Bun găsit! E toamnă iar și, nu, nu am o știre de genul “a căzut bruma “:-) . Cu atât mai mult în sufletul meu, unde e toamnă frumoasă și caldă, și generoasă. E toamnă iar și e vremea culesului de struguri, și mustului, și a pastramei de berbecuț, și a galbenelor gutui, și … A covorului de frunze ruginii pe care m-am plimbat până la Palatul Parlamentului. De ce plimbarea mea din această duminică frumoasă de toamnă a dus spre Palatul Parlamentului și nu în altă parte? Deoarece, pentru a treia oara, uite că a devenit tradiție! ;-) , am fost invitată de Asociația Micilor Producători din R. Moldova la Festivalul Vinului. Wine & Food Street Festival – ediția de toamnă.

Cuprins

Wine & Food Street Festival – ediția de toamnă

 

Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

V -am obișnuit să vă spun poveștile pe care le trăiesc, de la evenimente, și să vă fac, fie și virtual, să vă simțiți parte din ele. Vă place sau, așa mi s-a părut, să vă port cu mine în toate poveștile trăite, tocmai din cauză că nu vorbesc niciodată despre ceva la care nu mă pricep. Apreciați opiniile mele sincere, de observator, iubitor sau, consumator (:)), prin urmare, m-am conformat și aduc o poveste nouă.

Spuneți-mi voi dacă nu este toamna, cel mai potrivit anotimp pentru festivaluri? Parcă am și auzit răspunsul vostru, poate că … din cauza, vinului :-P !?! Așadar, dacă nu toamna, atunci ce anotimp este cel mai potrivit pentru poveștile vinului, ăăă …, pardon, Festivalului Vinului ?!? Iată-ne aici, gata să deslușim împreună câte ceva despre toate acestea.

IMG 20191001 151953 Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

Bun îi vinul ghiurghiuliu …

În ediția de toamnă a Festivalului vinului am avut ocazia să aflu alte povești despre vinurile și viile micilor producători din Republica Moldova. După turul sumar al expozanților, pe care îi  întâlnești oricum de la intrarea în Palat, ținta a fost atinsă: standul Asociației Micilor Producători din R. Moldova. 

 

IMG 20191001 165556 Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

Deoarece la ediția din vară degustasem vinurile albe seci, acum, recomandarea oenologului a fost Fetească neagră – 2017, roșu sec. Am spus, îmi plac vinurile seci ! :)). Concluzia? Cum era vorba cântecului, “bun îi vinul  ghiurghiuliu” …? ( :)) A fost … regal! Dar, să vă spun povestea pe care am aflat-o la această ediție a Festivalului.

 

Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

La standul Asociației am găsit reprezentanții Atu Winery, Dac, Novak Winery dar și Unicorn, Vinum și Leuntea -Vin. Firește, fiecare vinărie, companie, familie, are povestea și secretele sale, iar Vinum nu face excepție.

 

IMG 20191001 011951 Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

Vinum

Deși un brand tânăr, Vinum, o companie de familie, are  rădăcini istorice seculare, cu tradiție vastă și îndelungată în producerea vinului. Istoria începe cu 2 secole în urmă, cam pe la 1812. Mai exact, pe vremea când strămoșii familiei au fost nevoiți să se mute din sud- estul Bulgariei, în sudul Basarabiei. Generații întregi, deja ajunse la a noua, au continuat să cultive și îngrijească soiuri alese,  împărtășind cunoștințele și experiența din tată în fiu.

 

IMG 20190929 141857 Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

 

Generația modernă a familiei, cu peste 20 de ani de experiență, au combinat tradițiile vinificației moldovenești și cunoașterea celor mai avansate tehnologii mondiale. Recoltarea manuală, prelucrarea minimă a strugurilor de poamă – așa cum le place moldovenilor să spună, permit producătorului să aducă și păstreze prospețimea, aroma și gustul lor, tuturor cunoscătorilor de vinuri bune.

 

IMG 20190929 142414 Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

 

 

Mi-au atras atenția vinurile seriei Mr. Snob. Producătorii spun că vinul lor reprezintă întruchiparea solurilor fertile, eforturilor și sufletului lor, depuse într-un singur pahar. Vinurile seriei Mr. Snob, specifică producătorii, sunt vinuri rafinate, cu un aspect strict, și care oferă experiențe gustative profunde. Trezesc amintiri calde și aromate care exprimă în ele tonalități de emoții proaspete.

Wine & Food Street Festival – ediția de toamnă

 

IMG 20191001 151812 Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

Cu fiecare poveste ascultată sunt tot mai fascinată de ele, și de vinurile acestor producători. Fiecare eveniment surprinde cu ceva, iar faptul că avem privilegiul să degustăm dar și să aflăm poveștile lor, nu poate fi decât o bucurie.

Tot la Vinum, găsim și seria Lalele mele, un vin elegant, cu arome de  sărbătoare, care aprind pasiunea și dăruiesc plăcere.

M-am întors la Feteasca de la Domeniile Pripa, care mă cucerise de la prima degustare. Vinul acesta merita luat acasă, să-l savurez așa cum se cuvine: companie plăcută, fotoliul preferat, muzică bună.  Am degustat și mi-a plăcut de asemeni, 5 Elemente de la Equinox.  De la specialiști, am aflat că în vreo 5 ani își va arăta adevăratul caracter ?.

 

IMG 20191001 011745 Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

Din motive legate de deplasare, nu am avut ocazia și timpul necesar pentru un tur al  food-truck -urilor cu mâncare. Pentru mine nu a fost prea mare dezamăgire :)! Mă grăbeam să mănânc acasă și să savurez licoarea minunată, să-mi pun toate emoțiile, bucuriile, iubirile și toamna în suflet. Cum să nu iubesc toamna? Cum să nu vă recomand sincer, vinurile Asociației micilor producători din Moldova? O fac cu drag și vă spun că le puteți cumpăra și voi.

 

IMG 20191001 154702 Wine & Food Street Festival - ediția de toamnă

 

Sunt tare nerăbdătoare să aflu dacă ați încercat vinurile micilor producători din Moldova, despre care sunt convinsă că ați aflat. Fie și doar din cele povestite de mine. De aceea aștept comentariile voastre, în care să-mi spuneți opiniile despre aceste povești ale vinului moldovenesc. Și, desigur, vă aștept la următorul eveniment.

 

Până data viitoare, savurați vinurile de calitate și bucurați-vă de toamnă!

 

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți și, nu uitați să share-uiți.

Rate this post