Astăzi am pentru voi o poveste… poveste și atât. Ba nu, rectific: o poveste adevărată.
 
Despre viață, rolul alimentației sănătoase pentru sănătatea ta și bucuria de trăi!

 

Cum bine știm cu toții, viața este de o generozitate nemaipomenită, prin urmare m-a băgat și pe mine în seamă la un moment dat cu un “cadou” ceva mai “special” la capitolul sănătate.  Pe scurt, după o operație vital necesară făcută cu succes,  m-a lovit la propriu un accident la inimioară pe fondul unei extenuări, epuizări, probleme adunate în timp.
Am reușit să trec cu bine peste, dar rămăsesem cu un organism afectat, slăbit, devitaminizat, cu o imunitate  (foarte) scăzută  fiind necesare măsuri urgente.
Firesc, am început să caut informații, să mă documentez din surse  autorizate, pe baza analizelor,  recomandărilor avizate, etc. pentru îmbunătățirea și remedierea situației.

 

Aveam nevoie pentru a reveni la starea normală de vitalitate, energie și concentrare, printre altele, de suplimentarea vitaminelor B în combinație cu vitamina B12, care este o vitamină hidrosolubilă ce conține cobalt – element vital care intră în componența globulelor roșii – , esențială pentru organism.
Deși avem nevoie de o cantitate zilnică infimă de vitamina B12, doar de trei milionimi dintr-un gram, deficitul ei provoacă tulburări nervoase, oboseală cronică însoțită de lipsa de concentrare, stres, insomnie, anemie, nervozitate, senzație de epuizare.

 

Vitamina B12 nu poate fi însă sintetizată de organism și, de aceea, este nevoie de un aport extern de produse care conțin vitamina B12.

 

Vitamina B12 se găsește aproape exclusiv în alimente de origine animală, cum ar fi peștele, fructele de mare, carnea, ouăle, produsele lactate.

 

Sigur că mai întâi am căutat (re)surse în alimentele cât mai naturale, obținute fără o procesare excesivă pentru a reuși să îi asigur organismului necesarul de vitamine.
După cercetări temeinice, am descoperit eu –  de fapt beneficiile și calitățile terapeutice erau cunoscute de sute de ani – că ouăle de prepeliță conțin vitamine din gama A, B, D, E, minerale și fosfor, fier, de 6 până la 12 ori mai mult decât oul de găină, dar și calciu, zinc, sulf și potasiu, iar conținutul de colesterol este mult mai mic – 1,4% față de 4%.
M-am gândit atunci că ar fi potrivit să îmbinăm utilul cu plăcutul și, am hotărât să fac o mini fermă de prepelițe pentru a beneficia de calitățile produselor proaspete, din propria gospodărie.

 

Buuun.

 

Am aflat deci că pot introduce în meniul meu alimentele bogate în vitamina B12  ca ouăle de prepelițe, peștele (păstrăv, ton, somon), fructele de mare (midii, stridii,crustacee), carne (miel,vită, organe), lapte (iaurt), drojdie și varză murată – singurul aliment vegetal care conține vitamina B12.

 

M-am adaptat repede și am început să prepar tot felul de rețete folosindu-mă de aceste alimente, pe unele dintre ele iubindu-le de-a dreptul, fiind nelipsite din casă și din meniurile mele.
Adaptez, inventez și experimentez variațiuni pe temă și, folosindu-mă de imaginație am reușit să atrag adepți (familie & prieteni) ai stilului acesta de mâncare sănătoasă bazat pe aceste alimente, ouăle de prepelițe devenind vedete*.
Salate, aperitive calde sau reci, feluri care mai de care mai apetisante, ademenitoare și sănătoase în același timp.

 

Dar asta nu reprezenta o garanție a atingerii necesarului zilnic de substanță activă necesară organismului.
Pentru a reveni la pofta de viață, la optimism, la energia debordantă, la o sănătate fizică și psihică excelentă, aveam nevoie pe lângă alimentele nelipsite din cămară/casă bogate în vitamina B12 să adaug suplimentul alimentar cu vitamina B12 pentru a atinge doza zilnică necesară organismului.

 

Spre marea mea fericire și ușurare, din luna octombrie 2017 a apărut și în principalele lanțuri de farmacii de la noi suplimentul alimentar cu B12, produsul “B12 >>ANKERMANN<< Vitalal producătorului german WŎRWAG Pharma.
WŎRWAG Pharma este o companie activă pe plan internațional cu valorile unei afaceri de familie și care și-a construit de-a lungul timpului un renume foarte bun în piață.

 

Produsul B12  >>ANKERMANN<< Vital este un supliment alimentar care conține 100 μg de vitamina B12 sub formă de metilcobalamină, aceasta reprezentând forma bioactivă a vitaminei B12.
B12  >>ANKERMANN<< Vital ajută în cazul senzației de oboseală inexplicabilă, îmbunătățește calitatea somnului, alungă stările de neliniște, îți readuce bucuria de a trăi iar consumul acestuia asigură necesarul zilnic de vitamina B12 care furnizează suficientă energie pentru eforturile fizice dar și cele intelectuale.

 

Cu ajutorul alimentației care se bazează pe alimentele enumerate mai sus și al noului produs revoluționar B12 >>ANKERMANN<< Vital reușesc să mă bucur de tot ce îmi oferă viața, să fac față tuturor solicitărilor de peste zi firesc, ca un om fără vreo problemă de sănătate.

 

*Pentru cei interesați, pun la dispoziție rețetele ( ).

 

Articol scris pentru Blogal Inițiative.
Felicitări pentru că ai citit articolul.
Dacă consideri că articolul a fost util, distribuie-l să afle şi prietenii tăi.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0