Cuprins
Soluții/ trucuri pentru un zbor ușor cu avionul
Bun găsit, prieteni! V-am împărtășit că mi-am luat vacanță, de fapt urmează să merg în vacanță. Pentru mine, vacanța vine atunci când găsesc bilete ieftine de avion, oferte, când simt nevoia sau când îmi permit. Spun asta, nu pentru a mă disculpa ci ca un răspuns la eventuala întrebare, pe care am primit-o, ”de ce în mai?” Bun, acum să trecem la miezul problemei, soluții/ trucuri pentru un zbor ușor cu avionul în vacanță și nu doar.
Vacanța, o definim ca bucuria de a petrece cât mai mult timp cu familia/prietenii, fericirea care emană prin toți porii. Ceva ce este așteptat cu maaare nerăbdare de toți.
Dar pentru o vacanță reușită avem nevoie de mici pregătiri pentru și pe drum sau înainte de plecare. Ba mai mult, este indicat să ținem cont de câteva sfaturi benefice trecerii de la o climă la alta, de la un stil alimentar la altul.
Urmează să călătorești curând cu avionul?
Urmează să călătorești curând cu avionul? Pe mine mă duce cu gândul la vacanță orice avion care brăzdează albastrul cer, chiar dacă nu mă ia nici unul 😎! Dacă urmează să pleci cu avionul ar fi bine să ții cont că timpul petrecut în avion îți poate afecta sănătatea.
Nu te odihnești suficient, mâncarea nu este potrivită, sau faptul că stai într-un spațiu destul de restrâns în preajma multor persoane, toate pot duce la unele probleme de sănătate.
Dacă am aflat cum și când să rezervăm bilete de avion (lipa-lipa), ne-am făcut temele și ne-am făcut rezervarea, a venit vremea să aflăm și alte lucruri utile.
Spre exemplu, despre probleme de sănătate cauzate de zborul cu avionul și soluțiile la îndemână, conform specialiștilor, doctori în geriatrie și gerontologie.
Probleme de sănătate cauzate de zborul cu avionul
– Deshidratarea. Apare frecvent atunci când călătorim cu avionul din cauză că nu mai avem parte de rutina zilnică și uităm că trebuie să bem multe lichide.
Graba, grijile pentru bagaje și perioada ce urmează, vacanța, faptul că nu ai la îndemână apă, numai la hidratare nu – ți stă mintea, pot duce la deshidratare.
– Tulburările de circulație – tromboză venoasă profundă. Statul prelungit pe scaun, într-un spațiu mic, fac sângele să circule prea încet (valabil și în cazul călătoriilor lungi cu mașina), poate duce la formarea cheagurilor de sânge.
– Probleme digestive. Faptul că stai ore întregi fără să te miști, fără să-i oferi organismului alimentele adecvate și cantitatea necesară de lichide, duce la apariția problemelor digestive.
– Scăderea imunității. Atât avioanele cât și aeroporturile sunt spatii închise, neaerisite și aglomerate, exact mediul propice dezvoltării bacteriilor și virusurilor.
– Desincronoza – jet lag. Zborurile lungi duc la apariția oboselii, insomniei și a altor simptome datorate schimbării de fus orar. Altitudinea înaltă și presiunea atmosferică contribuie și ele la apariția desincronozei. Este ca și cum ceasul nostru interior s-ar opri.
Soluții
Cam acestea ar putea fi ”problemele” cu care te-ai putea confrunta la un drum cu avionul și, dacă am vorbit despre probleme, trebuie să scriu și despre soluții. Putem avea grijă de sănătatea noastră cu ajutorul unor trucuri ca acestea:
1 – bea multă apă, cel putin 8 pahare pe zi în perioada dinaintea zborului; bea lichide apă, ceai şi în avion.
2 – evită alcoolul; acesta deshidratează și ne împiedică să luăm unele medicamente
3 – evită cofeina. Aici, lucrurile nu sunt chiar bătute în cuie. Medicii spun să nu exagerăm, dar o cafea, personal, cred că este în regulă. Eu beau o cafea neagră, simplă, este adevărat că fără lapte, frișcă, zahăr etc. despre care știu că sunt cele mai periculoase pentru vasele de sânge.
4 – evită alimentele bogate în sare și grăsimi care predomină în aeroporturi
5 – folosește prebiotice – ajută la reglarea digestiei în timpul călătoriei.
6 – fă mișcare cât poți de mult– ajută la menținerea fluxului sangvin și previne problemele de circulație.
7 – poartă ciorapi compresivi în cazul în care ai risc de tromboză, aceștia îmbunătățesc circulația sangvină.
8 – adaptează-ți corpul treptat la noul fus orar.
Începe cu o săptămâna înainte: setează ceasul cu 1 oră mai aproape de ora destinației, înainte de culcare. A 2-a zi cu 2 ore și tot așa. În ziua în care vei pleca ora de somn va fi mai apropiată de cea a destinației.
9 – apelează la ajutoare pentru a dormi: căști/dopuri de urechi împotriva zgomotului, masca pentru dormit, pernă, pătură.
Am aflat:
Am aflat toate acestea de la specialiștii din ”Farmacia ta”, ”Slab sau gras”, personal aplic cel puțin o parte dintre aceste trucuri/soluții și am gândit că trebuie să vi le împărtășesc. Am încredere în specialiștii din cele două publicații și voi dezvolta într-un articol mai mult despre acest subiect.
Iată cum procedez pe avion sau înainte de a pleca la drum: cu privire la hidratare, am grijă să consum o sticlă cu apă în ziua plecării iar în avion, îmi iau/servesc apă, ceai, fructe, atât cât se poate.
Cu privire la mișcare, este mai greu, știți și voi asta, dar încerc să găsesc soluții pentru a sta cu picioarele pe un suport, la fiecare oră merg cel puțin dintr-o parte în alta a avionului.
Tot din categoria trucurilor folosite, am o perniță pentru gât pe care o iau întotdeauna cu mine, știți cu siguranță acele pernițe pentru călătorii. Sunt foarte utile. Apoi, folosesc căști, consum iaurt în loc de probiotice și folosesc gel antiseptic de curățat mâinile. Ar mai fi de adăugat hainele, care trebuie să fie confortabile, țesături din bumbac.
Tu știai despre aceste soluții? Sunt ușor de aplicat și urmat pentru a te distra și relaxa. Pentru a te refacere, îmbunătăți sănătatea, tonusul cât și încărcarea bateriilor pentru încă o bună perioadă.
Ce mai putem face după ce aterizăm:
Chiar dacă nu ai reuşit să pui în aplicare toate sfaturile de mai sus, există lucruri pe care le poţi face după aterizare.
a – asigura-te că mănânci la orele la care erai obișnuit. Reluarea programului obișnuit cât mai devreme duce la reglarea digestiei.
b – optează pentru alimente care îţi sunt familiare şi nu face experimente care pot dauna si strica vacanţa/şederea
c – fă mișcare/exerciții, mai ales afară
d – foloseşte haine confortabile şi lejere din bumbac, in, lână, fibre
Acestea şi expunerea solară te vor ajută la restaurarea fluxului sanguin normal iar apa consumată dupa efort va îmbunătăţi digestia.
Ei, și acum că ai aflat și aceste ”secrete” cu privire la problemele de sănătate, spor la rezervat și călătorit!
Vorbim curând.
UniquebyMM
Sursa info: Slab sau Gras, Farmacia ta.
Leave a Reply