Bun găsit! Food Bloggers Conference Winter Edition 2019. Cu doi ani în urmă, participam la primul eveniment din viața mea de blogger. Se întâmpla (tot) la Radisson Blu și era vorba (tot) de Food Bloggers Conference -ediția de iarnă. Fiind prima ediție la care participam, nu știam la ce să mă aștept dar am fost surprinsă foarte plăcut. Multitudinea informațiilor, invitații care povesteau despre succes, lecțiile și “secretele” lor, ce se întâmpla între sesiuni, totul mi s-a părut extraordinar.

 

Food Bloggers Conference Winter Edition 2019

 

Până să ajung la eveniment, mă întrebam la ce aș putea să mă aștept de la o astfel de conferință. Răspunsul l-am aflat acolo, “la locul faptei” și m-a făcut să îndrăgesc atât de mult evenimentul (și locul!), încât mi-am promis (și propus!) să fiu prezentă la fiecare ediție care va urma. De ce? Pentru că Food Bloggers Conference nu înseamnă doar mâncare, ci este vorba despre blogging/vlogging, social -media, invitați- agenții, branduri, creatori de conținut-, rețete de succes, experiențe. Despre conexiuni, comunicare și prietenii care se leagă sau se consolidează.

 

IMG 20191204 134552 Food Bloggers Conference Winter Edition 2019.

Food Bloggers Conference Winter Edition 2019

Timpul și- a văzut de treabă, a curs, și eu am adunat 5 participări la Food Bloggers, ediție cu ediție îmbogățită cu invitați, concursuri, informații și desigur, mâncare. Pentru că chefs bucătarii s-au întrecut în demonstrații, speakerii în discuții constructive, povești de viață, muncă și realizări. Iar eu am fost ochi și urechi. Cu fiecare ediție “consumată”, am reușit să aflu noi și noi informații, trucuri și ingrediente secrete care m-au ajutat foarte mult. 

 

IMG 20191204 121916 BURST001 COVER Food Bloggers Conference Winter Edition 2019.

 

Food Bloggers Conference Winter Edition 2019, a fost parcă și mai interesantă. Și nu mă refer la invitați, atmosfera prietenoasă, destinsă, plăcută care este de obicei sau surprize. Mă refer la informațiile aflate în cele 3 paneluri: rețete de succes în blogging și gastronomie, inspirație de la cei mai buni, metode și instrumente de creștere a audienței și vizibilității online.

Eat Share Love

Prima sesiune – “Eat Share Love” –  a fost deschisă de Corina Bernschutz – Marinca, owner Bernschutz & CO Tea. Arta ceaiului este foarte apreciată în Japonia, asta știm, dar încet-încet a pătruns și la noi.

Mi-am notat câteva idei cu creionul, pe hârtie :-) pe care vi le spun și vouă.  Acesta este stilul meu, mi se pare că pot asimila mai bine notițele scrise de mână.

 

IMG 20191211 003526 Food Bloggers Conference Winter Edition 2019.

 

Spre exemplu, pudra de ceai verde japonez, Matcha, se folsește cu succes în  preparate culinare și dulciuri. De asemeni, frunzele de ceai verde după infuzie, puse în prepararea orezului, oricărui preparat din orez, dau un gust deosebit.

Dar toate acestea și multe altele, le-a spus Corina după ce a relatat povestea începuturilor sale în acest domeniu. Este foarte frumoasă și inedită povestea, o puteți afla din înregistrarea live a evenimentului.

Următorul invitat ne-a vorbit despre apă. Știați că există aqua somelieri? Eu am aflat la ediția de iarnă a Food Bloggers Conference 2019 când am cunoscut-o pe Claudia Benea. Cine este Claudia Benea? Aqua somelier Aur’a, prima femeie aqua somelier din HoReCa.

 

Food Bloggers Conference Winter Edition 2019

 

 

Dar apa cea mai prețioasă – la propriu! – din izvoarele noastre, ale României, știți care este? Este vorba despre apa Aur’a care conține aur și argint (coloizi), are un complex echilibrat de minerale, și PH la sursă între 8 – 8,4. Timpul nu a fot suficient pentru a putea povesti despre toate informațiile pe care trebuie să le cunoaștem. Totuși am aflat  multe lucruri importante despre apă, pe care nu le voi povesti aici și acum. 

