Bun găsit prieteni! Că îmi plac vacanțele și călătoriile, nu mai este niciun secret. Ador să descopăr locuri, tradiții, oameni, adevărate minuni ale lumii. Să experimentez, să gust din mâncărurile specifice, tradiționale ale locurilor în care ajung. Aș da orice să pot călători în toată lumea, mai tot timpul. Din păcate, nu tot ce ne dorim este și posibil.
Cuprins
Pastele Băneasa & rețeta cu gust de vacanță
Este posibil însă să aducem acasă puțin din aerul, gustul și amintirile vacanțelor și călătoriilor. De ce să nu ne bucurăm spre exemplu de colțul creat cu ajutorul florilor aduse?
Sau, să ne relaxăm în locul preferat de acasă, înconjurați de obiecte și decoruri ce amintesc de vacanțe? Și nu în ultimul rând, să ne bucurăm simțurile și papilele gustative savurând rețetele culinare descoperite?
Pentru că, nu-i așa, gustul și aromele mâncărurilor trezesc simțuri și umplu sufletul. Readuc plăcerea momentelor și amintirilor de neuitat. Povești și rețete, gusturi și prietenii, se împletesc atât de simplu și firesc, încât nu pot fi uitate. Și nu pot rămâne nepovestite. Adică, exact ceea ce eu voi face în continuare: poveste, prietenie și rețetă.
Am adunat multe amintiri, prieteni și prietenii, și chiar rețete din vacanțele mele. Dintre acestea, una delicioasă, deosebită și ușor de făcut o voi împărtăși cu voi. Bineînțeles, îmi amintește de locul atât de drag al vacanțelor mele, de prieteni dragi. Rețeta se numește paste con pesto y pistacchio.
Povestea rețetei
Așadar, s-a întâmplat într-una din vacanțele pe insula eternei primăveri. În ziua aceea aveam poftă de paste. Prin urmare, am ales un loc unde se serveau și paste. Totul arăta bine, era tot timpul aglomerat, ceea ce însemna că se mânca bine.
Cu greu găseai o masă liberă, dar atunci a fost să fie și pentru noi. Din meniu mi-a atras atenția în mod special paste cu sos pesto și fistic. Era ceva nou pentru mine, recunosc, nu mai mâncasem până atunci.
Îmi place să experimentez, așadar am comandat pastele respective. Mi-a plăcut gustul fin și deosebit. Mi-a creat impresia unei combinații de arome pe care le adori de la prima înghițitură. A fost pur și simplu divin, a fost wow! și mi-am dorit să repet experiența.
Mâncare și prietenii
Desigur, am încercat (și mi-au plăcut) și alte feluri de paste. Însă pastele cu pesto și fistic au fost cele care a declanșat curcubeul pe cerul gurii. Dacă mâncarea și servirea erau impresionante, prețul bun și atmosfera plăcută, era firesc să revenim.
Astfel, am devenit clienți fideli și ne-am și împrietenit cu proprietara restaurantului. Betty, un om extraordinar cu care ai tot sta la povești. Mai ales despre feluri de mâncare de tot felul. Se înțelege desigur, am făcut și schimb de rețete.
Nu poți să mănânci mâncare bună și atât. Trebuie să vorbești despre ea. Și trebuie să vorbești despre ea cu cineva care înțelege mâncarea bună și tot ce înseamnă ea.- Kurt Vonnegut.
Gătesc cu Băneasa
Să tot fie vreo 4 ani de când pregătesc rețeta de paste și acasă. Se întâmplă ori de câte ori ne este poftă și dor de vacanță. De asemenea, trebuie să am la îndemână pastele Băneasa. M-am obișnuit să gătesc cu paste Băneasa de 15 ani, deoarece sunt pregătite după o rețetă specială.
Din făină 100% din grâu dur de cea mai bună calitate, pastele Băneasa au textura ideală. În plus, nu se rup și nu se lipesc în timpul fierberii. Le folosesc adesea la prepararea budincilor, pastelor cu brânză și multe altele.
Tagliatelle de grâu dur Băneasa
Astfel, rețeta care aduce gustul vacanței în bucătăria mea, îmi reușește de fiecare dată. Eu am încercat rețeta cu Tagliatelle de grâu dur Băneasa, dar și cu Penne rigate grâu dur Băneasa.
