Tenerife

Tenerife

 

Salut, prieteni!

Una dintre multele amintiri de neuitat

Dragilor, astăzi suntem provocați să facem apel la memorie: să selectăm amintirea celei mai frumoase vacanțe. Deși pare simplu la prima vedere, nu este deloc așa. Memoria scoate din sertar amintire după amintire, care mai de care mai frumoasă sau relaxantă, romantică sau haioasă, încât nu știi la care să te oprești. Cu siguranță voi povesti doar despre una dintre multele amintiri de neuitat.

Aș putea scrie mult și bine despre vacanțe și amintirile legate de acestea, de la cele făcute în țară la cele din afară, de la cele cu familia la cele cu gașca sau în doi. Aș putea scrie despre amintirea primei vacanțe în Grecia cu prietenii, în care i- am descoperit frumusețea și am început să o iubesc. Sau, despre minunatele vacanțe petrecute cu copii la cort/căsuțe dar și cele de neuitat din Palma de Mallorca sau marea mea  dragoste, Tenerife. Toate sunt frumoase și îmi sunt dragi. 

 

Mânăstirea Suzana - sursa mânăstirea suzana.ro

Mânăstirea Suzana

Provocarea

Cu toată nehotărârea și părerea de rău trebuie să mă opresc asupra unei singure amintiri, pentru că aceasta este provocarea. V-ați prins, este o vorba despre o nouă provocare, de această dată venită din partea  Momondo.

Toată lumea (călătoare) știe de Momondo: motor de căutare liber, gratuit și inspirațional care compară miliarde de oferte pentru zboruri, hoteluri, închirieri auto din întreaga lume. Din 2006 și-au propus să încurajeze cât mai mulți oameni să călătorească în lume, să deschidă mintea și ușa unei lumi aparte, fără prejudecăți. Lume a descoperirilor, a culorilor, ideilor, inspirației, acesta din urmă făcând diferența între oameni.

Acesta fiind conceptul de bază, așa cum o știu, echipa Momondo lansează constant inițiative foarte interesante dar mai ales tentante. La fel este și cea pe care v-o împărtășesc în cele ce urmează. Sunt premii  pentru voi, prieteni dragi, care ajungeți pe blog și lăsați un comentariu. În concluzie, ar fi interesant să fiți cât mai originali, obiectivi dar mai ales activi. Lăsați comentarii cu cea mai frumoasă amintire din vacanță și cea mai inspirată poveste va fi premiată cu un city- break de 500 euro sau unul dintre cele 5 vouchere de de călătorie cu valoare de 50 euro fiecare.

 

Ciucas sursa foto Google

Ciucaș

Călătorie & cadou

Pornind de la premiza că suntem câștigători și de ce nu, vom petrece împreună următoarea vacanță, vă invit să fiți martorii următoarei amintiri  la care m-am oprit. De fapt, este vorba de un weekend, unul dintre multele petrecute la munte. Iubim muntele iar locurile Cheia, Muntele Roșu, Ceahlăul, Valea Doftanei, Slănic Moldova, Tușnad etc., sunt refugiu, sursă de energie și relaxare. 

Se apropia ziua mea de naștere și cum iubesc călătoriile și surprizele, familia s-a gândit să -mi ofere drept cadou o călătorie & petrecere cu prietenii la munte. S-a dat zvonul și împreună cu gașca (cam 15 -16 bucăți), am pornit spre Cheia – Muntele Roșu, fără o rezervare prealabilă. Zona ne era foarte cunoscută și dragă, fuseserăm la cort sau căsuțe, băieții urcaseră Ciucașul când cel mare avea 4 ani.

Veselia este mereu prezente în grupul nostru, prin urmare la fel se întâmpla și acum, în această escapadă, peripețiile ținându-se lanț. Prima, s-a consumat pe drum când una dintre mașini a încurcat traseul. În loc de varianta spre munte, a mers pe cea  spre mare. Facem prima oprire, pauză de cafea, în care am dat drumul la glume pe seama rătăciților. Nu de alta, dar trebuia să-i așteptăm pentru că lipsea unul dintre sufletele petrecerii :)). După reîntregire, pornim și ne mai oprim la Muntele Roșu unde, din păcate nu găsim cazare. Coborâm în Cheia.

Cheia

Cheia, ca și loc/stațiune, se află printre primele locuri ale preferințelor mele. Este ozonat, curat, liniștit, are peisaje foarte frumoase iar munții minunați din jur îi desăvârșesc tabloul. Era o vreme când ocupa chiar unul dintre cele mai ozonate locuri din România.

