Septembrie 2008.

Toamna intră tiptil în sufletul meu şi face loc acolo pentru nostalgii. Un amestec de sentimente era deja cuibărit acolo şi mă simţeam puţin tristă, puţin melancolică, puţin speriată… Era un nou început, într-o casă nouă.

Era o nouă experienţă şi multe necunoscute. Peste toate, toamna care mă răscolea şi intensifica totul.  Poate pentru că sunt născută într-o lună de toamnă, sau poate doar pentru că aşa este ea, toamna mă învăluie mereu cu misterul, frumuseţea şi romantismul. Este o nostalgie ce mă poartă departe, mai mult în timp decât în spaţiu.

 

 

În copilăria cu livezi încărcate de mere coapte, cu aromă de gutui şi struguri de ananas.În adolescenţa paşilor pierduţi printre frunzele căzute şi copacii parcă pictaţi în culori şi nuanţe ireal de frumoase. Mă poartă cu iubirea de mână pe cărări uitate, urmăriţi de raze blânde, într-o duioasă şi alintătoare mângâiere. În durerea ce-a săpat o rană atât de adâncă, nevindecată şi nevidecabilă a perderii celui mai drag…Cu tot amalgamul din sufletul meu, în maşină spre serviciu, dau drumul radioului.

Vrei sa afli ce s-a întâmplat mai departe? Ok.

Şi, prind o lungime de unde pe care Morar şi Buzdugan anunţau că au pornit de la zero, pe un drum nou, la un post de radio nou.
Era  Radio Zu.Ca la orice  început! Cu timiditatea şi incertitudinea lângă tine, încerci să fii tare pe poziţie. Fixez frecvenţa şi las acolo până la serviciu. Îi ascult timp de 40-45 minute şi reuşesc să mă detaşez de temeri, probleme şi ce mai era pe-acolo prin sufletul meu. M-au făcut să zâmbesc, să mă simt bine. Mi-a plăcut.


Seara, fac acelaşi exercitiu, pe drumul de întoarcere. Muzică bună, glume, destindere. La fel, în fiecare zi. Abia aşteptam, farsa zilei, piesa zilei, piesa din torpedoul lui Morar etc. Dar nu era tot!  Era un suflu nou, era ceva diferit.
Era exact ceea ce aveam nevoie pentru a depăşi perioada aceea.

Un post de radio nou care reuşea să mă încarce pozitiv.

Stai să vezi urmarea.

Fredonam melodiile difuzate, ascultam şi gustam glumele, râdeam cu lacrimi la farsă. Era balsam pentru un suflet prea încărcat, prea zbuciumat şi prea gri colorat. Acel moment a fost începutul Radio Zu.  Acela a fost şi începutul meu. Ca ascultător Radio Zu şi  în bucata mea de viaţă.

Poate că acesta ar putea fi motivul nr 1 pentru care ascult Radio Zu. A fost ca un fel de poveste care a coincis cu povestea mea. Tu ce radio asculţi in fiecare zi? Este o întrebare pentru tine drag prieten.
Dar şi cea aleasă de Radio Zu pentru un concurs.

Mai sunt şi alte motive pentru care ascult Radio Zu? Da.

  • Artişti în direct, glume făcute bine şi muzică şi mai bună.
  •  Live-uri. Forza Zu.
  • Sunt buni. Ai de ce să-i asculţi.

Am devenit ascultător fidel. Cu timpul au schimbat formatul, au adus rubrici noi, emisiuni noi. Oameni noi.

  • Şi au devenit radioul nr 1 din Bucureşti.

Au scos farsa zilei, cred însă că nici nu se mai putea merge mai departe.
Atâta timp cât Buzdugan  ajunsese să fie interpelat te miri prin ce locaţii în timpul lui liber de câte o ”victimă”, lucrurile puteau lua întorsături nedorite. Au crescut şi au făcut alte rubrici şi emisiuni frumoase.
Sunt inventivi, sclipitori si debordanţi.
Este un radio fresh, mereu cu noutăţi, cu  oameni bine inforamţi, profesionişti.

  • Iar emisiunea ”matinal” din fiecare dimineaţă cu Morar şi Buzdugan este numai bună pentru a-ţi face un început de zi super.
    .-
  • De la top-uri muzicale cu Raluca Ionescu şi Raluca Leahu la hitman Adi Mihăilă- Most Wanted- ora în direct cu ascultătorii cu Mircea Badea.

Am fost pe frecvenţă când l-au luat în echipă pe Răzvan Popescu, iar emisiunea făcută de el şi Flick este un deliciu.

  • Concertele organizate, promovarea muzicii româneşti si a artiştilor noştri, un alt motiv.

Sau, cum s-ar putea uita de Denis – asistenta care torcea dimineaţa ca o pisicuţă?😂.
Am multe amintiri cu Radio ZU.  Sunt multe altele de spus, eu scriu aici doar o mică parte. Este partea  în care am devenit ascultător Radio Zu. De fapt, de la inceputurile Radio Zu.😊 Şi motivele penru care ascult zilnic Radio Zu.

Zu Tv vine  în completare  şi reuşeşte sa aducă artişti valoroşi de top, ai momentului în studio.
Lora, Delia,Elena Gheorghe, Antonia, Carla’s Dreams, Inna, Nicole Cherry doar câţiva ce-mi trec acum prin minte dar nu sunt singurii.

Am fost ”alături”  când au atins audienţa de un milion de ascultători, când au făcut 1 an, 2..8. Anul acesta împlinesc 9 ani.

Şi Radio Zu şi eu.

La multi ani  9!

Îi ascult în continure…

Dacă consideri că articolul a fost util, distribuie-l să afle şi prietenii tăi.

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0