• Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  Bun găsit! Toamna m-a captivat într-atât încât m-am lăsat purtată de sentimente și arome prezente, abandonând poveștile de călătorie. Și, ce poate fi mai plăcut decât să povestești despre călătoriile trecute, dacă nu cumva călătorești chiar acum?!? Poate, doar plimbările prin parcurile cu alei acoperite de frunze ruginii, un fel de mini – călătorie 😉 . Și totuși, să revenim la ultima călătorie a verii care a trecut, nedrept de repede, cea din Ardeal. Revin deoarece m-am simțit privilegiată să am oportunitatea de a descoperi oameni și locuri nemaipomenite! Pentru că, mai am povești de pe acele meleaguri și despre oamenii lor, pe care doresc să le fac cunoscute.  Merită să le aflați și voi! Trei în unu: trei povești, trei oameni – #ladrumprinromâniamea.

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  În călătoria prin Ardeal și Maramureș am petrecut timp și în Zalău, cu prieteni și oameni dragi. Am avut ocazia să descopăr oameni care fac lucruri, cum îmi place mie să spun. Oameni din mâna cărora ies lucruri minunate, oameni care pun pasiune în ceea ce fac și, pentru care fiecare vorbă de mulțumire, face toți banii. Prima vizită, Party Time Events.

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

   

  Party Time este locul în care se scriu povești de iubire cu ajutorul aranjamentelor florale, pentru cei care pornesc pe drumul în doi. Un loc în care se împletesc vise, se imaginează viitorul, se creionează drumul drept, demn, frumos al copiilor. Pentru oamenii care își doresc să sărbătorească viața, zile de naștere, reușite sau evenimente importante.

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  Party Time Events

  Cu flori și dibăcie, cu dragoste și imaginație, cu pasiune și dăruire, dar și multă muncă, Mariana face oameni fericiți! Împlinește dorințe și vise. Sute de flori și ornamente îi trec prin mâini și nu doar pentru evenimentele pe care le gestionează împreună cu echipa sa, familia. La fel se întâmplă și atunci când i se solicită ajutorul, la evenimentele de anvergura nunților din Racșa, spre exemplu.

  Este posibil sa mă suspectați de subiectivism, având în vedere dragostea mea pentru flori, dar vă asigur, nu este cazul. Și știți de ce? Pentru că, exact asta mă determină să fiu mai exigentă, iar la Party Time am avut prilejul să constat că tot ce ajunge la consumator/client, este de înaltă calitate.

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

   

  Am nimerit într-o zi organizatorică – să-i spun așa -, în care se primesc comenzile pentru evenimente, se consiliază, se comandă florile și materialele necesare etc. Din aceasta cauză, nu am prea mult material foto personal dar, compensez cu imagini din albumele Party Time.

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

   

  Volumul de muncă însă, tot procesul de la consultanța oferită clienților, până la aranjamentele finale, m-au impresionat în mod deosebit. Și pentru că totul are și un final, și vizita noastră la Party Time – organizator de evenimente,  a luat sfârșit. Nu înainte de a mi se oferi ocazia de a fi, pentru câteva minute, om de radio :), și nu orice radio!  Kiss Fm Radio! Răspund de pe acum eventualelor întrebări, am și foto dar le păstrez în arhiva proprie :).

  Pentru tot ce se întâmplă la Party Time, felicitări și mult succes, Mariana! Chapeau!

   

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  Florăria Alexia

  Altă vizită, alți oameni, același oraș Zalău, alt loc: Florăria Alexia. Cum am mai spus, mă fascinează oamenii care pun pasiune și dăruire în tot ce întreprind. Ioana este omul din mâna căruia ies lucruri incredibile. Din te miri ce, Ioana vede potențial și frumusețe și  reușește ce nici nu ai gândi că este posibil. M-am gândit mereu că trebuie să existe o conexiune între suflet și floare pentru realizarea minunățiilor de acest gen. De fapt, reformulez: sunt convinsă că așa este!

