Bun găsit! Dragilor, nimic nu stârnește mai tare și mai simplu, interesul, simțurile unei femei (și nu numai :)!), decât, miresmele unui parfum. Iar pe insula eternei primăveri, așa cum este denumită insula Tenerife, atracția se manifestă ca un magnet, de parfumuri și parfumerii, muuult mai puternic decât în mod obișnuit, datorită prețurilor. Aș fi vrut să încep cu întrebarea zilei:”Cine nu iubește parfumurile?” Mi se părea foarte potrivită, dar pentru că am făcut deja introducerea, vă propun o poveste din vacanță: parfum și prietenie.

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

 

Poveste din vacanță: Parfumul și prietenie

 

Iubim parfumurile și, nu, nu este nimic nou sub soare. Dar, nu-i așa, că mai contează și cine le oferă spre comercializare? Deja am pus două întrebări, dar nu cred că deranjează, dimpotrivă, oferă motiv de discuții în comentarii.

Menționez, nu veți descoperi o poveste despre parfumuri în sine, despre note de vârf, mijloc, joase etc. La asta nu mă pricep.

De fapt, este o altă experiență trăită, despre oamenii întâlniți în viața reală, empatii sau, chiar prietenii, indiferent de granițe. Povești cu care v-am obișnuit. Chiar dacă ele ajung puțin mai greu, din cauze pur tehnice,  dorința de a le împărtăși, este la fel de caldă și sinceră, ca frumusețea și farmecul insulei.

 

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

 

Știm doar, în magazinele cu prețuri mari, în care majoritatea clienților sunt oameni cu dare de mână,  tratamentul oferit de staff este unul regesc. În astfel de locuri, cu astfel de clienți, este firesc ca șampania, cafeaua, trabucurile sau băuturile și bomboanele fine, să facă parte din ”recuzită”. Natural este și să-i înconjoare tot felul de ”modele” amabile și atrăgătoare, care să oferte toate acestea, conștientizând că la sfârșitul vizitei, rămân miile de euro/dolari etc.

Dar magazinele, în mod special, parfumeriile și oamenii despre care vorbesc acum, nu fac parte din această categorie. Acestea se adresează tuturor claselor sociale care le trec pragul, oamenii pe care au reușit să îi atragă.

 

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

Parfumeriile, încă o atracție de pe insulă

Printre cele 8 parfumerii din Playa Las Americas, atâtea am numărat eu :)!!, cărora le-am trecut pragul, am descoperit una, mai, altfel. Majoritatea  personalului te  întâmpină de parcă le-ai cumpăra tot magazinul, nu se supără, nu te deranjează cu prezența sau prezentarea lor. Acestea sunt de fapt, trăsături comune tuturor celor de pe insulă, nu pentru asta Perfumes – passion for beauty este altfel.

 

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

 

Fetele pe care le-am întâlnit aici, îmi pare rău că nu le-am reținut numele tuturor, au un ton cald, prietenos și știu să te facă să te simți  bine, important. Pentru ele, contează că  ai intrat, te-ai lăsat consiliat, ofertat și, chiar dacă nu te-ai hotărât, nu ai cumpărat nimic, nu -și manifestă supărarea.

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

Văzusem deja câteva parfumerii, testasem exemplare preferate, noutățile sau promoțiile. Dar, nu mă convinseseră să și cumpăr. Dacă ar fi să preiau gluma cuiva, aș spune și eu, că nu este nevoie să-ți cumperi parfum cât stai pe insulă, este suficient să faci câte o vizită pe zi, parfumeriilor :))!

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

 

Lăsând gluma la o parte, îmi programasem cam două magazine de gen pe zi, lăsându-mi timp pentru a reveni și alegerea celei mai bune oferte.

În seara aceea, porniserăm spre ocean, în admirarea și imortalizarea apusului. Ajunși în fața magazinului cu pricina, mi-a atras atenția ceva ce nu văzusem până atunci în celelalte parfumerii.

 

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

 

”Ispitele”

Bineînțeles, am intrat, am făcut un tur printre rafturi, m-am oprit și am testat preferatele mele. Lista preferințelor este destul de cuprinzătoare: Poeme de la Lancome, Goldea – Bvlgari, Pera – Guerlain, Opium – Yves Saint Loraine, Luna Blossom- Nina Ricci,  Scandalos- Jean Paul Gaultier … și pot continua :). 

M-am trezit purtată prin fața ”ispitelor” de o persoană tare plăcută care mi-a fluturat ofertele pe la nas, pardon, notele vibrante sau joase, am vrut să spun.

 

 

Recomanda variantele mari la prețuri tentante, explica și calcula de zor oferte de preț: între 30 și 50%. M-am ținut tare, mi-am spus că mai am și altele de văzut, deși Poeme  de pe lista mea era irezistibil. 

Mulțumesc politicos, îmi iau la revedere explicându-i despre timpul suficient pe care îl am în cele 10 zile de ședere. Domnișoara, îmi urează sejur plăcut, apoi îmi oferă o carte de vizită a magazinului spunându-mi că mă mai așteaptă. Mergând către ieșire, parcă mă simțeam datoare să revin, parcă îmi dădea târcoale un sentiment de regret că nu cumpărasem nimic.

 

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

 

Norla

Nici nu am ajuns la ușă, când m-am auzit chemată, iar lângă mine a apărut Norla, managera. M-a întrebat dacă m-a nemulțumit ceva, cum m-am simțit în magazinul lor, dacă caut ceva în mod deosebit și mi-a propus chiar ea, o ofertă și mai imbatabilă.

Știam că nu voi găsi alta mai bună, dar nu doar prețul, cât felul în care a știut să-mi vorbească, fără să mă simt agresată, presată, m-a convins. Era ca o discuție relaxantă între două prietene, ea oferindu-mi tote informațiile profesioniste și bine dozate.

 

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

M-am ales cu ”Poeme” de 50 mililitri, deși varianta de 100 era și mai bună. De ce nu am făcut-o, explic punctul meu de vedere: prefer variantele medii, deoarece cred că cele mari își pierd pe parcurs din calități, deschizând-o de mai multe ori.

Mulțumită de ”afacerea” încheiată, am pornit la plimbarea de seară și ne-am bucurat de cel mai spectaculos apus.

 

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

 

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

Am omis să vă spun, insula nu are taxe, dar probabil știți. Iar asta ,reprezintă o bună ocazie să faci cumpărături la prețuri foarte bune în timpul șederii.

Sunt convinsă că ați intuit decizia revenirii mele la Norla și parfumeria despre care v-am povestit :). Și nu am regretat! Pe lângă cele mai bune oferte, cele mai profesioniste prezentări ale produselor, Norla și fetele de acolo m-au cucerit.  

 

Poveste din vacanță: Parfum și prietenie

 

Alegerile mele au fost o combinație între preferatele mele și consilierea primită, de la oameni pricepuți. La final, am plecat cu senzația că vom reveni dar și convingerea că mi-am făcut un prieten. Gracias, Norla!

Prin povestea mea am dorit să vă aduc încă unul dintre aspectele vieții, încă o întâmplare cu și despre oameni, punți construite între oamni, dincolo de granițe. Altfel spus, prietenia, empatia, nu au granițe.

 

Până data viitoare, fiți voi înșivă: reali, unici, prietenoși, indiferente de locul în care vă aflați! 

 

 

 UniquebyMM

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0