Bun găsit! Crăciunul este cea mai frumoasă și așteptată sărbătoare din an, atât de cei mici cât și de cei mari. Cadourile, atmosfera, bunătățile pregătite, bradul și decorarea casei, luminițele, dulciurile și colindele, toate creează starea specială, unică, specifică Crăciunului. Pentru mici și mari, am pregătit  astăzi o poveste despre dulciurile Crăciunului de altădată și cele de astăzi. Dulciuri de Crăciun Candytoys: jeleuri, acadele, marshmallows.

 

Dulciuri de Crăciun Candytoys: jeleuri, acadele, marshmallows

Acadele mini pufoase Crăciun

 

Povestea Crăciunului de altădată

Povestea Crăciunului de altă dată, al copilăriei mele sună cam așa: Fetița îmbrăcată în rochia vișinie de catifea, crezând că va face așteptarea mai ușoară sau mai scurtă, își luă scăunelul și îl așeză în fața geamului dantelat de gheață. Se cocoțase pe scăunel și începuse să sufle și să șteargă de zor geamul cu mâneca rochiei. Voia să dezghețe un ochi prin care să-l vadă pe Moș Crăciun venind. Totul era pregătit: bradul pe care îl împodobise împreună cu mama cu globuri, nuci, mere lumânări -ornament și “fulgi” de vată.

 

jucarii mosul cosar Dulciuri de Crăciun Candytoys: jeleuri, acadele, marshmallows

Jucării “Moșul coșar”

Dulciuri de Crăciun Candytoys: Jeleuri, acadele, marshmallows

Pregătise împreună cu fratele ei ghirlandele din hârtie creponată iar tata adusese beteala aurie. Doar bomboanele din zahăr învelite staniol colorat- albastru, verde, roșu și alb- lipseau. Își învățase poezia, repetase toată ziua cântecele, fusese cuminte, acum își aștepta cadourile pe care și le dorea: dulciuri,  o păpușă, cărticele și creioane colorate.

În mirosul amețitor de cozonac, scorțișoară și brad, fetița a auzit mai întâi colindele și apoi zurgălăii cailor care trăgeau o sanie. Mai mult bănuind că era sania Moșului, privind prin ochiul mic al geamului, fetița țipa de bucurie: “Vine Moșul, vine Moșul”.  Sări de pe scaun și nici nu știu cum a ajuns lângă mamă, în  timp ce tata îi deschidea ușa Moșului. Îl pofti să ia loc pe scaun, lângă sobă, să-și tragă sufletul și să se încălzească puțin, în timp ce mama aduse platoul cu cornulețe și cozonac.

 

acadele bastonase pom craciun alb rosii Dulciuri de Crăciun Candytoys: jeleuri, acadele, marshmallows

Acadele bastonașe de Crăciun

“Hei, dragii Moșului, ați fost cuminți? Ați ascultat de părinți? Știți vreo poezie, un cântecel? ” Se auzi vocea groasă dar caldă a Moșului și, cu ochii la sac, fetița începu să turuie poezia. Părea destul de mare sacul și, mai să uite versurile, se poticni de câteva ori în timpul cântecului, văzând că nu apărea păpușa. Moșul scotea tacticos cadourile din sac, oprindu-se să-i mângâie pe creștet și să le spună câte un “bravo copii”. Din sac se ivi cutia cu zahăr cubic, bomboanele din zahăr îmbrăcate în hârtie poleită, biscuiți, mere, câteva portocale și spirale. Mașinuța fratelui mai mic, creioane colorate și cărticele … și abia după toate astea, când credea că sacul s-a golit, Moșul scose păpușa mult așteptată, ca într-un număr de magie. Cu o bucurie de nedescris, copii își luară  dulciurile împărțite frățește și au plecat fericiți la culcare.

 

Dulciuri de Crăciun Candytoys: jeleuri, acadele, marshmallows

Marshmallows margarete

Povestea Crăciunului acum

Povestea Crăciunului acum, când fetița este la casa ei, cu copii și nepoțel. Am păstrat tradiția cozonacului și dulciurilor făcute în casă iar împodobitul bradului și decorarea casei o fac numai împreună cu nepoțelul, P. Dar cele mai importante sunt dulciurile iar preferatele lui P. sunt acadelele, jeleurile, ciocolata, jucăriile cu bomboane și marshmallows.

 

marshmallows mallows planet Dulciuri de Crăciun Candytoys: jeleuri, acadele, marshmallows

Marshmallows mallows planet

Nici noi, cei mari nu rezistăm tentațiilor dulci, prin urmare mă asigur că nu lipsește nimic din lista de “dorințe”. Doar că, acum nu este cazul să-mi fac griji, acum este mult mai simplu de rezolvat problema. Cu un singur click accesez magazinul online Candytoys.ro – cel mai dulce magazin online din România – și comand preferatele fiecăruia. Mi-ar plăcea să-l surprind pe P. alegând marshmallows margarete și mallows planet pentru bolurile de pe masă. Pentru împodobirea bradului, aș alege acadele bastonaș mare și acadele mini pufoase de Crăciun.

 

praline classic Dulciuri de Crăciun Candytoys: jeleuri, acadele, marshmallows

Praline classic

 

Dulciuri de Crăciun Candytoys: Jeleuri, acadele, marshmallows

Am pregătit cadourile pentru toți cei dragi, dar îmi place să pregătesc și dulciurile preferate pentru fiecare. Surprize care să aducă veselie și zâmbete, pentru că, nimic nu este mai minunat ca zâmbetele și bucuria celor dragi adunați de Crăciun.

 

ciocolata atlantis Dulciuri de Crăciun Candytoys: jeleuri, acadele, marshmallows

Ciocolată Atlantis

 

Aș alege jeleuri pufoase decorate manual și jucării Moșul Coșar pentru P., praline classic și ciocolata Atlantis pentru cei mari. Iar pentru amuzament, jucării suzetă acadea, jucării spray stingător, câine care latră și broscuță cu balon. Împachetate frumos, etichetate cu numele fiecăruia și puse în sacul lui Moș Crăciun, vor crea exact atmosfera dorită. Desigur, oferta este foarte generoasă și aveți de unde alege orice vă doriți.

 

jucarii broscuta cu balon Dulciuri de Crăciun Candytoys: jeleuri, acadele, marshmallows

Jucării broscuța cu balon

 

V-am spus de fapt două povești în care am vrut să evidențiez diferența ofertelor și oportunităților cu precădere în materie de dulciuri. Sunt tare curioasă cu ce dulciuri preferați să-i surprindeți de Crăciun pe cei dragi. Știați de magazinul online de dulciuri Candytoys? Aștept răspunsul în comentariile voastre.

Până data viitoare, spor la cumpărături și alegeri bune pentru cadourile și bucuria celor dragi!

 

 

UniquebyMM

 

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și, nu uitați să share-uiți! :-)