Bun găsit, prieteni! Prinsă între deadline-urile SuperBlog, febra pregătirilor sau emoțiile, bune sau lacrimogene produse de note, au avut loc și evenimente, activități pe care trebuie să vi le povestesc. Știu că sunteți conectați și foarte prezenți pe rețelele sociale, prin urmare, ați observat cu siguranță postările de la astfel de împrejurări. Astăzi, voi povesti despre un eveniment care îmi este tare drag, Gala CSR 2019.

 

Gala CSR Awards 2019- un eveniment tare drag

Gala CSR Awards 2019- un eveniment tare drag

Am avut și anul acesta onoare să fiu invitată la Gala  CSR Awards.  Nu știu dacă va deveni o tradiție, dar evenimentul acesta, ca și anul trecut, îmi dă niște emoții pozitive extrem de puternice. O prietenă m-a întrebat ce este CSR. Chiar așa, ce înseamnă CSR? M-am tot gândit, oare cum aș putea explica cel mai bine, dincolo de definiție, despre semnificația  Responsabilității Sociale Corporatiste.

Ce înseamnă Responsabilitate Sociale Corporatistă

Responsabilitate Socială Corporatistă înseamnă mai mult decât simple donații ale companiilor! Cu siguranță, nu se face pentru afirmare, premii, publicitate, glorie. Înseamnă implicare din partea companiilor, îmbunătățirea la nivelul comunității în care își desfășoară activitatea, inițiative și acțiuni cu impact pozitiv asupra societății. Înseamnă grijă pentru mediu, etică și responsabilitate față de comunitatea în care companiile fac profit.

 

Gala CSR Awards 2019- un eveniment tare drag

 

Pentru o mai bună înțelegere, voi da ca exemplu un proiect de anul trecut, dacă îmi amintesc bine, care scotea angajații din birouri pentru masa de prânz. Nu rețin numele companiei inițiatoare de proiect, dar îmi amintesc că a fost un proiect de succes, care a fost și premiat.

Așadar, când spunem CSR, spunem proiecte inițiate și puse în aplicare ale oamenilor, de oameni, pentru oameni. Un fel de bine făcut la nivel superior celui individual, macro. De aceea vorbeam despre emoții puternice. Pentru că este vorba despre viață, mediu și calitatea acestora.

 

Gala CSR Awards 2019- un eveniment tare drag

Ediția nr. 7 CSR Awards

Ediția cu numărul șapte a galei și a doua mea participare, s-a desfășurat în același cadru care care dă greutatea, importanța, eleganța și omenia. De la intrarea în sala Palatului Ghica Tei care se face pe  covorul roșu, ca la orice gală/ eveniment care se respectă, la întâmpinarea și îmbrățișarea de care ai parte chiar din partea amfitrioanei.

Proiectele anului 2018 au fost înscrise în competiția Romanian CSR Awards 2019 la categorii din domeniile: educație,  sănătate, inovare digitală în CSR, campanii CSR în social media, mediu, campanii interne CSR, susținerea comunității, parteneriat inter-sectorial, susținerea angajaților, cause related marketing și premiile speciale – CEO for CSR, leader CSR, star CSR și blogger responsabil. 

 

Gala CSR Awards 2019- un eveniment tare drag

 

Cele patrusprezece categorii în care au fost înscrise proiecte pe care nu ai cum să nu-ți dorești (măcar) să le susții, au fost bine analizate, cântărite și atent jurizate.

De această dată, am fost și mai norocoasă. Lăcrămioara, project manager CSR, omul care strânge oameni și proiecte în jurul ideii nobile de CSR, m-a condus la masa câștigătorilor. Prin asta nu vreau să spun că ceilalți erau altfel, deoarece, toți oamenii de acolo sunt câștigători prin ceea ce fac. Spun câștigători, pentru că proiectele lor erau mai aproape de suflet, proiecte salvatoare de vieți.

 

Gala CSR Awards 2019- un eveniment tare drag

Oamenii/premianții de lângă mine

Omul de lângă mine, căci aici se vorbește de OM cu litere mari, nu despre funcții, participă cu proiecte de genul ”Donează sânge! Salvează o viță!” sau acțiuni filantropice și burse. În dreapta mea, reprezentantul Fundației ”Antibiotice – Știință și suflet”, inițiatoarea proiectelor (Donează sânge. Pune suflet pentru viață!; Fiecare dintre noi poate salva o viață), primește două premii. În stânga, reprezentantul Kaufland (În stare de bine; Donorium),  două premii, urmată de Azomureș (Cărțile copilăriei) și Coca-Cola HBC România (La TINEri Este Puterea). 

Gala CSR Awards 2019- un eveniment tare drag

 

Proiecte importante, care contează, care salvează, care ajută sau care plantează. În diversitatea lor, mai tresar o dată, la anunțul locului întâi pentru BCR- Școala de Bani: Independența financiară se învață. Având premiul întâi de la BCR-Școala de bani, m-am bucurat să fie premiați la rândul lor.

Alte proiecte și premii

Sunt multe exemple ca acesta în jurul meu, majoritatea celor prezenți fiind premianți. Lidl Discount –  Banca pentru Alimente, Daikin -Plantăm aer, P&G (Ariel) – Dă o viață nouă hainelor tale: 1 pachet cumpărat = 1 copil îmbrăcat etc. Este vorba despre premii care reprezintă recunoșterea faptelor bune, dăruirii, implicării.

 

Gala CSR Awards 2019- un eveniment tare drag

Atmosfera plăcută, caldă și calmă, oameni pe care ți-i dorești aproape și un colț în care îți poți exersa imaginația pentru crearea propriului tricou. Seara se termină cu muzică, gustări, felicitări, fotografii și discuții. Lăcrămioara mulțumește fiecărui invitat în parte, îi conduce sau îi invită să guste din bunătăți.

Am plecat cu sufletul mai încărcat de mulțumire, cu promisiuni făcute mie însămi și gândul la oamenii care fac CSR. Da, la noi se face CSR și se face bine! Mă bucur că am avut ocazia să aflu și anul acesta despre toate acestea! Mulțumesc, Lăcrămioara! Felicitări, succes și muuulte gale cu proiecte premiate!

Voi ați aflat despre vreun proiect CSR? Ce părere aveți despre aceste proiecte? Sunteți sau v-ar plăcea să faceți parte dintr-un proiect, dacă compania are/ar avea unul ? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

Până data viitoare, fiți implicați, fiți responsabili!

 

UniquebyMM