Ambele tipuri de paste folosite în prepararea rețetei cu pesto și fistic au ieșit grozav de gustoase. Preferatele mele sunt totuși tagliatelle, pe care le-am folosit și de această dată. Dar, destul cu poveștile! Să trecem și la acțiune! Pardon, am vrut să spun ”la gătit!”
Rețeta ”Amintire Dolce Vita”
Ingrediente
Pentru rețeta ”amintire Dolce Vita” cum o numesc eu, avem nevoie de: paste Băneasa, 70 g fistic crud fără coajă, 2 căței de usturoi, 2 legături de busuioc proaspăt, o mână de mentă proaspătă, un vârf de linguriță fugi de ardei iute, zeama de la 1 lime, 150 ml ulei de măsline extravirgin, sare și piper după gust. Câteva frunze de busuioc și mentă le oprim pentru decorarea farfuriei.
Mod de preparare
Modul de preparare: Se fierb pastele cu sare, așa cum toată lumea știe. Betty folosește expresia ”până la al dente”, deoarece a locuit mulți ani în Italia. Noi știm că se fierb 5 minute după ce dă apa în clocot. Cu alte cuvinte, trebuie ca pastele să fie ușor de mâncat.
Apoi se scurg și păstrăm apa în care au fiert. Între timp, punem celelalte ingrediente în robot și le mixăm până la omogenizare. Sosului pesto astfel obținut îi reducem grosimea adăugând 2-3 linguri de apă în care au fiert pastele.
Combinăm pastele cu pesto și le ”dezmierdăm” cu piper proaspăt râșnit. Ornăm cu frunze proaspete de mentă și busuioc. Masa-i gata! Poftiți la răsfăț!
La final, mici secrete
Preparatul se poate pregăti atât pentru o masă în familie, cât și pentru ocazii sau petreceri cu prietenii. Pastele cu pesto și fistic pot fi folosite de vegani sau de cei care țin post. De asemenea, în locul uleiului putem folosi apa de la paste. Pur și simplu se adaugă apă până obținem consistența care permite sosului să curgă din lingură.
Betty mi-a împărtășit și câteva mici secrete pentru reușita rețetei. În primul rând pastele trebuie să fie de calitate. De aceea eu folosesc pastele grâu dur Băneasa. Fisticul trebuie ales cel cu aromă puternică și culoare verde strălucitoare. Pentru îmbogățirea aromelor, se poate căli un cățel de usturoi în ulei de măsline.
Vara, când sunt roșii cherry proaspete în grădină, adăugăm câteva roșii coapte în tigaie. Iar la final, o ploaie de parmezan. Desigur, după gustul fiecăruia.
Un strop de dragoste
Pentru cei care adoră creveții și pentru un gust mai bogat, se pot adăuga creveți. Indiferent de varianta aleasă, ingredientul obligatoriu este un strop de dragoste. Așa cum spune soțul meu, niciun un gust nu este desăvârșit, fără un strop de dragoste. Poftă bună!
Voi folosiți pastele Băneasa? Care vă plac cel mai mult? Ce rețete și experiențe din vacanțe aveți de împărtășit? Abia aștept să le citesc în comentarii!
Până data viitoare, bucurați-vă de mâncarea preferată!
Cu drag, MM
Articol scris pentru proba nr. 19 SuperBlog 2022
Sursa foto: Băneasa, pexels, arhiva personală
Dacă v-a plăcut ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.
S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:
Chiar o idee interesanta de paste , mai ales ca in perioada aceasta tin si post.
Și mie îmi plac pastele și le prepar în multe feluri, cu fructe de mare, cu branza, cu pesto, etc.
Pastele sunt atât de ușor de preparat și atât de gustoase.
Pastele cu creveti sunt noua mea pasiune.
Nu imi lipsesc niciodată pastele din casa. Cred ca dacă as putea, as mânca zilnic paste.😅
Ce pofta mi-ai facut! Stiu ce gatesc maine! :D Asa, ca de vineri. Mult succes!
In topul preferintelor mele se afla Pappardelle cu fructe de mare, in cel al fie-mii Spaghetti cu pesto si barbatu-meu prefera Paste cu ragu de carne.
Pastele sunt tare bune și versatile. Le poți combina cu orice. Mie îmi plac cu carne.
Pastele sunt preferatele copiilor mei si fac destul de des. Si eu folosesc pastele Baneasa pentru ca sunt bune, sunt calitative si este un brand renumit, iar tagliatellele sunt in topul preferintelor mele