• Vrei să povestești și să câștigi o vacanță de 1000 euro?

   

  Astăzi am citit un articol -scris de designed to travel– din care am descoperit că Momondo ne invită să povestim cea mai interesantă, mai frumoasă experiență culinară trăită în călătoriile noastre care mi-a stârnit amintirile, emoțiile.
  Tocmai vorbeam despre vacanță, despre dorul de călătorie, dorul de soare, mare, oameni…Începusem chiar să-i scriu o scrisoare Moșului 😊(Crăciun)!
  Până să fac planuri mai ample, pentru călătorii la distanțe mari, am ales să dau curs invitației primite din partea SuperBlog de a participa la Gala de premiere.
  Aceasta va fi deci prima destinație de călătorie, una scurtă, până în Poiana Brașov, de care sunt sigură că mă voi bucura în primul rând de întâlnirea cu noii prieteni.
  Dar, următoarea poate fi… Tenerife!

  Știți ce? I’m in!
  Vorbeam despre experiențe culinare, Momondo și invitația lor la concurs. Pentru că da, este un concurs pentru bloggeri dar și pentru cititori. Ce este inedit,interesant, tentant, abia acum vine: atât povestea câștigătoare cât și cititorul pot primi drept premiu din partea Momondo o vacanță de 1000 euro.
  Cred că toată lumea se bucură și savurează pe lângă tot ceea ce-i oferă destinația unei călătorii și mâncarea, right?


  Ar fi multe de povestit la capitolul acesta, pentru că îmi place să experimentez felurile tradiționale, specifice zonelor în care mă aflu la fel de mult cum cum îmi place să explorez.
  Dar ce este mai pregnant în minte? Am o amintire de exemplu din Palma de Mallorca, unde am mâncat petru prima oară în viață paella cu fructe de mare, servită pe un vas de croazieră la aceeași masă cu o superbă fetiță, am avut o experiență nemaipomenită cu un desert grozav în Slovenia – Bled sau în Grecia cu o impresionantă varietate/feluri de salate, mâncăruri specifice.
  Mă voi opri însă la ceva simplu, ieftin, surprinzător de bun în Tenerife.
  Iubesc Tenerife și de 8 ani de când am descoperit-o simt că mă cheamă, mă atrage și mă ajută să trăiesc momente extraordinare.
  Iată și povestea!
  Prima impesie.
  Dacă la început mergeam cu agenții de voiaj, ușor- ușor am învățat să ne găsim singuri, pe cont propriu, bilete de avion, cazare și să învățăm cât mai mult despre locuri, oameni, obiceiuri, tradiții, etc.
  Am spus că îmi place să explorez la fel de mult cum îmi place să experimentez și nu este doar o asociere de cuvinte, chiar așa este.
  Așa a fost în ziua aceea. 
  Plecați de dimineață imediat după micul dejun să explorăm noi locuri, pe la 17.30 realizăm că ne este foarte foame, sărisem practic peste masa de prânz. Hotărâm să ne retragem spre ”casă” căutând un loc unde să mâncăm și pornim ”munca de cercetare”. 


  Suntem îndrumați către El Cine – Los Cristianosun loc care la prima vedere mi-a dat impresia de dugheană, ceva înghesuit, mic. Și se mai stătea și la coadă. Ni se spusese că au caracatiță, fructe de mare și pește, totul proaspăt și bine gătit. 
  Rămânem aici, nu de alta dar ne era atât de foame că nu mai aveam nici timp nici putere să mai cutreierăm după alte locuri. Mai ales că doream pește.
  A doua impresie (surpriză)
  Ne vine rândul, suntem conduși la o masă, comandăm un platou cu ton și unul cu stridii,caracatiță, etc., cartofi papas arrugada.
  Ne luăm și ceva de băut. Surpriza plăcută a fost când am văzut că pregăteau din produse proaspete, pe loc, nu era nimic făcut înainte, iar băuturile au venit foarte repede. Și foarte curat, de unde mă speriasem la sosire.
  Platourile arătau suuuper, conțineau salată și 4 sortimente de sosuri.
  Credeam că la foamea pe care o aveam voi mânca de voi rupe, dar nu am putut mânca tot ce conținea platoul meu cu ton. 
  Dar ce savoare, Doamne ce bunătate!!! Ce gust! Ce senzații dădeau sosurile ! 
  Nu, toate acestea nu veneau pentru că ne era foame.
  Mai mâncaserăm pește de tot felul pe insulă, caracatiță, fructe de mare dar aici era atât de bun, de proaspăt sau nu știu, ceva era diferit.
  Comandăm și bere Dorada rece (se cere) în cana brumată, ce să mai spun, un festin adevărat. Am rămas fără cuvinte.
  Am cerut nota, așteptându-ne la un scor mare la câtă mâncare era.
  Finalul? Surprinzător de bine: totul 34 euro!!!
  Senzațional! 
  Din acel moment, El Cine a devenit locul nostru preferat pentru a servi pește, caracatiță, fructe de mare, etc.,ne programăm cel puțin o zi la ei, am învățat cât/cum/ce comandăm, la ce ore să mergem pentru a nu aștepta, ce mai ”tura-vura”, suntem experți .😊
  Big problem?!?
  La vremea aceea nu știam că voi scrie/povesti și împărtăși cu voi toate acestea, prin urmare, nu prea am fotografii.


  Și acum, să bată tobele: bum, bum, tadaaam.
  Cu ajutorul Momomdo, un motor de căutare liber, gratuit și inspirațional care îți arată cele mai bune prețuri poți alege și tu oferta care ți se potrivește pentru bilete de avion către Tenerife ”insula eternei primăveri”. Dă o căutare București-Tenerife (https://www.momondo.ro/zboruri/tenerife).
  În caz că nu știai, îți dau un pont: din noiembrie 2016 există zbor direct București- Tenerife, cu Wizzair.
  Articol este scris pentru concursul lansat de Momondo desfășurat în luna noiembrie.
  Ineditul și tentația constă în faptul că și tu cititorule poți participa și câștiga, lăsând un comentariu la acest articol despre o experiență culinară pe care ai avut-o în călătoriile tale. Poți câștiga o vacanță cu destinația dorită de tine în valoare de 1000 euro.
  Mai multe amănunte afli aici.

  Share & fun!

  Felicitări pentru că ai citit articolul.
  Dacă consideri că articolul a fost util, distribuie-l să afle şi prietenii tăi.

  Categories: Călătorii

  Etichete: , , ,

  One thought on “Vrei să povestești și să câștigi o vacanță de 1000 euro?

  • Diana spune:

   Ce draguuut, ma bucur ca te-am inspirat sa intri si tu in concurs! Suna foarte bine (si delicios) ce ai povestit! Am fost si eu in Tenerife acum cativa ani, si am aceeasi problema, nu am fotografii deloc pentru blog :). Succes in concurs 😀

  Lasă un răspuns