Bun găsit! Sunt convinsă că sunteți în asentimentul meu când afirm că viața este foarte generoasă cu noi, oamenii. Are atâtea provocări pentru noi încât rar ne lasă timp de gândire. Generoasă a fost și cu mine, dăruindu-mi aproape toată gama de oferte de care dispune. Intenția mea însă nu este de a expune aici și acum povestea vieții mele, ci despre oameni. Despre fapte, omenie, recunoștință.

La școală am învățat că nu e bine să greșești și am fost pedepsită de fiecare dată când greșeam. Și totuși, dacă priviți cu atenție felul în care sunt concepuți oamenii, ei învață tocmai din greșeli. Învățăm să mergem, căzând mai întâi. Dacă n-am fi căzut niciodată, n-am fi mers niciodată. Educația primită la școală și acasă m-a făcut să privesc cu scepticism binele, ajutorul necondiționat venit din partea străinilor. Tocmai de aceea, astăzi am ales să nu vorbesc despre devotamentul, iubirea, faptele sau sacrificiul familiei. Am decis să dezvălui cum mi-au schimbat mie viața, la propriu, prezența și faptele oamenilor, necunoscuților cu inimă mare. Subiectul propus: Cadouri pentru necunoscuți dar cu rol marcant în viața mea.

Cuprins

Cadouri pentru necunoscuți dar cu rol marcant în viața mea

 

Cadouri pentru necunoscuți dar cu rol marcant în viața mea

Despre perioada, loviturile primite și încasate, îmi este foarte greu să vorbesc. Rănile lăsate încă dor, cicatricile vor rămâne poate pentru totdeauna, dar voi sintetiza în câteva cuvinte. Oferta vieții de atunci? probleme grave de sănătate care m-au scos pur și simplu din ”joc”. Dar tot ea, viața, mi-a oferit oportunitatea să întâlnesc un om- medic extraordinar, care a reușit să nu fiu scoasă din ”circuit”.

După intervențiile făcute cu deosebit profesionalism, medicul m-a întrebat ce aleg: ”prietenii” sau viața? Și mi-a argumentat de ce sunt obligată să aleg viața. La început m-a siderat duritatea cu care îmi spunea lucrurile acelea și mărturisesc, le-am digerat greu. Dar pe măsură ce-mi reveneam, înțelegeam tot mai mult care era mesajul și cuvintele mele păreau mici și neînsemnate pentru a-mi exprima recunoștința.

Au trecut șapte ani de atunci și mereu m-am întrebat ce aș putea face la rândul meu pentru a-i mulțumi. Dincolo de cuvinte, mesaje de recunoștință etc. Un cadou care să transmită ceea ce simt, ceva simbolic, cu un mesaj personalizat. Și iată cum viața, din nou!, a aranjat lucrurile: provocarea venită din partea SuperBlog și Borealy.

Omul -Medic

Magazinul online de cadouri și bijuterii care impresionează prin calitatea produselor, Borealy, este exact răspunsul întrebărilor mele. Și momentul este perfect! În scurt timp, doamna doctor O. își va aniversa ziua de naștere iar eu am navigat pe site și am găsit cadoul potrivit: Business Desk Leather Touch.

Bineînțeles, voi personaliza cadoul medicului meu, gravând direct pe produs mesajul ”Munca fără iubire te face sclav”. Vreau ca mesajul să transmită iubirea de oameni, dăruirea și pasiunea puse în munca ei. Aș adăuga felicitarea de însoțire pe care aș scrie :”La mulți ani și multe inimi salvate! Semnat, Un pacient inimos.”

Cadouri pentru necunoscuți dar cu rol marcant în viața mea

Perioada care a urmat a fost cumplită pentru că mă izolasem, mi se părea că sunt inutilă, fără job, la un pas de depresie. Din nou, viața mi -a făcut o ofertă: mi-a trimis un om, în cel mai adevărat sens al cuvântului, care m-a salvat. Și când spun asta, nu mai fac referire la medici, intervenții și tratamente ci, la cu totul altceva. Omul care mi-a venit în ajutor a fost cel care a știu exact de ce am nevoie pentru a mă ridica după ce căzusem. Mi-a întins mâna.

Compatibilitate, chimie

Pe doamna N. o cunoscusem cu ceva timp înainte prin intermediul serviciului și fusese o compatibilitate, o chimie între noi, de la prima vedere. Aflând prin ce trecusem și-a manifestat dorința să mă viziteze. Discuțiile s-au canalizat mult pe partea de pasiuni, un fel de tatonare a ceea ce sunt, am vrut să fiu etc. Timpul s-a scurs repede și plăcut de parcă ne știam de-o viață sau ar fi făcut parte din familie. Fără prea multe explicații și detalii, am stabilit o întâlnire pentru a doua zi. Sincer, credeam că mergem la o plimbare, cafea, suc, povești, însă doamna N. avea planuri pentru mine.

Uneori vârsta și rafinamentul întrec puterea și tinerețea. Spiritul și înțelepciunea se dezvoltă odată cu experiența. A doua zi m-am trezit într-un magazin plin cu materiale/metraje unde mi-a spus să aleg ce-mi place/trebuie pentru că va trebui să mă apuc de muncă. Povestisem într-adevăr cât de mult îmi place să creez piese vestimentare, despre pasiunea pentru tot ce înseamnă lucrul de mână, personalizat, unicat. Dar ce se mi întâmpla acum era ceva incredibil.

Cadouri pentru necunoscuți dar cu rol marcant în viața mea

 

Pe scurt, am luat tot ce aveam nevoie și în următoarea perioadă a fost lângă mine fără să o chem. Știa când să vină, știa ce îmi lipsea, știa când am nevoie de susținere fără să-i spun ceva. Am făcut câteva obiecte vestimentare în care am pus mult suflet și mi-au adus satisfacții, majoritatea dăruindu-le.

Desigur, nu am devenit vreun mare creator de modă, dar a fost exact ce îmi trebuia în vremea aceea. Doamna N. a fost omul datorită căruia m-am întors la pasiunile mele, m-a încurajat, m-a sprijinit, m-a ajutat să dau din nou sens vieții. A fost omul care m-a salvat de căderea în gol. Exact ca o mamă care își ia copilul de mână ajutându-l să se ridice.

Familie

Pentru mine, doamna N. chiar a fost ca o mamă. De fapt, ea face parte acum din viața și familia noastră, dispărând și apelativul ”doamna N.” Mai este puțin până la sărbătorile de Paște, când voi avea prilejul să o surprind pe mami N. cu un cadou. Alegerea mea, Ceas Luxury Titanic Globe by Credan, face trimitere la pasiunea comună pentru ceasuri, legătura dintre noi și faptul că nimic nu este întâmplător.

Personalizând-ul, mesajul pe care l-am ales este ” În viață trebuie să fii acolo! Mulțumesc că exiști!” iar pe felicitarea de însoțire vreau să scrie: ”Mă gândesc în cel puțin trei momente pe zi la tine, mamiN. Sărbători cu sănătate și bucurii!! Iar la semnătură, mențiunea: ”Ținuta mea poartă numele … Familia.”

Voi știați despre Borealy? Dacă da, ce cadouri ați ales și pentru cine? Abia aștept comentariile voastre! Până data viitoare, dau o fugă pe site, mai am patru sărbătoriți (:)), ocazii cărora trebuie să le fac față :)!

 

UniquebyMM

 

Mi-am exprimat mulțumirile pentru oamenii  care mi-au schimbat viața cu ocazia provocării nr. 4 Spring SuperBlog 2019.

Rate this post