe auto Mercedes noi, din cauciuc de calitate foarte bună. Sunt lucrate cu deosebită atenție la finisaje, prevăzute cu orificii pentru fixare iar cel pentru tine (șofer) are întărituri suplimentare. Îmi place grija ta pentru curățenie și noile covorașe sunt pe gustul nostru și în acest sens. Marginea de protecție înaltă de 1 cm. cu care sunt prevăzute, împiedică scurgerea lichidelor și a murdăriei.

Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele

De asemenea, sunt impermeabile și rezistente la temperaturi înalte și joase, cât și la substanțe chimice, putând fi curățate cu un simplu jet de apă. Și mai este ceva care îmi place la acest set de covorașe: lipsa mirosului acela insuportabil de cauciuc, care îți creează o stare de iritare pe care mi-o transmiți.

Suntem pe aceeași frecvență iar acesta este unul dintre cele mai importante motive care face prietenia nostră puternică, frumoasă. Și nu, nu mă supăr pentru apelativ! Știu că de fapt este o formulă de alint.

Apropo, îți amintești de vacanța petrecută la greci? Atunci când prietenii tăi oltenii, au avut probleme cu surata mea mai mică? Se întâmplă adesea să mergem în vacanțe, călătorii în gașcă. Erați un grup destul de măricel, vreo 18 prieteni, ocupanți ai locurilor celor 5 mașini. Prietene între noi și nu prea, mai ales că niciuna nu făcea parte din clasa mea, ne consideram  mai degrabă într-o competiție. Ne întreceam în demonstrații și discuții de genul: cea mai echipată, cea mai frumoasă, cea mai mare, cea mai îngrijită sau cea mai bună.

50536478 2116282011765846 8607493895774797824 n Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele

Cutie portbagaj

Tu erai entuziasmată foarte tare de această vacanță, deoarece trecuseră câțiva ani buni de la ultima vacanță petrecută în frumoasa Grecie. Era destul de mult de mers dar eu eram pregătită pentru a ajunge în siguranță până în Galaxidi. Cutia de portbagaj era cea mai elegantă și solidă dintre toate, în timp ce Volswagenul prietenilor brașoveni se lăuda cu suportul de biciclete.

Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele

Veselă și mulțumită de accesorizarea de care dispuneam, alergam alături de celelalte simțind starea ta de încântare. Primele popasuri pe care le făcuserăm ne-au ajutat pe toți să ne tragem sufletul, să respirăm aerul curat și să ne încărcăm cu entuziasm și voioșie. 

Mai aveam aproximativ 100 km. până la destinație când Skoda oltenilor mi-a transmis sufocată: “Am o … problemă la … motor. Ajută copiii! ” Și în cel mai scurt timp am văzut-o părăsind banda de mers, oprindu-se pe banda de urgență. Dar gândul mi-a zburat pur și simplu la copiii aflați în Skoda și cum să-i ajutăm pe toți să mergem mai departe. Acum nu mai era vorba de glume și întreceri, era vorba de măsuri urgente și curajoase. Ți-am transmis un semnal pe computerul de bord pe care l-ai înțeles imediat.

carlige remorcare autogedal Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele

Cârlig de remorcare

Cu toții ne-am grupat în jurul Volswagen-ului și ne-am consultat pentru a găsi soluția cea mai bună. Era clar, nu se putea remedia problema acolo, pe loc. Noi, mașinile știam cel mai bine cum stau lucrurile, dar ați înțeles destul de repede și voi. Însă echipa noastră a venit prima cu soluția și oferta de ajutor: remorcarea. Cârligul de remorcare Mercedes de care dispuneam ne putea ajuta fără niciun fel de problemă. Aproape că am sărit în sus de bucurie odată cu tine când am realizând că putem fi de folos salvând și prietenii și vacanța.  Băieții s-au apucat de treabă în timp ce eu făceam o scurtă recapitulare a caracteristicilor cârligului.

  • Tip: semi-demontabil cu șuruburi
  •  Omologarea: EU și RAR
  •  Producător: Galia
  •  Greutatea maximă a remorcii: 1900 kg
  •  Sarcina verticală maximă a bilei: 100 kg
  •  Greutatea cârligului de remorcare: 20 kg
  •  Decupaj în bara de protecție: da, nu este vizibil
  •  Demontarea barei de protecție la montare: da

Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele

Și când mă gândesc că nu eram deloc încântată la momentul în care ai ales să montezi cârligul, crezând că îmi strică aspectul.  Abia după aceea am observat cât de bine se potrivește și mai ales cât de util. Atâta fericire nu mai simțisem de când mă salvase scutul metalic de la gerul din excursia la munte! Sunt sigură că ai simțit și tu la fel! S-a demonstrat încă o dată chimia dintre noi și definiția prieteniei.”

75271484 2559455097508313 5089271753083977728 n Aventura de vacanță văzută prin ochii mașinuței mele

Scut metalic

Hmm! M-ai dat gata “mașinuța” mea dragă! Probabil că nu aș fi reușit să redau toate sentimentele pe care le-am trăit împreună la fel de bine. Pentru nimic în lume nu aș renunța la tine!

“Draga mea, prietenia noastră se bazează și pe sinceritate, deci să spunem lucrurilor pe nume și în acest caz. Cu siguranță va veni vremea când mă voi “pensiona”! :) Prin urmare, vom fi nevoite să ne despărțim dar până atunci mai avem mult timp să ne bucurăm de drumurile împreună.”

Povestea mașinuței mele este doar una dintre cele pe care le-am trăit în călătoriile noastre. Cam asta mi-am imaginat că gândește mașina, care este și în realitate prietena mea. Voi cum priviți relația cu mașina voastră? Cu ce accesorii/produse v-ați echipat mașina? Ce experiențe deosebite, de neuitat aveți cu ea? Aștept comentariile!

Până data viitoare, drum bun, călătorii de neuitat alături de mașina voastră! 

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită și pentru că mă citiți!

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Poveste scrisă pentru proba nr.6 Spring SuperBlog 2020 – AutoGedal