Salutare, prieteni!

Cuprins

După ce am construit, a venit și vremea renovării

După visul de a construi o casă la marginea mării/oceanului, a venit rândul să renovez ce am. Pe bune! Dar să încep, cum altfel, decât cu începutul? :) Sper să vă regăsiți în cel puțin una dintre ipostazele prin care trecem  atunci când ne propunem să construim sau renovăm o locuință.

Anul acesta este unul aniversar pentru mine și familie. Se împlinesc 10 ani (când or fi trecut?) de la construirea ”casei pe pământ” pe care ne-am dorit-o. Pentru finalitatea visată, casa mult dorită, ne-am folosit imaginația, am apelat la un designer și alți specialiști în domeniul construcțiilor, amenajări interioare, amenajări exterioare,  finisaje etc. Cum nimic nu este simplu și ușor, ne-am confruntat cu tot felul de situații care ne-au dat mari bătăi de cap. Atât cu materialele cât și  cu muncitorii.

 

După ce am construit, a venit și vremea renovării.jpg sursa vindem-ieftin.ro

Logo Vindem-ieftin.ro

”Aventuri”

Îmi amintesc cum la un moment dat, un instalator ne-a schimbat piesele (robineți) cumpărate de noi cu unii de proastă calitate. Norocul nostru că fuseserăm avertizați și aveam semn la piesele cumpărate. Ne-am supărat atât de tare, că mă și mir cum de nu l-a alergat soțul meu!  Eram convinsă că ar fi vrut să-l alerge puțin prin pădure. :)

Alții, care au construit gardul de la intrarea în curte, au vândut materialele, trezindu-ne după prima vijelie cu el (gardul) dărâmat. Cam ca în Meșterul Manole: ce ziua zideau, noaptea se dărâma. O altă ”aventură” am avut cu cei de la firma de piscine (materialul plajei era atât de ”bun” că se fisura când călcai pe el) sau tâmplărie PVC. Multe astfel de ”aventuri” ne-au consumat energia și tocit nervii!

Nepriceperea noastră și doza de încredere pe care o acordam tuturor celor cu care interacționam, pe principiul ”toată lumea este de încredere”, ne-au costat mult. Bani, timp, chiar sănătate. Într-o piață a materialelor de construcții atât de diversă, dezvoltată, am obosit să mai căutăm ”cea mai bună calitate la cel mai mic preț”. Ne-am fi dorit să contactăm un consultant care să ne explice totul, să existe posibilitatea unui singur loc din care să cumpărăm materiale. Să evităm drumul lung al materialelor de la fabrică la client, reflectat în prețul final. Din păcate, nu exista așa ceva și chiar dacă bugetul trebuia ținut din scurt, am pierdut șirul pierderilor și numărul reluării lucrărilor. Cu toate greutățile întâlnite, am reușit totuși să finalizăm, aproape de ceea ce ne propuseserăm și să ne mutăm.

Renovez

Anii s-au scurs și timpul a scos la iveală problemele de calitate ale materialelor sau meseriașilor. Deși am dat bani mulți pe materialele de interior, calitatea mult lăudată s-a dovedit mult sub așteptări. Cu toată grija noastă și  întreținerea lucrurilor, acestea s-au deteriorat, și-au pierdut calitățile (puține). Trendul nu mai este același, iar calitatea materialelor actuale este net superioară.  Concluzia:  După ce am construit, a venit și vremea renovării. Deși în timp am mai acumulat ceva experiență, nu ne putem erija în specialiști ai acestui domeniu. Specialitatea și experiența noastră este cu totul în alte domenii, dar, măcar am învățat despre elementele ”ajutătoare”.

 

După ce am construit, a venit și vremea renovării.jpg - arhivă personală

casa

 

Am citit/auzit zilele trecute că în curând  vei putea pregăti un interior pe telefon, apoi mergi la specialiști să ți-l facă exact cum îți dorești. Dar nu am de gând să aștept lansarea aplicației respective pentru a schimba ceea ce mi-am propus. Am strâns ceva bănuți, ne-am luat informații, am consultat specialistul familiei (arhitect) și ne-am făcut un plan de lucru. Orice economie este importantă pentru familia mea, prin urmare am  organizat și alcătuit o listă a materialelor necesare, de care am nevoie. de acestă dată, pentru renovare.