Food Bloggers Conference Winter Edition 2019

 

IMG 20191204 100043 Food Bloggers Conference Winter Edition 2019.

 

La finalul primului panel, Andra Ilieș – moderatorul, ne-a introdus în lumea dulciurilor sănătoase ale Gabrielei Radulici, Co-Owner, Loca Sweets. 

A urmat mult așteptata pauză când am gustat din bunătățile de la Favorina și am socializat. Tot în această pauză, am asistat la o demonstrație a chefului Liviu Lambrino într-o bucătărie ultra utilată Electrolux. Ne-am bucurat apoi de minunățiile de la Dr. Oetker, cele de la Lapte Maressi, bunătățile oferite de Lidl, cafeaua, băuturile sau iaurtul Napolact. 

 

IMG 20191204 121625 Food Bloggers Conference Winter Edition 2019.

 

Food Talk a fost cea de-a 2-a sesiune și după titlu ne putem da seama despre ce este vorba. Invitații chefs: Florin Scripca (Foa), Joseph Hadad, Liviu Lambrino, alături de Răzvan Crișan, Bogdan Doltu și moderator Valetin Hristu au fost protagoniștii acestei părți. Aș vrea să amintesc momentul emoționant în care chef Hadad a făcut o scurtă prezentare a cărții sale.

Cartea este despre viața sa și urma să fie lansată în aceeași zi, la orele 18. În momentul în care a vorbit despre copilărie, Hadad a fost teribil de emoționat și instinctiv, sala a început să-l aplaude. Emoția a fost și mai mare și s-a transmis imediat, dar în același timp, Hadad a simțit încurajarea sălii și a continuat.

 

Food Bloggers Conference Winter Edition 2019

 

Hadad a avut o copilărie grea, cu un tată extrem de dur, a cărui duritate “putea sparge ziduri groase de 2 m”. Într-o zi, pe la 14-15 ani, tatăl i-a spus că de a doua zi nu va mai merge la școală. Va urma școala profesională de bucătari deoarece, nu se știe ce vremuri vor fi peste 30 de ani (era 1975) și într-o bucătărie nu va muri niciodată de foame. Destăinuiri impresionante, bucăți din carte povestite care reprezintă frânturi din viață, adevărate lecții. Păcat că nu am reușit să ajung și la lansarea cărții. Dar, o voi căuta și mi-o voi cumpăra.

Bineînțeles că și ceilalți invitați au fost foarte plăcuți și interesanți, ne-au împărtășit multe detalii, informații pe care le putem folosi atât în bucătărie cât și în viață. 

 

IMG 20191204 145305 Food Bloggers Conference Winter Edition 2019.

How to work with brands

Sigur că în astfel de evenimente contează foarte mult și moderatorii. De aceea, cel mai intens, la obiect și subiect panel mi s-a părut a fi ultimul: “How to work with brands”, moderat de Cristian Manafu (evensys).

Invitații: Cristina Mazilu, Mia Munteanu, Alina Dragne și Florin Grozea, au punctat câteva idei extrem de interesante în relația bloggeri -branduri. Cum spuneam, la fiecare ediție am avut de învățat, am aflat lucruri care m-au ajutat în activitatea mea de blogger. Și toate acestea, pe lângă delicioasele mâncăruri, pe lângă fotografii, surprize și socializări.

 

IMG 20191204 151615 Food Bloggers Conference Winter Edition 2019.

 

Ediția de iarnă a Food Bloggers Conference 2019 desfășurată în locația Radisson Blu s-a încheiat. Abia aștept ediția de primăvară la care îmi doresc sa fiu prezentă. Mi-ar plăcea să fie în aceeași locație în care a avut loc ediția de iarnă, dar indiferent de loc, voi răspunde prezent. 

Voi ați participat la acest delicios eveniment? Dacă da, care sunt opiniile voastre legate de el? Aștept comentariile.

Până data viitoare, fiți deschiși fiecărei experiențe, idei, informații!

 

UniquebyMM

Dacă v-a plăcut poveste, mai poftiți! Nu uitați să share-uiți! :)