S-a încheiat și minivacanța de Paște, dar abia ni s-a deschis apetitul. Nu -mi dau seama dacă există vreo legătură cu asta, dar curg efectiv vești bune privire la relaxare și călătorii. Sper totuși să nu fie doar o bulă de săpun, pentru că eu una, abia aștept vacanța. Generoasă cum mă știți (nu e laudă de sine!), nu pot păstra doar pentru mine astfel de vești. Veștile bune trebuie să circule iar eu mă grăbesc să le împărtășesc cu voi. 

Vești bune despre călătorii și destinații

Vești bune despre călătorii

Încep cutvestea de la Bruxelles, că deh, de-acolo se dă ora exactă. Pardon, tonul democrației. Neah, nu era nici așa …! Oare era direcția sau … directiva (?!?) despre Certificatul Verde, cel care ne va permite să călătorim.

În orice caz, tot ce contează este că face parte dintre veștile care ne interesează direct. Noutatea este despre costul testelor. Pentru a elimina îngrădirea drepturilor (spun ei, oficialii), testele vor fi gratuite. Metoda sau soluția decontării rămâne la latitudinea și în responsabilitatea guvernelor. Dar ce, mai este asta grija noastră, în mod special?

Vești bune certificat verde

Cerificatul verde

Comisia Europeană a votat introducerea certificatului pe baza căruia se va putea călători în UE. Documentul, denumit ”Certificat Verde digital” sau ”Certificatul UE Covid – 19” va avea drept scop scutirea de carantină sau interdicții. Acesta trebuie să conțină informații din care reies una dintre cele 3 dovezi:

  •  dovada vaccinării;
  •  dovada testării PCR, din care să rezulte că persoana nu este infectată;
  •  dovada recuperării/vindecării de Covid, dacă persoana a avut boala.

Lucrurile acestea le știam. Cum spuneam, noutatea este faptul că  testarea se va face gratuit. Însă, chiar și cu acest certificat, rămân regulile ce trebuie respectate. Acestea, ca și până acum sunt în funcție de nivelul de alertă sanitară în care se află destinația sau țara respectivă.

Nivelul 2 de alertă pentru Tenerife

Mergem mai departe cu veștile. Bune, zic eu! Și, cea de-a doua veste este despre destinația mea preferată, Tenerife. Aceasta se referă la faptul că insula a coborât la nivelul 2 de alertă sanitară.

IMG 20191120 105549 Vești bune despre călătorii și destinații

Ministrului Sănătății Guvernului Insular a comunicat că, din data de 4 mai situația raportului epidemiologic permite trecerea la nivelul 2

Doar ca informație: numărul mediu de cazuri înregistrate pe insulă a ajuns la o medie de 75 cazuri la 100 000 de locuitori în ultimele șase zile. Tenerife va rămâne la acest nivel de alertă până pe data de 11 mai, când va avea loc o nouă analiză.

Bineînțeles, voi urmări cu atenție evoluția lucrurilor pentru a veni cu cele mai noi vești. Iată și un tabel al ”semafoarelor” întregului arhipelag. Nu vă lăsați induși de culoarea semaforului care pare galbenă. De fapt este portocaliu și nu e de rău.

Semafoarele din Canare Vești bune despre călătorii și destinații

3 vești bune 

Ce înseamnă gradul 2 din punct de vedere al restricțiilor? Ce pot și ce nu pot face locuitorii sau turiștii aflați pe insule canare cu acest grad? Iată câteva reguli, – principale-, de care trebuie să ținem cont:

Reguli nivelul 2

  • Limitarea libertății de circulație a persoanelor pe timp de noapte între orele 23.00 și 6.00.
  • Capacitatea maximă a grupurilor, atât în spațiile publice cșt și cele private, va fi majorată la maximum 6 persoane, cu excepția coabitanților care pot fi mai mulți.
  • În cazul activităților hoteliere, restaurantelor, teraselor, barurilor și cafenelelor, numărul maxim  de persoane care vor sta la o masă va fi de 6 persoane în aer liber și de 4 persoane în interiorOra de închidere va fi 23.00.

Pe terase sau în alte spații exterioare, în funcție de unitate, capacitatea maximă autorizată va fi de 75%. Pentru spațiile închise aceasta va fi de 50%. La bar nu vor putea sta mai mult de 2 persoane, cu o distanță de siguranță între ele de 2 metri. În plus, unitățile hoteliere și de alimentație publică din Insulele Canare trebuie să țină o evidență a clienților care stau în zonele interioare ale barurilor și restaurantelor.