Tencuieli decorative, amenajări exterioare…

Știm ce anume vom schimba, înlocui, ce materiale  dorim să folosim. Astfel, vom schimba tâmplăria PVC, vom acoperi cu parchet laminat tot livingul și locul de de luat masa. Partea care delimitează bucătăria (barul, stâlpul) de living cât și pereții /formele din rigips, care despart zona de luat masa de living, vor fi acoperiți de tencuieli decorative, stucco venețiano. Holul îl vom face alb pentru mai multă lumină, restul pereților, vopsea lavabilă, în culori foarte deschise crem/unt. Mai avem ceva amenajări exterioare,  izolații /jgeaburi de scurgere, aleile *granit), vopsit foișorul și gardul.

Verific prețurile materialelor de pe listă la mai multe depozite, hipermarketuri sau online, le compar. Ni se întâmplă tuturor ca atunci când cumpărăm să o facem impulsiv, mânați de interese și nu de rațiune. Tocmai de aceea, rațiunea o voi folosi atunci când discutăm bugetul. În consecință, voi  compara prețurile, voi evalua raportul preț – calitate și abia după aceea voi trece la fapte.

Casa de comenzi

Lucrurile fiind clare, încep căutările și ajung la concluzia, că dacă lanțul de intermediari de la fabrică la client este mai scurt, prețul final iese mai mic. Ceea ce este corect și logic. Mare a fost mirarea când am găsit în căutările mele, ceva ce pare că ar corespunde cerințelor mele. Două, cele mai importante: calitate superioară și preț mic, la casa de comenzi Vindem -ieftin.ro.  Hai să vedem despre ce este vorba:

După ce am construit, a venit și vremea renovării- Sursa Vindem ieftin.ro

Schiță 1

Ce este Vindem – ieftin.ro

 

 •  Este un concept unic, materiale de construcții online pe comandă, creat special pentru consultanță în achiziții care vine cu soluții ieftine, personalizate,
 •  Cumperi totul dintr-un singur loc, toate produsele de care ai nevoie, economisind bani și timp (timp=bani!)
 •  Găsești toate materialele necesare lucrărilor tale de la materiale pentru structură, echipamente electrice, instalații sanitare și termice, parchet, lambriuri, osb, acoperișuri și izolații, pal melaminat, blaturi, feronerie, accesorii pentru mobilier și toată gama de finisaje
 •  Prețuri mai mici cu 10-30%
 •  Clientul beneficiază de consiliere profesională gratuită,
 • ”Ieftin” nu înseamnă produse de proastă calitate,
 •  Produsele vin însoțite de certificat de garanție,
 •  Au parteneriate cu cei mai importanți producători,
 •  Marfa este livrată direct de la producător, ambalată corespunzător, ajungând în condiții bune la client
 •  Clienții beneficiari pot ține costurile sub control, fără riscuri și pierderi,
 •  Riscul de achiziție este zero
 •  Partener de încredere și aliat în găsirea celor mai bune soluții

 

Sună interesant nu? Exact ce căutam pentru a evita să mai trec prin ce am trecut la momentul construirii. Ce spuneți? Am la dispoziție numerele de telefon ale echipei de consultanți, în consecință, voi contacta unul pentru informații. Pe site găsim și un formular pentru trimiterea necesarului  de materiale. Cred că am găsit soluția care mi se potrivește. Gata, vă las, am o renovare de făcut.

Timpul costă! Contactez Casa de Comenzi Vindem ieftin.ro. Vă țin la curent.

 

UniquebyMM

 

 

Surse  info & foto: Vindem-ieftin.ro, Wall-Street, Arena-Construcțiilor, arhiva personală.

Articol Spring Superblog 2018

Rate this post