Bun găsit! Cum să nu iubești toamna!?! Este plină de evenimente, este bogată din orice punt de vedere ai privi – o! Vă port din nou cu mine printre pasiuni, artă, cultură și frumusețe. Din nou, la muzică bună, la evenimentul desfășurat la Ateneu: Concert de Gală – Cel mai bun tânăr dirijor al lumii.

 

Concert de Gală - Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

 

Aseară, a avut loc Concertul de Gală al Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales București. Avându-i ca protagoniști pe finaliștii Concursului de Dirijat, am avut parte de o seară plină de surprize, emoții și încântare. Le-au fost alături, Orchestra Filarmonicii George Enescu și unul dintre cei mai talentați violoniști ai momentului – Charlie Siem. La  Concertul de Gală al ediției a X-a a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București, s-a decis cel mai bun tânăr dirijor al lumii.

 

IMG 20190929 183220 Concert de Gală - Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

Concert de Gală – Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

Noutatea ediției, a fost prezența lui Charlie Siem, unul dintre cei mai talentați violoniști ai momentului. Aflat pentru prima dată în România, un simbol al noii generații de violoniști, Charlie și-a demonstrat talentul și carisma traversând numeroase genuri și stiluri muzicale.

 

IMG 20190928 WA0009 1 Concert de Gală - Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

 

Povestea sa este una interesantă și deloc întâmplător legată de venirea sa în România.  La doar trei ani, când era în mașină cu mama sa, Siem a auzit, la radio, concertul pentru vioară a lui Beethoven în interpretarea lui Yehudi Menuhin. Astfel, discipolul de suflet al lui George Enescu, i-a insuflat tânărului Charlie Siem dragostea și pasiunea pentru vioară.

 

 

IMG 20190929 182245 Concert de Gală - Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

 

Tocmai de aceea, în acestă ediție, el a fost ales să concerteze alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu. Dar și pentru a-i ajuta pe cei mai talentați tineri dirijori ai lumii, în drumul lor spre trofeul celei de-a X-a ediții a Concursului Internațional de Dirijat.

În programul Concertului de Gală, al cărui partener media a fost și UniquebyMM, sub bagheta celor trei finaliști s-au interpretat: Jean Sibelius, Felix Mendelssohn Bartholdy, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski și Richard Wagner.

 

Concert de Gală - Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

UniquebyMM – Blog partener media

 

Dintre cei peste 50 de participanți în concurs, au rămas trei finaliști. Aceștia, Zhao Chunyi – China, Von der Goltz – Grmania și Sun Yifan – China, au venit să convingă juriul și publicul că merită titlul. Toți trei și-au demonstrat talentul, măiestria, dăruind tot ce au mai bun, impresionând și prin ceea ce transmit.

 

Concert de Gală - Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

Locul III Zhao Chunyi – China

Personal, îmi formasem o opinie cu privire la clasament, deși aveam un “preferat”-  Zhao Chunyi – , cel mai tânăr dintre cei trei finaliști. În pauza dedicată deliberării juriului, am primit un dar din partea organizatorilor și a Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Câștigătorul ediției de anul trecut Jeunesses Musicales București, Anton Shaburov care a condus Uvertura Olandezul Zburător de Richard Wagner. A fost un dar absolut minunat!

 

IMG 20190929 182808 Concert de Gală - Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

Locul II Von der Goltz – Germania

Concert de Gală – Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

Știu că sunteți foarte curioși să aflați cine este câștigătorul ediției cu numărul 10 a concursului de dirijat. Tocmai de aceea, nu vă mai țin în suspans și mă grăbesc să vă spun. Câștigătorul ediției a X-a a concursului internațional de dirijat a fost (exact cum am bănuit :)!) Sun Yifan – China. Artistul a meritat din plin titlul de cel mai bun tânăr dirijor al lumii pentru experiență, talent și puterea de transmitere dar și de capacitatea de a se contopi cu orchestra.

 

IMG 20190929 182921 Concert de Gală - Cel mai bun tânăr dirijor al lumii

Premiul I – cel mai bun tânăr dirijor al lumii – Sun Yifan – China

 

Pe locul doi s-a clasat concurentul din Germania – Von der Goltz, iar locul trei i-a revenint lui Zhao Chuyni din China.

Seara a fost spectaculoasă și s-a încheiat cu premii, în aplauzele publicului entuziast. Și acum, revin cu întrebarea: Cum să nu iubești toamna?!?

Până data viitoare, bucurați-vă de bogățiile toamnei! 

 

 

UniquebyMM

 

Rate this post