Salutare, dragilor! Știu că este vacanță și vă doriți relaxare totală. Tocmai de aceea m-am gândit ca articolul de astăzi să fie în același registru. Ceva vesel, relax. Ce-ați spune dacă v-aș povesti despre o întâmplare legată de petrecere? Surpriza aniversării de 50 de ani. Vă plac surprizele? Mie, da! Foarte mult! Și am avut parte de multe surprize și am făcut la rândul meu surprize.

Cuprins

Surpriza aniversării de 50 de ani

Suntem oameni iubitori de prieteni, știm să ne distrăm, avem simțul umorului dezvoltat iar prietenii sunt pe aceeași lungime de undă.  Așa sărbătorim acasă sau la restaurant, terase, la munte /mare, reușind să facem zilele de sărbătoare cu adevărat  speciale, plăcute, surprinzătoare. Sunt multe întâmplări pe care le-am trăit și merită povestite!

Surpriza aniversării de 50 de ani

Dar, să vorbim cum am promis despre ceva mai, special: aniversarea de 50 de ani! Pare că este o cifră aniversară prin definiție! Spun asta pentru că pare așa, deosebită doar  pronunțând ”50”! O cifră care te trimite cu gândul la evenimentele, realizările de până atunci, un fel de bilanț.

Galbenă de Odobești – Ediție Aniversară

50 de ani de viață, 50 de ani de căsnicie, 50 de ani de  activitate sau 50 de ani de existență. Toate merită marcate, sărbătorite. Spre exemplu, vinul Galbena de Odobești  din gama Vincon sărbătorește anul acesta 50 de ani. Cine nu a auzit de renumitele podgorii vrâncene? Compania Vincon înființată în 1949, în prezent deținătoare a 1500 hectare de viță de vie, este unul dintre cei mai mari producători de vin din România.

Surpriza aniversării de 50 de ani

Cum sărbătoresc jumătate de veac de existență a brandului de vin Galbena de Odobești? Cu eticheta restilizată a produsului și o ediție specială prin care marchează acest eveniment, Galbena de Odobești – Ediție Aniversară.   

Cum ne-am dori noi să arate aniversarea a 50 de ani? Cum altfel decât deosebită, inedită, restilizată, cea mai tare? După gustul meu, aceasta ar trebui să se desfășoare în primul rând în natură, într-un decor cu multe flori naturale. Lângă mine să am cei mai dragi oameni cu care să mă bucur de un pahar de vin bun.

Galbena de Odobești, Sigillium Moldaviae, Beciul Domnesc Grand Reserve sunt doar o parte dintre vinurile preferate. Nelipsita muzică bună (veche, romanțe, de petrecere etc. potrivită vinului), live dacă se poate. Lângă toate acestea, delicatese culinare și evident, dans și bună dispoziție.

Surpriza aniversării de 50 de ani

Povestea

Povestea la care fac referire a început cam cu două-trei săptămâni înaintea zilei de naștere a soțului meu. La început mi s-a părut o glumă auzindu-l spunând că ”nu vrea nicio petrecere, împlinește 50 de ani (!!!), a îmbătrânit, nu are chef de nimeni … ” Dar asta se  repeta și părea că starea era alta, schimbată față de cea obișnuită. Și asta mă îngrijora.

Cred că fiecare dintre noi avem un fel de prag psihologic al vârstei de care ne temem. Eu, spre exemplu, aveam fixat acest prag la 38. Mi se părea că după acestă vârstă voi fi urâtă, bătrână etc. Habar nu am de ce sau de unde venea asta. Evident că odată ajunsă la 38 de ani, realitatea mi-a demonstrat altceva, am depășit ”pragul” și nu am mai avut niciun fel de problemă. Probabil că asemeni mie, soțul meu avea setat acel ”prag” la 50.

Surpriza aniversării de 50 de ani

O petrecere surpriză.

