Bun găsit, prieteni! Dacă la trecerea dintre ani am avut un gând puternic pentru anul acesta, acela a fost să am sănătate. De data aceasta, nu ca o dorință dintr-un top din care sănătatea nu lipsește. Ci, a fost ca ceva primordial, ceva ce îmi doresc cu ardoare, deoarece nu vreau sub nicio formă o repetiție.
Cuprins
Ghid de supraviețuire urbană pe timp de iarnă
Mai bine de ajumatate din anul trecut am contactat toate virozele, gripele, etc. posibile. cul ate cuvinte, sănătatea mi-a fost afectată. Ei bine, m-am documentat, nu că nu aș fi făcut-o și în trecut, și am decis să fiu mult mai pregătită. Mai atentă la semnalele organismului și, chiar să țin cont de un ghid de supraviețuire. Este un ghid de supraviețuire urbană pe timp de iarnă pe care l-am găsit pe comunicate de presă pe care îl împărtășesc cu voi.
Ghid de supraviețuire pe timp de iarnă
Sezonul rece vine la pachet cu o mulțime de provocări pentru minte și trup. Ceea ce ne face să ajungem, în primăvară, secătuiți de energie și de resurse. Și totuși, am putea evita aceasta, venind în ajutorul organismului cu un minimum de măsuri. Un ghid de supraviețuire la îndemâna oricui.
Organismul este foarte inteligent și știe exact care îi sunt nevoile. În sensul acesta, emite semnale la care trebuie să fim receptivi și să-i răspundem. Dacă învețăm să ne ascultăm organismul și să fim atenți la semnalele pe care le transmite acesta, avem șanse semnificative să ne menținem starea de bine. Inclusiv în lunile lungi și întunecoase de iarnă.
În continuare, descoperiți propunerea nostră: ghid de supraviețuire urbană pe timp de iarnă.
Suplimentele alimentare
Suplimentele alimentare pentru susținerea sistemului imunitar sunt primele pe care le amintim în acest ghid de supraviețuire. Un sistem imunitar puternic este esențial în lupta împotriva virozelor de sezon și a gripelor. Vitamina C, vitamina D și zincul sunt principalii pioni în această luptă. Iar dacă alimentația obișnuită oferă suficiente surse pentru un aport constant de vitamina C, nu același lucru se poate spune și despre zinc sau vitamina D.
În acest context, un supliment atent dozat, de tipul Molekin Imuno, administrat o dată pe zi, ne poate ajuta în lupta împotriva patogenilor. Nu uitați: este important să ne consultăm cu medicul înainte de a lua orice fel de suplimente!
Vitamina D pentru energie și bună dispoziție
Știm despre impactul vitaminei D atunci când vine vorba despre imunitate sau despre sănătatea oaselor, dar mai puțin cunoscută este implicarea acesteia în menținerea unei stări de bună dispoziție.
Ai observat vreodată că ești mai vesel în zilele de vară, că te trezești mai ușor dimineața și ești mai plin de energie? Acest lucru se datorează unui aport natural crescut de vitamina D! Pe timp de iarnă, când trec săptămâni la rând fără a ne putea expune măcar puțin la soare, suplimentarea cu vitamina D poate fi benefică pentru echilibrare hormonală, pentru îmbunătățirea energiei și a dispoziției.
Omega-3 pentru sănătatea mintală
Sezonul rece se asociază cu o creștere semnificativă a episoadelor de depresie și anxietate. Suplimentele cu Omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), au fost asociate cu îmbunătățirea sănătății mintale. În același timp, pot contribui la gestionarea simptomelor depresiei. Prin urmare, un alt punct al acestui ghid de supraviețuire urbană pe timp de iarnă ce ar trebui urmat.
Probiotice pentru sănătate digestivă
Iarna, majoritatea alimentației este reprezentată de produse procesate, bogate în calorii, care pot afecta sănătatea digestivă. Suplimentele pe bază de probiotice pot ajuta la menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale. De asemenea, susțin sistemul imunitar și contribuie la o digestie mai bună.
În plus, o floră intestinală echilibrată se asociază adeseori cu o absorbție mai bună a nutrienților și cu o imunitate mai bună. Iar dacă ați bifat și acest punct din acest ghid de supraviețuire, trecem la…mișcare.