Căutăm cazare și găsim  o pensiune cu o curte imensă și un pârâiaș care trecea chiar prin curtea din spatele casei. La câțiva metri începea pădurea, o frumusețe de  priveliște, perfectă pentru gustul nostru. Am profitat din plin și am pus sticlele cu bere/băuturi la rece în apa pârâului  iar noi am făcut un tur al împrejurimilor. După cura de peisaje și aer curat, revenind la pensiune, am dat drumul la glume, grătar și muzică. Start la petrecere! 

Când petrecerea era în toi, a început ploaia, nehotărâtă parcă și ea, dacă să toarne cu găleata sau să ne lase să ne desfășurăm. S-a oprit după câțiva stropi. Nu mai dansasem în ploaie de pe vremea copilăriei!!! Poate ploaia s-a oprit pentru a-i da o șansă prietenului nostru care venea cu camionul. Da, ați citit bine, camionul. Cornel, tocmai își vânduse mașina și pornise o afacere în domeniul transport mărfuri. Imaginați-vă cum încerca să parcheze mastodontul!

 

Tenerife

Tenerife

Petrecerea

Petrecerea a continuat, au ajuns restul prietenilor, la timp  pentru programul ”artistic” și focul de tabără. Glume, bancuri, dans, veselie, concursuri etc., petrecere în toată puterea cuvântului. Știți și voi ce înseamnă o petrecere adevărată. Ne amuzăm copios și acum la amintirea acelei mini- vacanțe, la pachet cu petrecerea în care eram sărbătorită.

Stăteam  toți în jurul focului, cântând, dansând, râzând, ca în vremea taberelor de copiii simțindu-ne minunat. Doamna, proprietara pensiunii, stătea cu spatele la grămada cu lemne frumos așezate, ca un bodyguard în încercarea de a le păzi. Băieții reușeau să o” corupă” și focul să fie bine întreținut până târziu, după miezul nopții.

Și, cum să închei seara fără ceva de pomină ?  Băieții s-au gândit să-i facă o surpriză unuia dintre prieteni care se înnoise (doar cu șireturi ,haha :)). Ce l-a așteptat dimineață ? O sută de noduri făcute la șireturile lui noi, pe care s-a chinuit să le desfacă până pe la prânz.

Traseu

A doua zi, ne hotărâm să facem un traseu, o drumeție, ceva. Doar nu vă imaginați că mergeam la munte numai pentru petrecere!!! Plecăm să vizităm Mânăstirea Suzana, aflată la … doar 8 Km distanță. Pe jos. Nu știam că erau atâția Km, jur. Eu am fost cu ideea, recunosc. Cu mașina părea mult mai aproape, dar acum trebuia să fac față pe jos.

M-am descurcat onorabil (zic). Altă dată am făcut traseul Muntele Roșu- Cheia – Muntele Roșu, plus copilul de 3 ani, deci era ceva normal.  Vizita la mânăstire, mierea, siropul de muguri de brad sau blândețea măicuțelor, nu știu ce, dar ceva ne-a făcut să uităm de distanța parcursă.

Pentru drumul de întoarcere însă, a fost nevoie de întăriri: cei rămași la pensiune (puțini) și care aveau și cheile mașinii. Cornel era cu noi, deci varianta camionului era exclusă :)). Ziua s-a încheiat cu plimbarea de seară prin Cheia, sesiuni de fotografii, popas, fiecare făcând cinste cu câte o bere, un suc, ceva. Prietenul cu camionul, să nu -și strice stilul, a venit cu baxul de sărățele, pe motiv că nu mai era altceva. A fost alt moment de maximă veselie, dar în dimineața următoare, acestea au constituit soluția salvatoare pentru micul dejun. Pâinea se terminase și la noi și la ei (localnici).

Concluzie

După-amiaza am plecat spre casă, în consecință, spre regretul nostru escapada se terminase. Cu siguranță, a fost unul dintre cele mai inedite cadouri!  Aceasta este doar una dintre cele mai frumoase călătorii petrecute pe meleagurile noastre, amintirea ei fiindu-mi tare dragă . Dar nu -i așa, cele mai reușite sunt cele nepregătite. Mai sunt muuulte altele, din locuri minunate care merită văzute, povestite și promovate, dar despre toate acestea, cu alte ocazii.

În final, nu uita de premiile oferite de Momondo, care sunt la îndemâna oricui lasă un comentariu inspirat, aici pe blog.

 

UniquebyMM

 

Articol Spring Superblog 2018

Sursa  foto: Google, mânăstireasuzana.ro, arhivă proprie.