Ufff! De la o vreme, totul mă nemulțumește când mă privesc în oglindă. Culoarea și aspectul părului, indiferent ce look/culoare aleg. Tenul pare lipsit de viață, obosit, tern. Imperfect ca starea de spirit pe care o am după viroze, gripe și alte virusuri. Colac peste pupăză, trebuie să ies zilnic din casă. Măcar de m-aș putea ascunde într-un birou să nu mă vadă nimeni, dar nici asta nu pot face. Trebuie să ies din starea asta!

Cuprins

Machiajul – arta transformării femeii complete

machiajul

Și am ieșit: m-a sunat prietena mea, Lena. Tocmai s-a întors de la nu știu ce cursuri de machiaj. Atâta energie, bucurie, viață în fiecare silabă rostită, nu știu de unde o avea!?! Cert este că după ce ne-am văzut și mi-a povestit despre machiajul și efectele lui, mi-am revenit instant. O, Doamne! Era atât de evident că îmi lipsea machiajul de zi la care renunțasem de ceva timp. 

Să te dichisești – ce știință! Frumusețea – ce armă! Modestia – ce eleganță! – Coco Chanel

Mi-am amintit ce înseamnă să poți oferi transformarea aspectului feței, astfel încât să te simți o femeie completă. Să pui în valoare trăsăturile frumoase și să ascunzi împerfecțiunile, este o artă. Arta machiajului, despre care toată lumea știe că s-a folosit încă din cele mai vechi timpuri. Vezi Queen Cleopatra, ale cărei tehnici se folosesc și astăzi.

Machiajul de la Cleopatra încoace

Revers9 Machiajul - arta transformării femeii complete

Ah, Cleopatra! Personajul istoric preferat invocat de atâtea ori. Ei bine, da, mi-am revenit și m-am pus pe treabă. Tenul meu are nevoie de pregătire pentru machiajul preferat: machiajul natural de zi.

Bineînțeles, nu sunt o artistă în ale machiajului. Nici măcar cursurile pe care le-a urmat Lena eu nu le am. Dar, am reușit de-a lungul timpului să învăț de la alții mai pricepuți. Ba, chiar mi-am alcătuit un mic ghid de machiaj.

Primul punct al ghidului: selectarea produselor și pregătirea tenului. Calitatea, brandul, tipul și compoziția produselor sunt primele elemente de care să ții seama. Eu una, nu îmi doresc ca tenul să sufere și să arate mai rău decât pare că arată deja. 

Produse Revers

Lena povestise despre produsele de machiaj Revers folosite la cursuri. Am reținut că sunt produse de calitate, accesibile, competitive pe piața de cosmetice.  Le-am găsit pe MyCosmetics unic importator și distribuitor pentru cea mai mare parte a produselor comercializate.

Varietatea gamei de produse Revers mi-a dat ocazia să aleg produsele de care am nevoie. Fondul de ten hidratant, de care tenul meu are nevoie ca de aer a fost prima alegere. Probabil voi știți că alegerea fondului de ten este foarte importantă și se face ținând cont de subtonul pielii.

Machiajul natural de zi

Dacă nu știți cum să procedați, am aflat eu, tot de la Lena. Privim în lumină venele de la încheietură mâinii. Dacă culoarea acestora este albastră, subtonul este rece, dacă este verde, subtonul este cald. Folosesc fondul de ten hidratant pentru subton cald.

Prefer machiajul natural, simplu, nesoficticat și încărcat. O subliniere discretă a trăsăturilor fără a le modifica. Acesta este machiajul pe care îl foloseam aproape zilnic, înainte să cad în starea asta. Cu mici modificări, în funcție de anotimp sau tip de activitate. 

Anticearcănul și corectorul -ajutorul de nădejde pentru imperfecțiunile mele atât de supărătoare. Acestea acoperă imperfecțiunile tenului și roșeața sau acneea. Însă pentru ca machiajul natural de zi să reușească, trebuie neapărat realizat la lumina naturală. Nu vă spun de unde știu, dar aveți încredere în mine, e verificat.

Machiajul ochilor

Chiar și pentru un machiaj de zi, simplu, am nevoie de farduri de pleoape. Din gama de produse Revers am ales setul de farduri în nuanțe pământii. Cuprinde multe tonuri deschise de la bej, până la maro închis. Totuși, nu mă aventurez în combinații de mai multe culori.

Doar atunci când simt nevoia de încredere, combin maxim două nuanțe: una deschisă și una închisă. Sigur, țin cont de culoarea ochilor, pentru alegerea nuanțelor. Celor căprui  li se potrivește culoarea piersicii, maro deschis, lila sau rozuri reci.

Rujul și rimelul

La final, produsele fără de care niciun machiaj nu ar fi complet: rujul și rimelul. Cele două produse Revers au rolul de a contura și definitiva machiajul. Vorba inconfundabilei Coco Chanel: ”Dacă ești tristă, adaugă mai mult ruj și atacă.”

Rujurile cremoase, hidratante, în culori deschise, nude sunt preferatele mele. Totodată, cele mai potrivite însă cele mai potrivite machiajului de zi. Cât despre rimel, acesta va adăuga volum, va defini genele, și le va intensifica nuanța. Aplicat în unul- două straturi- pentru a nu încărca genele- desăvârșește ”capodopera”.

Fără a vă mai plictisi cu tehnici și tactici ș de aplicare, voi conchide: machiajul a avut efectul scontat. Acela de a-mi reda îmcrederea, de mă face să mă simt dorită, frumoasă, unică. Așa cum este fiecare femeie cu un strop de machiaj.

Articol scris pentru SuperBlog 2023

Sursa: MyCosmetics; pexels

Cu drag și bucurie,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile din articol ți-au plăcut, vino din nou pe acest blog și oferă-i editorului o cafea .
Găsești ceva interesant/util și aici:
5/5 - (1 vote)