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  În Florăria Alexia, este greu să te decizi asupra cărui buchet, aranjament să te oprești. Unul mai deosebit și mai ingenios decât altul, mai vesel, mai somptuos, mai sugestiv, te surprind din orice parte ai privi. Mai avusesem ocazia să vizitez și admir astfel de locuri, am văzut multe tipuri de buchete, aranjamente din flori, dar Florăria Alexia m -a surprins extrem de plăcut.

   

   

   

  Pe scurt, omul  talentat și ambițios este cel care poate face tot ce își propune, și poate depăși limite. Ioana este un astfel de om. Și m-a mai mișcat ceva la Ioana: pentru ea, omul cu care face echipă, Lore, este un prieten, un bun coleg, nu un subaltern. Puțini oameni știu să facă asta, și mai puțini înțeleg însemnătatea unui astfel de comportament.

  Felicitări și mult succes Ioana & Lore! Sunt mândră că v-am cunoscut!

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  Chef Machete

  Nouă, românilor, ne place să ne strângem cu prietenii să degustăm câte ceva, să ne împărtășim experiențe și povești de viață, să ne delectăm cu muzică și glume bune. Iar la Zalău, am avut parte din plin de astfel de „activități”  pline de surprize. Așa s-a întâmplat ca într-o seară, să ne adunăm la prietenii noștri care ne pregătiseră ceva: un invitat special, Chef Machete.

   

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  Pentru tot grupul a fost o reală plăcere să afle secrete, trucuri pentru o friptură reușită sau, povestea interesantă chefului. Cum a devenit „vedetă” participând la celebrul show tv. „Chefi la cuțite” dar și cea mai inedită idee, bucătăria călătoare. Mai precis, zălăuanul, Chef Adrian Szücs, alias Chef Machete, a investit într-o rulotă echipată profesional pentru gastronomie. Rulota astfel echipată, foarte tare, parol!, cheful și echipa sa, călătoresc prin țară, la diferite festivaluri și oferă mâncare gătită de regulă în restaurante.

   

  Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

   

  Pe lângă toate cele povestite și auzite, Cheful a supervizat atent tot ce se întâmpla la grătar sau pe aragaz, plită etc. Să vă mai spun că totul a fost delicios iar atmosfera de neuitat? Cred că este inutil. Ceva însă, tot mai adaug și anume, faptul că am primit din partea chefului o carte cu rețete. Meniul din casa ta este o cărticică semnată Chef Adrian Szücs care se dresează deopotrivă celor care nu știu nimic despre bucătărie, și celor care știu.

   

   

  Ah, și era să uit!!! Am mâncat cei mai buni papanași de până acum, nu după rețeta lui Machete ci a unei prietene 😉 . Povestea de astăzi conține de fapt trei povești de succes. Trei povești cu, și despre oameni, români minunați. Mândră că sunt compatriot cu asemenea oameni, închei povestea cu gândul că mi-aș dori să revin.

   

  Până data viitoare, fiți mândri de oamenii care fac lucruri, nu trec pe lângă ele!

   

   

  UniquebyMM

   

  Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Nu uitați să share -uiți 😉 

   

  Categories: Călătorii, Experiențe

  Etichete: , , , , ,

  18 thoughts on “Trei în unu: trei povești, trei oameni, un singur loc

  • Pavel Ioana spune:

   Multumim de aprecieri si de cuvintele frumoase pe care le-ai scris….ne bucuram ca am avut ocazia sa ne cunoastem si speram ca o sa reveniti in orasul nostru micut dar cochet😘😘😘

  • Catalina spune:

   România, acasă, prietenie, frumusețe, flori, natura, iubire, bucate, stări de bine,… Mi-a scăpat oare ceva? Inafara faptului ca ochii, mintea și papilele mele gustative sunt contaminate!
   Multumesc frumos Mira!