  • Pentru activitățile sportive de grup în zonele interne ale bazelor și centrelor sportive în care nu este posibil să se mențină în permanență distanța de siguranță de 2 metri, este permis un număr maxim de 6 persoane pe grup, inclusiv instructorul. În plus, distanța de siguranță de 2 metri între diferitele grupuri trebuie să fie garantată în permanență. Nu se va depăși mai mult de 75% din capacitate pentru fiecare dintre săli.
  • Transportul public terestru urban și metropolitan de pasageri, capacitatea sa rămâne redusă la 50%.

181531702 3762243717218643 8673810584118306661 n Vești bune despre călătorii și destinații

Următoarea veste bună este tot despre insula eternei primăveri și se referă la atracțiile de aici. Deoarece am primit multe întrebări de genul ”ce se poate face pe insulă”  în situația dată, m-am gândit că este o știre bună.

Sincer, eu nu m-am plictisit deloc toamna trecută pe insulă, când am ajuns în plină ”cocoașă” a pandemiei. Era puțină tristețe văzând restaurantele, terasele și majoritatea atracțiilor închise. Dar mai sunt multe alte lucruri de făcut

 Loro Parque s-a redeschis

Lucrurile stau altfel acum, dacă ne gândim la vestea despre care am aflat. Președintele și fondatorul Loro Parque, Wolfgang Kiessling, a anunțat redeschiderea Loro Parque. Se întâmplă începând cu 1 mai, după mai mult de 13 luni de închidere din cauza crizei sanitare generate de Covid-19.

Frumoasa grădină zoologică va fi deschisă publicului larg, toate persoanele care au achiziționat un card anual și nu s-au putut bucura de el în 2020 vor putea accesa parcul.

DSCF0341 Vești bune despre călătorii și destinații

Președintele Loro Parque a subliniat că, în ciuda circumstanțelor, și-au continuat angajamentul față de bunăstarea animalelor, îngrijindu-se de cele peste 40.000 de animale aflate în grădină care au nevoie de excelență.

Vești bune

Aesta a mai spus că au profitat de peroada în care grădina a fost închisă pentru renovare. De asemenea au fost create spații noi, grădini și spații verzi și au foat concepute și pregătite noi programe educaționale.

Astfel, parcul va fi deschis publicului cinci zile, de joi până luni. Zilele de marți și miercuri vor fi rezervate turiștilor de pe vasele de croazieră care doresc să viziteze parcul.

DSCF2296 Vești bune despre călătorii și destinații

Tot din 1 mai se va redeschide și acvariul Poema del Mar din Las Palmas de Gran Canaria. Vicepreședintele Loro ParqueChristoph Kiessling a anunțat reducerea costurilor la bileletele de intrare de la 18 la 16 euro/persoană. Pentru copii, prețul va fi 12 în loc de 13 euro, într-un „angajament clar față de publicul local de a se bucura de facilitățile noastre”, a mai declarat vicepreședintele.

În concluzie, șansele noastre de a călători și a petrece vacanțele pe care ni le dorim, cresc simțitor. Ce spun eu? Se îndraptă cu pași repezi către certitudine, deven realizabile. Ce ne mai dă puțin planurile peste cap, cel puțin din punctul meu de vedere este prețul biletelor de avion.

Prețul a crescut iar asta se datorează situației pandemice. Aeronavele au rămas la sol din cauza interdicțiilor de zbor și au fost băgate în hangare. Pentru a fi repuse în funcțiune, costurile sunt foarte mari, pe lângă pierderile imense înregistrate de companiile aeriene.

IMG 20190513 125250 Vești bune despre călătorii și destinații

Dar, nimic nu ne poate împiedica atunci când vine vorba de vacanțe și este foarte bine să fie așa. Că ne vom afla într-o nouă normalitate sau o vom considera o ușoară revenire la normal, importante sunt spiritul și pozitivitatea. Am spus-o mereu: minunatele destinații de vacanță ne așteaptă! Noi să fim sănătoși!

Până data viitoare, bucurați-vă de orice veste bună!

 

Cu drag, 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită!

Reveniți și veți găsiți lucruri interesante despre călătorii, carte și cultură, modă, sănătate.

Citiți și:

Q&A blogosferic cu și despre mine

Cum am ales blugii de pe LaMajole

Rate this post