Bun găsit! Vi s-a întâmplat vreodată să aveți impresia că aveți prieteni ireali? Nu, nu vorbesc despre cei din spatele profilurilor online, ci despre cei reali, în carne și oase. Mie mi se întâmplă să am astfel de senzații, ultima oară întâmplându-se chiar de curând. Prietenii mei bloggeri – scriitori, real sau ireal?!?

 

IMG 20191012 150153 Prietenii mei bloggeri - scriitori, real sau ireal?!?

 

Prietenii mei bloggeri – scriitori, real sau ireal?!?

Recunosc, sunt o visătoare și am fost mereu atrasă de sf, dar scrierile mele nu reflectă nici pe departe imaginația de acest fel. Dimpotrivă aș putea afirma că partea “cu picioarele pe pământ” domină partea visătoare, astfel încât nu  permite schimbarea raportului. Par de neînțeles? Atunci, să revenim la prietenii mei reali, cu aură de ireal.

 

Prietenii mei bloggeri - scriitori, real sau ireal?!?

 

Cu siguranță ați aflat, din online, de unde altundeva?, despre lansarea de carte (cărți) din 12 octombrie la care am fost invitată. De fapt, evenimentul avea o încărcătură specială, de sărbătoare, mai mult decât de obicei, deoarece Editura Art Creativ sărbătorea 5 ani de existență.  Și asta nu era tot!

 

IMG 20191012 150414 Prietenii mei bloggeri - scriitori, real sau ireal?!?

 

Dincolo de Venus

Am fost privilegiată și onorată să fiu invitată de trei prieteni bloggeri, trei prieteni care au avut ceva de spus (scris) pentru o carte.  Am fost mândră să mă aflu în compania celor trei prieteni care au contribuit cu scrierile lor la alcătuirea antologiei de proză contemporană, “Dincolo de Venus“.

 

IMG 20191012 155002 Prietenii mei bloggeri - scriitori, real sau ireal?!?

Surpriza însă a venit din parte lui Gi – Iusein Givan, nu pentru că nu i-aș cunoaște talentul, ci pentru că nu am bănuit că scrie … SF! Cu atât mai mult cu cât interviul pe care i l-am luat, l-am numit “Interviu cu omul din spatele glumelor “.  De unde mă împăunam că am fost singura căreia i-a acordat interviu înainte să apară cartea :). Sper să-mi ierte … “neștiința”. Abia după ce am citit “piesa din puzzle” -ul care formează antologia de proză contemporană m-am întrebat dacă Gi, cel pe care îl știam, era același, era real sau imaginar.

 

Prietenii mei bloggeri - scriitori, real sau ireal?!?

 

Prietenii mei bloggeri – scriitori, real sau ireal?!?

Deoarece nu mi-am schimbat opinia cu privire la recenzii, nu veți regăsi ceva de acest gen nici acum în rândurile mele. Prin urmare, trecem la următorul prieten care scrie, Nicoleta Cristea. Pe ea o știți deja, pentru că am scris deja de două ori, de la cele două lansări ale ei, la care am fost invitată.

Nicoleta scrie poezie și proză contemporană și vă invit să o cunoașteți mai bine citind articolele mele sau ale ei. Și la această lansare a fost parte dintr-o antologie de poezii contemporane dar și din cea de proză, alături (și) de ceilalți doi prieteni comuni.

Cărțile sunt apariții îngrijite și editate de Daniela Toma, profesor și editor al editurii Art Creativ. Nicoleta este cumva, pionierul care ne-a adus către aceste evenimente și activități deosebite. 

 

IMG 20191026 133723 Prietenii mei bloggeri - scriitori, real sau ireal?!?

 

Poezie și muzică…

Poezie fără muzică nu se poate, nici muzică fără poezie nu se poate iar chitara clasică are un ton și un sunet aparte toamna. Printre poeziile citite de autori sau de Daniela, acolo unde autorii nu au putut fi prezenți, muzica curge și pătrunde prin fiecare por al  celor prezenți. Sau, așa simt eu, ascultând-o pe Dana Florian cântând. “Baladă pentru 2 i”, versuri Maria Simion sau “Toamna” – versuri scrise chiar de ea.

Iar când evenimentele de acest gen reușesc să adune prietenii la un loc, este și mai minunat. Conștientizăm parcă mai mult problema timpului, de fapt a lipsei lui și consecințele asupra vieții noastre. Exact așa cum scrie cel de-al treilea prieten, despre care am mai scris, Cristian Cluc

 

IMG 20191026 133749 Prietenii mei bloggeri - scriitori, real sau ireal?!?

 

Prietenii mei bloggeri – scriitori, real sau ireal?!?

Astfel, parcă pentru a întări cele scrise, la masa noastră, a celor patru prieteni, s-au alăturat Claudia și Albert. Dacă am spus despre Nicoleta că este un pionier, Claudia și Albert sunt liantul, “vinovații” datorită cărora a fost posibilă prietenia dincolo de competiții, dincolo de online. Ei și-au făcut timp să ni se alăture și offline, ca niște prieteni adevărați care știu să susțină și să se bucure de fiecare succes personal al celorlalți. Ca într-o (mare) familie.

 

72886213 2119736401655466 9199432529096998912 n Prietenii mei bloggeri - scriitori, real sau ireal?!?

 

Timpul petrecut împreună s-a scurs extrem de repede, doar speranța unei viitoare întâlniri ajutându-ne să nu pierdem zen-ul. 

Le-am fost  alături celor 3 prieteni și sper să fiu prezentă la următoarele evenimente de acest gen sau, de ce nu, chiar mai mari. Inspirație și succes dragi prieteni! 

 

Până data viitoare, aveți încredere în voi și bazați-vă pe prieteni (buni)!

Căci, prietenia e floare rară!

 

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și, nu uitați să share-uiți!