Trebuia să fac ceva! Puteam trece peste un eveniment ca acesta? Puteam să-l las pe iubitul meu să sufere în loc să facem trecerea peste această cifră a anilor într-un mod excepțional? Mi-am pus rotițele în mișcare și am găsit soluția: o petrecere surpriză.

L-am contactat pe finul B, bucătar chef, rugându-l să mă ajute cu meniurile, decorul, băuturile, tot ce trebuie pentru petrecere. Am stabilit în detaliu, inclusiv vinul,  Galbena de Odobești preferatul soțului meu. B. urma să vină acasă cu mâncarea, tortul, vinul, șampania, tot ce stabiliserăm, duminică la ora 12. Mi-am invitat copiii și prietenii, i-am pus în temă cu petrecerea surpriză cerându-le să păstreze secretul. Mizam pe ajutorul lor pentru reușita planului, stabilind ora 13 ora de întâlnire.

Surpriza aniversării de 50 de ani

Complotul

Mie îmi revenea sarcina să-l scot pe soțul meu în oraș pentru a se putea desfășura pregătirile. Nici o clipă nu m-am gândit că va fi atât de greu de realizat asta. Toate pregătirile, invitațiile, merseseră la virgulă, fix acest ”amănunt” dădea totul peste cap. Complotez cu mama soacră venită în vizită special pentru acestă zi, convingându-l să mergem la cumpărături.

Surpriza aniversării de 50 de ani

Trăgeam de timp prin magazin, B. avea nevoie de timp pentru pregătiri, dar aniversatul se grăbea (logic :)). Noi aveam ”lista” noastră de cumpărături, el dorea carne pentru grătar. ”Să facem un grătar de duminică, este și mama în vizită… Poate și o șampanie?”.

În aproximativ jumătate de oră lista cumpărăturilor fusese epuizată, vizita încheiată. Îmi venea să plâng că nu reușeam să trag de timp, să-l conving să ne plimbăm. Doar era duminică și nu aveam invitați :)!

Surpriza aniversării de 50 de ani

Până la urmă a cedat insistențelor și plecăm să-i arătăm mamei Cris Garden.  Măcar mai câștigasem ceva timp! Telefonul meu suna însă ca în call center. B nu găsea fețele de masă, ”copilul” era plecat să ia pe cineva rămas în pană iar  primii invitați erau la poartă. Vă imaginați cam cât de codificat conversam :)!

Ce surpriză plăcută!

Ajungem acasă și mă prefac surprinsă văzându-i pe prietenii noștri cei mai buni la poartă. ”Uite ce surpriză plăcută ți-au făcut, au venit la ziua ta neinvitați!” Asta, a fost cum a fost ”înghițită”, ca și explicația mașinilor din curte. Însă dimensiunea surprizei nu a bănuit-o nici măcar o clipă.

fd8d9a70d419760c31ca0ecc635fd5d2 Surpriza aniversării de 50 de ani

Momentul în care a văzut casa plină de invitați, decorul, muzica, mesele frumos aranjate, a fost de pus în ramă. A meritat tot efortul reușind să-l surprind cu adevărat. Petrecerea a fost în stilul celor pe care le făceam de obicei dar acum reușisem să schimb o stare. Să-l fac fericit, vesel, așa cum este de obicei, pe omul pe care îl iubesc.

I-a plăcut mult, s-a distrat, s-a simțit iubit și mi-a promis că nu va uita cum am putut ”complota” totul. Dar despre asta vă voi povesti altă dată.

Voi ați auzit sau încercat Galbena de Odobești – Ediție Aniversară? Eu, încă nu, dar mă bucur că am aflat despre existența ei. Se apropie ziua numelui și ziua mea de naștere, prin urmare sunt motive întemeiate să se afle în paharele noastre.

 

UniquebyMM

Articol răspuns la provocarea Blogal Inițiative campania ”Cum arată aniversarea ta de 50 de ani?”

Sursa foto: blogalinitiative.ro/campanii/cum-arata-aniversarea-ta-de-50-de-ani; Pinterest; arhivă personală.

Rate this post