Mișcare pentru sănătate fizică
Pe timp de vară, mulți dintre noi iubim mersul pe jos, sesiunile de alergare, înotul în mare, clasele de yoga în parc – pe scurt, suntem mai activi și mai dinamici. Pe timp de iarnă, menținerea unei vieți active reprezintă o provocare semnificativă. Iată, în acest ghid de supraviețuire urbană pe timp de iarnă găsim o recomandare și în acest sens.
Găsește sporturi pe care le poți practica pe timp de iarnă, în condiții de confort, poate împreună cu prietenii, pentru a te simți mai motivat. Poți înota în piscina acoperită, poți înlocui plimbarea în natură cu mersul pe bandă, poți juca tenis de picior în sală, poți investi într-o bicicletă staționară sau poți merge la sală cu un prieten. Astfel, socializați și aveți grijă de sănătatea voastră, în același timp!
Echipează-te adecvat și evită… hibernarea
Imaginați-vă o zi lungă, în care ați fost plecați de dimineață până seara prin zloată, ați înghețat de frig prin stații de autobuz și v-ați umplut de nervi. Când ajungi acasă abia mai găsești energie să faci un duș fierbinte, să te îmbraci în pijamaua călduroasă și să te bagi în pat; ce sport, ce hobbyuri, ce ieșiri cu prietenii…!?!
O recomandare, pe care mulți o știm, dar o ignorăm? Pentru cei care o ignoră, în Ghid de supraviețuire urbană pe timp de iarnă se menționează metoda hainelor potrivite. Cel puțin jumătate din disconfort ar fi putut fi evitat simplu, cu ajutorul unor haine adecvate. Renunță la cele cinci perechi de cizme fancy și investește într-o pereche de bocanci călduroși. Optează pentru o geacă umplută cu puf și pentru o pereche de mănuși practice și deja te vei simți cu mult mai bine!
Sezonul rece, lung, întunecos și umed, ne provoacă atât fizic, cât și psihic. Menține-ți zenul și buna dispoziție cu ajutorul acestor sfaturi simple, practice și… fără contraindicații! Le găsiți în ghid de supraviețuire urbană pe timp de iarnă sau, dacă le știați, punți-le în practică. Mai ales acum, după ce vi le-am prezentat!
Așadar, dragilor aveți grijă de sănătate ținând cont de semnalele organismului și cele câteva recomandări din acest ghid.
Până data viitoare, aveți grijă de sănătatea voastră!
Cu sănătate și drag,
MM
BUCURESTI – 25 ianuarie 2024
Comunicat tip General in Afaceri
O, daaaa, la fel și eu în ultimii 2 ani, dar e drept că nici nu am făcut nimic pt a-mi ridica imunitatea…
Acum sunt mult mai bine, de când am început să fac mai multă mișcare, să mănânc ce trebuie și să iau suplimente alimentare.
Am luat si eu Molekin Imuno cand am avut covid in vara lui 2022 si cred ca m-a ajutat.
Ce ma ajuta mult in ultimul an e stilul de viata mai sanatos bazat pe miscare (plimbare si inot) si o dieta cu destul de multa legume si fructe. Momentan am fost ferita de viroze si sper sa scap si iarna asta fara una.
Foarte util. Multumesc !
Imi place ghidul tau si pot spune ca bifez sfaturile tale intru totul: iau suplimente, sport nu fac in mod special dar merg la sanius, la plimbare si am cizme de iarna calduroase pe care le ador. Eu as mai adauga ceaiurile fierbinti, ciocolata calda si umidificatorul de aer.
Am mare grija de corpul, sanatatea este pe primul loc.
Anul asta am reusit sa racesc si eu destul de rau. Am apelat la tot felul de medicamente si Molekin am luat si eu si chiar si Omega 3. Pana anul asta nici nu uitam la aceste suplimente. Am reusit sa scap de o tuse pacatoasa destul de greu, dar am reusit
Probiotice iau, cu omega 3 inca nu ma impac (cel putin formele pe care le-am incercat). Sanatatea e cea mai importanta!
Suplimentele alimentare sunt de nelipsit, la fel și fructele și un somn cât mai bun.