Bun găsit, prieteni! Ultimul eveniment la care am participat înainte de a pleca în vacanță a fost unul pe gustul meu, din categoria ”poezie, muzică, dans”. Împletit cu sensibilitate, frumusețe și prietenie. Dar înainte de a spune exact despre ce anume este vorba, trebuie să vă spun o mică poveste.

Lansare de carte: poezie, muzică, dans

Lansare de carte: poezie, muzică, dans

Dacă vă amintiți, sunt convinsă că vă amintiți, în decembrie 2017, m-am aflat la gala SuperBlog, Hotel Royal Poiana Brașov. O experiență nouă, inedită, în care m-am trezit oarecum stingheră și izolată. Copleșită de emoțiile inevitabile oricărui început, încercând să socializez cât de cât, m-am trezit la masă cu o persoană foarte plăcută, volubilă. Așezată lângă mine, am sporovăit până la prima pauză (chemare) de țigară, aflând câte ceva una despre cealaltă. Ne-am schimbat adrese de Facebook /blog,  împrietenindu-ne și online, ne-am întreținut până am fost întrerupte de gongul galei. Seara a trecut repede, așa se întâmplă când sunt lucruri plăcute, nereușind să ”ne mai conversăm”.

M-am gândit că dimineață îi voi propune să mergem împreună pe drumul spre casă, dar partenera de ”pauze” mi-a tăiat elanul petrecând mult mai mult timp împreună. Ghinion de nefumător! :)) Simțeam ceva, nu știu/pot să explic ce anume, era un sentiment de ”parcă ne știam de când lumea”. Acum, refăcând filmul, tind să cred că de fapt am intuit latura sensibilă a Nicoletei Cristea.

Lansare de carte: poezie, muzică, dans

Nicoleta Cristea

”Starea de om- Substraturi”

Da, ați ghicit: Este vorba despre Nicoleta Cristea și lansarea cărții ”Starea de om- Substraturi”. Antologie de poezie contemporană, ediție îngrijită de Daniela Toma, scoasă la lumină de editura Art Creativ. Nicoleta, alături de alți 43 de autori, și-au pus câte 5 poezii dintre cele mai bune într-un proiect îndrăzneț în care au crezut.  Inițiat, susținut, îngrijit și redat tiparului de profesor Daniela Toma.

Lansare de carte: poezie, muzică, dans.jpg sursa: arhiva personală

Daniela Toma

Nicoleta mi-a făcut onoarea de a mă  invita să particip la acest eveniment de cultură, convingându-mă încă o dată, cât de frumos este să visezi.  Căci, ele, visele, ”Nu au etichetă pe care să scrie termenul de valabilitate” (Visele – Nicoleta Cristea). Apoi, am mai avut o revelație:  la fel cum eu vreau o carte cu rețete pentru viață, Nicoleta se întreabă dacă există ”Manual de utilizare a vieții”.

”În loc de prefață, Recunoștința ar trebui să-i scrie vieții câteva cuvinte./Apoi, Viața ar trebui să ne vorbească, în locul manualului.

Lansare de carte: poezie, muzică, dans.jpg sursa: arhiva personală

Starea de om-Substraturi /Daniela Cristea

O după-amiază frumoasă din viață, câteva ore în care am simțit frumusețea versului, melodia poeziei citite, recitate, cântate sau, dansate. Poezia vieții, scrisă de oameni cu har, strânși la un loc de o mână de om, profesor Daniela Toma. Cu dragoste de oameni, trăiri intense, pasiune pentru cultură și valoare, a adunat și pus în această carte, o poveste.  Așa a numit-o în prezentare. Eu mă conving cu fiecare pagină, de aseară de când am început să o citesc.

Lansare de carte: poezie, muzică, dans.jpg sursa: arhiva personală

Starea de om – Substraturi

O clipă cu noi!

Dă-ți timp pentru o cafea” recita Evelyne Maria Croitoru într-una dintre poeziile sale. Parafrazând-o, aș propune să ne dăm timp pentru o poezie, o clipă de muzică, o clipă de artă. O clipă cu noi.

Ionuț Calotă mi-a amintit ”Cât timp îmi trăiesc părinții sunt tot copil”, iar  ”eu am rămas prizonier/ între două bătăi/ale inimii tale”.

Ovidiu Scridon ne-a (în)cântat cu muzica și versurile lui sau ale altor autori. Au reușit să stârnească emoția, dorința, dorul. Învăluiți în emoție și creație artistică, în lumina difuză special creată a salonului ”George Enescu”, ”La Vioara Roșie”, doi minunați dansatori ne-au purtat pe aripile valsului, tangoului…

Lansare de carte: poezie, muzică, dans.jpg sursa: arhiva personală

Așa cum gustul pentru adevărata muzică se adâncește, ca o fântână acoperitoare de dragoste. Nu sunt genul omului care să-mi înfrumusețez cuvintele. Dar pot spune cu sinceritate că momentul m-a copleșit.20180505 170517 Lansare de carte: poezie, muzică, dans

Închei cu următoarea specificație:  am amintit doar câteva nume din cuprinsul volumului, pe lângă al Nicoletei. Lăsându-vă plăcerea să descoperiți sensibilitatea, prospețimea, amintirea sau libertatea poeziilor din  Starea de om – Substraturi.

Mulțumesc Nicoleta pentru invitație și după-amiaza petrecută alături de poezie, muzică, dans și, oameni! Felicitări și succes! Felicitări tuturor!

Până data viitoare, urmați-vă firul vocației. Și citiți, trăiți, dați -vă timp pentru poezie!

UniquebyMM

 

Rate this post