   P.s. A papanașii, Cireașa de pe tort. Desertul meu preferat!❤️

  • Alex Popa spune:

   Bun, frumos articol! Cam scurt după părerea mea și nu e frumos că ne dai așa, ca la șoricei… Nu-nu…
   Mi-e ori îmi dai toată povestea, ori mă supăr și după ce citesc îți las un comentariu dur.
   Călătoriile astea ale tale sunt foarte frumoase și îți mulțumesc, Mira că împărtășești din ele. Nu uita, „a dărui înseamnă a iubi”. Ai o inimă mare, bre și mă bucur mult pentru aceste experiențe plăcute pe care ți le tot oferi.
   Cam des, huh?
   Ok, frumos articol!
   Felicitări, Mirela!
   Mi-a plăcut, dar amintește-ți, MAI MULT.
   Eu știu că încerci să ne oferi atât cât să nu devenim fomiști, dar nu atât încât să epuizezi viitoare articole.ceea ce nu e condamnabil, dar trebuie să înțelegi sloganul „clientul nostru, stăpânul nostru. Așadar cititorii tăi… Cum?
   Înțelegi tu?
   Frumos, feli, feli, felicitări!

   • UniquebyMM spune:

    Mulțumesc pentru comentariu și aprecieri!
    Cât despre lungime… mă gândesc să nu vă obosesc pe voi, cititorii 🙂
    Pe de alta parte, esențele tari se păstrează în sticluțe mici 🙂
    Mulțumesc Alex!

  • Laura Haraga spune:

   Cât de frumoase sunt aceste povești cu oameni care chiar lasă o pată de lumină prin ceea ce fac… Oameni care nu epatează, care muncesc și care își pun sufletul chiar și într-o porție de papanași. Avem nevoie de astfel de exemple pentru că ele sunt echililbrul nostru în aceste vremuri în care alienarea a devenit cuvânt de ordine. Cât despre aranjamentele florale, am rămas uimită. Iată că aranjarea florilor a devenit o adevărată artă. Felicitări tuturor și mai ales, felicitări ție petru faptul că ni-i aduci aproape!

  • Foarte frumos ai vorbit despre ei. Eu tocmai inchid firma de decoratiuni evenimente si aranjamente florale, asa ca stiu perfect cat este de frumos domeniul acesta. Ador florile. Un articol frumos, despre oameni frumosi. Felicitari!

  • Dana spune:

   Locuri minunate si oameni minunati!

  • Ce frumos! Cand vad astfel de exemple de oameni minunati, care reusesc sa faca ceva cu adevarat, ma bucur tare mult. Ma bucur ca i-ai adus in fata. <3

  • Partea cu rulota m-a castigat. Copiii ma bazaie de mult sa luam si noi una, dar eu le apreciez foarte mult pe cele de la evenimente, din parcuri sau anumite locatii ce iti ofera un meniu interesant, fara burgeri, fara chestii aiurea… mai ales daca vrei ceva ptr copii si acea rulota este singura pe o suprafata destul de mare

  • Camelia Camy spune:

   Cat de frumoase pot fi acele aranjamente florale. 😊 😊

  • albusteluta spune:

   Eu am ramas la buchetul acela de flori in toate culorile de la galben la aramiu…Superb!

  • Si mie imi plac aranjamentele florale, le admir ori de cate ori le vad la evenimente, stiu ca este multa munca in spatele lor.

  • Georgiana spune:

   Ce poveste frumoasa! Am ramas impresionata de aranjamentele florale…sunt absolut superbe!

  • Ramona Gheorghe spune:

   Acele aranjamente sunt absolut senzationale. Imi plac tare mult florile

  • barbierucristina spune:

   Imi place ca impartasesti cu noi toate lucrurile si oameni frumosi pe care ii descoperi.

  • Mariana spune:

   Iti multumesc, prietena draga , pentru alesele-ti cuvinte , pentru aprecieri si admiratia pentru frumos. Tot ceea ce facem ,.e cu daruirea de-a fi alaturi de cei carora le organizam evenimentele , suntem fericiti sa fim particica din evenimentul lor unic. Cu drag, te invitam , oricand, sa faci parte , macar pentru o zi ,.din echipa noastra ,.sa lucrezi alaturi de noi , sa fii , inainte de orice, prietena ,. colega, si sa ne bucuram impreuna de fericirea ce ne-o transmit , cu siceritate, cei pentru care lucram. Te imbratisam si… Ardealul , despre care vorbesti cu atata admiratie , are bratele deschise pentru tine si cei dragi tie.

  Lasă un răspuns