Bun găsit! Evrika! Anunțul Telefonic – punctul meu de sprijin. Voi știați că, după părerea lui Thomas Jefferson, “Anunțurile conțin singurele adevăruri care trebuie invocate într-un ziar”? Recunosc, eu nu știam asta până de curând. Știu însă o poveste adevărată despre rolul ziarului Anunțul Telefonic în viața mea care, cred că merită spusă. Parafrazând citatul lui Arhimede, ar fi ceva: Evrika! Anunțul Telefonic -punctul meu de sprijin.

Cuprins

Evrika! Anunțul Telefonic – punctul meu de sprijin

Se întâmpla prin anii 90 când aerul proaspăt al libertății ne permitea să visam mai mult decât oricând. Dar lucrurile decurg de cele mai multe ori după o regulă nescrisă, întâmplându-se atunci când trebuie și deloc întâmplător! Într-o zi, un client care știa că-mi place să citesc anumite publicații mi-a lăsat câteva exemplare să le împart cu colegele mele. Printre cele obișnuite se afla una pe care nu o mai primisem, nici măcar nu  o văzusem până atunci. La prima vedere am fost tentată să dau altcuiva ziarul dar l-am deschis și m-am uitat puțin peste el. Cred că nu ar fi rău să-l iau acasă și să-i acord mai multă atenție, mi-am spus.

IMG 20180816 125829 e1552342947578 Evrika! Anunțul Telefonic - punctul meu de sprijin

Ne doream o casă de vacanță. Apartamentul, suficient de mare, ne oferea confortul dorit dar visam la o căsuță într-o zonă aerisită, liniștită. Voiam locul nostru în care să ne refugiem. Departe de zgomotul, poluarea, aglomerația și tot ce presupune viața orașului. Ne săturaserăm de mers cu grătarul în weekenduri căutând un loc în natură, liniștit, aerisit, curat.

Acasă,  întrebată de ai mei ce ziar este acela, am început să strig cum făceau copiii care vindeau pe vremuri ziare: ”Anunțul Telefonic, ia anunțu’, ia ziaru’, aici găsești de toate…” spre amuzamentul tuturor.

Din ziua aceea, răsfoind Anunțul Telefonic am avut senzația că pot face orice. Anunțurile de tot felul aveau darul să mă poarte imaginativ de la munte, la mare, oriunde doream, în funcție de casa, terenul, pensiunea, mașina pe care le găseam în ofertele din anunț.

Evrika! Anunțul Telefonic – punctul meu de sprijin

Cert este că am început să-mi cumpăr ziarul săptămânal făcând un obicei din urmărirea vânzărilor de terenuri. Și, la un moment dat, evrika!, am găsit terenul pe care să construiesc casa de vacanță la care visam. Am sunat și în câteva zile am devenit proprietarii terenului.

O vreme am luat mai rar ziarul dar a venit vremea demarării construcției. Era nevoie de servicii, materiale, arhitect etc. și ne-am dat seama că lipsea ”punctul de sprijin”.

Anunțul Telefonic

Lucrurile prindeau contur înaintând, încet dar sigur spre finalizarea proiectului. Cam prea încet pentru așteptările noastre, însă asta ținea de partea financiară. Astfel, am luat decizia vânzării apartamentului, deoarece voiam să locuim în casa visată, în viața aceasta. Și, la cine apelezi atunci când ai o problemă stringentă? La prieteni, bineînțeles.

Între timp, prietenul nostru, Anunțul Telefonic, își adăugase varianta online, site și varianta de mobil. Asta completa nevoia noastră de rezolvare rapidă a problemei. Puteam pune anunțul nostru de vânzare pe site din câteva clikuri, în timp extrem de scurt, ceea ce am și făcut. Puțin sceptici că vom vinde la fel de repede cum am plasat anunțul, nu rămânea altceva decât așteptarea.

Chiar și așa, până atunci reușiserăm să rezolvăm problemele de cumpărare servicii, teren, materiale etc. cu ajutorul ziarului. Ce ar fi însemnat viața noastră fără Anunțul Telefonic? Cel mai probabil totul s-ar fi desfășurat altfel. Costurile ar fi fost mult mai mari dacă iau în calcul  timpul pierdut cu căutările, nervii, costurile deplasărilor etc.

Evrika! Anunțul Telefonic – punctul meu de sprijin

Îmi amintesc spre exemplu de un aspect de la momentul cumpărării terenului. Era nevoie de notar/notariat care să ofere servicii de urgență deoarece vânzătorul trebuia să plece urgent din țară. Nu știu cum, prin ce ”minune” dispăruse ziarul( :)) și când eram pe punctul de a crede că totul este pierdut, apare copilul cu ziarul :). Agonie și extaz! La propriu!

Varianta online, site, mobil

Acum lucrurile stau mult mai bine cu varianta online, site, mobil. Practic poți urmări totul de la birou, din mașină, oriunde te-ai afla accesezi simplu, rapid și acționezi pe loc. Vânzarea apartamentului nostru s-a realizat incredibil de repede, fără bătăi de cap. Într-o lună eram deja mutați în casa nou construită.

anuntul Evrika! Anunțul Telefonic - punctul meu de sprijin

Evrika! Anunțul Telefonic – punctul meu de sprijin

Experiența mea cu Anunțul Telefonic este doar un exemplu. Diversitatea rubricilor prezente în publicație și cei 29 de ani de existență reprezintă cu siguranță alte milioane. În funcție de interesele, extravaganțele, dorințele acestora.

Întorcându-mă la exemplul meu, fără acel exemplar primit pentru prima oară nu știu unde aș fi fost. Poate aș fi reușit să găsesc și  să cumpăr un teren, altul cu siguranță dar mult mai greu. Mă frământă însă întrebarea dacă s-ar putea crea o rubrică și pentru bloguri. Oare este posibil?

Voi știți de Anunțul telefonic? Ați apelat vreodată la serviciile acestuia? Aștept comentariile voastre din care să aflu întâmplări, experiențe, opinii.

Până data viitoare, nu pierdeți ocazia să aruncați o privire peste Anunțul Telefonic, nu se știe ce oportunitate veți descoperi.

 

UniquebyMM

 

Experiență scrisă pentru proba nr. 3 Spring SuperBlog 2019

Rate this post