Bun găsit, prieteni! V-am purtat pe aripile muzicii și am împărțit emoții, trăiri pentru care cuvintele par sărace. Astăzi, păstrăm linia sensibilității, dar schimbăm registrul și vorbim despre poezie. Nuuu, nu m- am apucat de poezie, aș vrea eu să am asemenea talent! Dar muzica merge mână în mână cu poezia iar eu, sunt o norocoasă, o favorită a sorții sau, a prietenilor. Altfel, cum aș putea traduce, invitația de participare la lansarea de carte, Te văd, inimă – semnat Nicoleta Cristea.

Te văd, inimă!  semnat Nicoleta Cristea

 

Te văd, inimă!  semnat Nicoleta Cristea

 

Despre legătura dintre mine și Nicoleta, v-am mai vorbit, nu mă voi repeta, dar vă voi invita să (re)citiți articolul pentru împrospătarea datelor.

Lansarea volumului de poezii Te văd, inimă! semnat Nicoleta Cristea, a avut loc la Diverta, pe Lipscani iar eu, aflată încă sub efectul zborului de 6 ore, am intrat foarte sigură și convinsă, că sunt în locul potrivit, în altă librărie :).

Nicoleta Cristea nu este o novice într-ale scrisului poeziei, însă acesta este primul volum scris și publicat, în întregime de ea. Editura Art Creativ, sub conducerea editorial directorului Daniela Toma, a fost cea care a publicat volumul Te văd, inimă!

 

Te văd, inimă!  semnat Nicoleta Cristea

 

Coperta cărții este după lucrarea ”Scindare”, pictură aparținând sorei poetei, Valentina Cristea, în concluzie, o familie de artiști! Dar să nu-mi cereți să vă dau detalii, deoarece, nu le cunosc. 

Poeziile strânse în volumul Te văd, inimă! iau naștere în lumea interioară a autoarei, ca apoi să le scoată către exterior, arătând lumii, trăirile personale. În acest fel, ne face părtași trăirilor prin versurile sale, oferind posibilitatea să-i descoperim lumea interioară, partea cea mai frumoasă și prețuită a sa.

 

Te văd, inimă!  semnat Nicoleta Cristea

 

În poeziile autoarei, vom întâlni versul simplu, personal, care dă luciditate  gândului, acea ”frumusețe a nebuniei frumoase”. Poeziile ei sunt pentru orice cititor care se apleacă asupra lor cu dragoste de frumos, reușind să transmită, să sensibilizeze, pe oricine.

Te văd, inimă!  semnat Nicoleta Cristea

Ca și când i-ar crește o aripă, dorindu-și să zboare, așteaptă întregirea cu cealaltă aripă, care va veni din partea ta,  cititorule.

M-am bucurat sincer de reușita Nicoletei, pentru că a făcut pași siguri pe drumul acesta, al scriitorului de poezii. Eu i-am văzut pașii și lumina după care merge. I-am înțeles bucuria de a scrie, transformarea artistică pe care o trăiește în interior și pe care o scoate la lumină pentru noi, cititorii. Ca un trandafir, care se deschide ușor, petală cu petală, oferindu-ne apoi, în toată splendoarea sa, floarea!

Poezie, muzică, prieteni

 

Te văd, inimă!  semnat Nicoleta Cristea

 

Alături de Nicoleta, au fost prietenii, m-am bucurat să mă număr printre ei și mi-a făcut plăcere să-l reîntâlnesc pe Cristian, familia, oameni dragi și apropiați.
Vădit emoționată, autoarea, ne-a citit câteva din poeziile puse în volumul Te văd, inimă!, după prezentarea introductivă a Danielei Toma.

Și, cum îi stă bine poeziei altfel decât împreună cu muzica? Câteva cântece pe acorduri de chitară au confirmat vibrația sensibilității la unison cu inimile noastre și poezia. 

 

IMG 20190525 164612 Te văd, inimă!  semnat Nicoleta Cristea

 

Te văd, inimă! volumul de poezii semnat de Nicoleta Cristea, îmi pare un jurnal al iubirii și al inimii, pe care ai vrea să-l ai aproape. Pe măsuța de citit, pe noptieră, doar să întinzi mâna după el, să citești când îți este dor, când iubești, când … trăiești.

Recomand tuturor celor care vor o clipă de liniște, de alinare, de… poezie, să își ia volumul de poezii ”Te văd, inimă!” a Nicoletei Cristea, lângă ei.

Până data viitoare, citiți poezie, ascultați muzică, hrăniți-vă sufletul,inima, cu iubire de frumos!

 

 

UniquebyMM