Bun găsit, prieteni! După Instacamp/Visualfest și volumul mare de informații primite, simțeam nevoia de ceva mai … deconectant. Iar invitația la Wine & Street Food Festival ediția de vară, din partea Asociației micilor producători de Vinuri din R. Moldova, a venit la timp. Despre o poveste cu și despre vin veți citi în cele ce urmează. ”Unde nu cad ploile, nu au cum să crească flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu există sărbători”. Pornind de aici, parafrazând, aș spune: Fără oameni pricepuți nu există vin de calitate!

 

Fără oameni pricepuți nu există vin de calitate

Fără oameni pricepuți nu există vin de calitate

În copilărie, am reușit să-mi sperii părinții cu felul meu de a fi: pretențioasă, slabă și bolnăvicioasă. Se săturaseră de sfaturile atâtor medici cărora le trecuseră pragul, regimul impus sau rețetele recomandate.

Până într-o zi, când ajungând la un profesor doctor, acesta a decretat după evaluarea analizelor: ”Lăsați dom’le copilul în pace, nu-l mai îmbuibați cu vitamine și alte prostii. Din când în când, după masa de prânz, dați-i să bea o jumătate de pahar cu vin natural.”

 

Poveste  și …vin sau, invers?!?

La început, figuranta din mine s-a strâmbat și lamentat apoi, tata a găsit soluția vinului roșu, aromat, de ananas. Și, din acel moment, nu, nu vă speriați, nu am ajuns alcoolică, dar ”problemele” s-au mai redus. Iar eu, am început să înțeleg și prețuiesc un vin adevărat. Așa a început mica mea poveste care mă leagă de vinuri.

 

Fără oameni pricepuți nu există vin de calitate

 

Niciodată nu am putut bea un vin care nu era de calitate deși, nu am urmat o școală de somelieri și nu m-am orientat spre o carieră în domeniul acesta. N-aș ști niciodată să spun despre un vin, ca un specialist, ce buchet are, ce note predomină sau alte detalii! Știu doar, că îl miros, gust, îl simt și îmi dau seama dacă este un vin bun sau prost.  Și niciodată nu am greșit! Poate, din cauză că recunosc priceperea și iubirea pusă în el! Sau, poate că, simt ”inima” vinului!!! 

 

Fără oameni pricepuți nu există vin de calitate

Cum spuneam și, probabil știți mulți dintre voi, în perioada 12-14 iulie, la Palatul Parlamentului s-a desfășurat ediția de vară a Festivalului Wine and Street Food. Pentru mine, a fost  prima ediție la care am participat, cu alte cuvinte, pe partea de Street Food, chiar a fost o noutate. 

Pentru cei care au fost la Palatul Parlamentului, va fi ușor de înțeles când voi spune că Street Food s-a desfășurat de fapt pe esplanada care începe în fața clădirii.

 

Fără oameni pricepuți nu există vin de calitate

 

Street food

Food-track-urile aliniate care mai de care (am aflat că au fost un număr de 70, alese din peste 300), atrăgeau și îmbiau cu arome și culori irezistibile. Muzica antrenantă, veselia și arome alungau orice urmă de șicană venită din partea vremii. Ba mai mult, organizatorilor nu le-a scăpat niciun detaliu și au pregătit umbrele pentru ploaia care dădea târcoale. În aceste condiții, cu aceste ”ingrediente”, cui i-ar mai fi păsat de ploaie, dacă aceasta ar fi venit!?! Se prea poate însă, ca voioșia și starea de bine să-i fi stricat cheful, pentru că nu au fost decât câteva picături.

 

 

Dintre food-track-urile prezente, un număr de 25 s-au aflat, ca și mine :), în premieră la Wine & Street Food Festival. Asta a însemnat ofertă mai generoasă și diversitate mai mare.

După ce am adulmecat mirosuri și mi-am încântat privirea trecând în revistă partea de Street Food, m-am îndreptat către partea cu licorile bahice. Acestea, licorile, erau expuse în spațiul amenajat în Palatul Parlamentului. 

 

Wine festival

La Palatul Parlamentului, … ca la palat, știți voi cum este, cu securitate și tot tacâmul, nimic nou sub soare de la ultima mea vizită. Ce mi s-a părut interesant, a fost amplasarea standurilor sub formă de labirint. Vă așteptați să vă spun că m-am rătăcit? :-P 

Între mine și vinurile Asociației micilor producători din R. Moldova, există clar o conexiune. Iubesc Moldova, cea despărțită de Prut (refuz să spun Moldova de peste Prut, atâta timp cât simt altceva), oamenii ei pricepuți și vinurile bune. Prin urmare, am mers la standul cu numărul 9, unde se aflau expozanții și vinurile Asociației.

 

 

Fără oameni pricepuți nu există vin de calitate

La standul Asociației, lume multă, adunată să deguste, să întrebe și să cumpere din vinurile expozanților de la Equinox cu 5 Elemente, Malbec și 3 Crai.

 

 

Senzație au făcut și vinurile de la Atu Winery cu Viorica, cupaj roșu și rose. Alături de acestea, se afla Gogu Winery cu vinul Metafora,  Minis Terrios cu vinurile sale de Roșu și Negru Împărat și  mai nou, Harap Alb.

Vinăria Novak a fost prezentă cu faimoasele vinuri albe seci de Alb de Onițcani, Pripa Winery, Feteasca Neagră, iar Vinăria Dac, cu Balada și alte vinuri.

 

Fără oameni pricepuți nu există vin de calitate

 

Am degustat vinuri albe, seci, deoarece sunt preferatele mele. Atu -Viorica, vin premiat cu medalia de aur ”International Wine Contest Bucharest 2019” și Carpe Diem – Fetească Regală m-au lăsat … fără cuvinte. Deși, ar fi trebuit să-mi dezlege limba :-P ! Sunt vinuri pe care le-aș savura cu plăcere în doi, pe marginea mării (prietenii știu :)) sau, acasă, într-o seară cu prieteni dragi.

Vă recomand cu drag și sinceritate vinurile Asociației micilor producători din Moldova, deoarece meritați ce este mai bun.

 

Până data viitoare, fiți voioși, iubiți vinul bun!

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0