Bun găsit! Despre vacanță și activitatea de întreținere a piscinei. Tot cu gândul la vacanțe, mare, munte, peisaje, relaxare, nu-i așa? Nu vă jenați să recunoașteți, vă înțeleg perfect! Unde ne-am putea gândi după atâtea luni de interdicții și, odată ce canicula s-a instalat bine de tot pe plaiurile noastre? Și -apoi, când și unde petrecem timp de cea mai bună calitate, dacă nu în vacanță? Tocmai de aceea, m-am gândit să vă invit la o lectură despre … piscine. În lipsă de marea cea mare, nisip și plaje inedite, ce poate fi mai potrivit decât o baie (bălăceală) într-o piscină bine întreținută? Recunoașteți și voi că nu-i deloc o idee rea! Este ceva mai intim, mai curat, mai elegant și, chiar mult mai sigur.

Înainte de orice însă, cel mai important aspect pentru a petrece timp de calitate, dar și pentru sănătate, îl reprezintă siguranța. Și, în cazul piscinelor, siguranța constă în întreținerea apei și nu doar a aspectului, decorului, plajei și/sau spațiului care o înconjoară.

IMG 20200703 111151 Despre vacanță și activitatea de întreținere a piscinei

Despre vacanță și activitatea de întreținere a piscinei

S-ar putea ca subiectul să vă surprindă, poate chiar să vă intrige, considerându-l mai puțin (spre deloc!?!) interesant. Adevărul este, că nu toată lumea are propria piscină. Recunosc, la fel gândeam și eu la vremea când doar visam la o piscină “proprie și personală”.

Cu toate astea, tot mai mulți dintre noi își îndreaptă atenția către o piscină de curte (“pentru acasă” :)), fie ea și model gonflabil. De asemenea, fără pretenția de a fi în posesia vreunui studiu, și locurile de agrement în care piscinele sunt atracția numărul unu, sunt în număr tot mai mare. Cu alte cuvinte, indiferent de “poziția” în care ne aflăm, cu toții avem un interes comun: calitatea și întreținerea (apei) piscinei.

Dacă vă imaginați că întreținerea unei piscine se rezumă la umplerea cu apă și, din când în când aruncat niște clor pentru dezinfectare este safe, vă înșelați. O piscină în care să puteți înota fără griji, dar care să ofere și confortul, și relaxarea dorită, exact ca într-o zi reușită de vacanță, necesită mult mai mult de atât.

Și, chiar dacă nu vă tentează îngrijirea piscinei, cred că nu strică nimănui câteva informații minime, de bază, despre subiectul acesta. Pe principiul “niciodată să nu spui niciodată”, nu se știe când luați decizia de a avea o piscină. Apoi, de ce să nu profitați de cele câteva informații, noțiuni, atunci când petreceți timp la piscina hotelului sau locului de agrement ales. Cu atât mai mult, cu cât se impune să fim mai prudenți în ceea ce privește protejarea sănătății noastre. Cu siguranță, nimeni nu-și dorește ca după bucuria petrecerii, înotului într-o piscină, să sufere din cauza diverselor afecțiuni provocate.

12832540 933296670100133 7773467666533588905 n Despre vacanță și activitatea de întreținere a piscinei

Întreținerea piscinei

Dar, să revenim la întreținerea piscinei! Înainte de orice, se impune o pregătire și curățare cu atenție a instalațiilor și echipamentelor. După cum mă cunoașteți, sunt convinsă că nu vă așteptați să intru în detalii tehnice. Când spun instalații și echipamente, nu intru în detalii fine!  :) Totuși, știu și eu câte ceva! Spre exemplu, știu că la o piscină este vorba despre filtre, pompe, perii, aspiratoare, iluminare, fântâni arteziene, dispozitive automate și alte chestii.

IMG 20200703 113044 Despre vacanță și activitatea de întreținere a piscinei

Și mai știu, chiar știu, ceva: Pentru ca o piscină să arate impecabil, indiferent de destinație, aceasta trebuie îngrijită minuțios. Fie că înoată doar membrii familiei sau dimpotrivă, este folosită de  un număr mare de înotători, metoda și tratamentele sunt aceleași.

Curățarea liner-ului, a pereților piscinei sau curățarea liniei apei, aspirarea, pregătirea pentru iarnă/vară, sunt doar câteva activități ce fac parte din îngrijirea și întreținerea piscinei.

Cât despre apa din piscină, aceasta trebuie să se încadreze în parametri care determină aciditatea/alcalinitatea. Apa trebuie să fie foarte curată, nu doar limpede, fără bacterii, micro-organisme sau virusuri. De unde toate astea într-o piscină? Praful, frunzele, insectele, aduse de vânt sau chiar de cei care folosesc piscina, duc la modificarea compoziției apei. De aceea este indicat ca în jurul unei piscine să nu plantați pomi, arbuști etc. ale căror frunze cad și “nimeresc” exact în apă.

Tratarea apei

Așadar, după verificarea instalațiilor, vorbind la modul generalist, eventual înlocuirea (reparatul) celor nefuncționale, se curăță și se trece la următoarea etapă. Aceasta constă în măsurarea indicatorilor apei – ph-ul, clorul- cu ajutorul fotometrului, în urma căreia, funcție de rezultat, se aplică tratamentul. Cantitatea substanțelor de tratament se aplică după rețete foarte bine stabilite, ținând cont de cantitatea de apă și compoziția  ei. Substanțele folosite, cum sunt clor, antialgă, dezinfectant, floculant, corectorul PH(plus/minus), soluție de limpezire, se pun în apă sau în skimmere. Tratamentele au nevoie de timp pentru  acționa, timp care trebuie respectat la fel de strict ca rețeta sau cantitatea.

large e1593765660865 Despre vacanță și activitatea de întreținere a piscinei

După aplicarea tratamentului, pentru stabilizarea apei numai bună de înot, se măsoară din nou indicatorii. Dacă totul decurge conform indicațiilor și substanțele sunt de calitate, rezultatul va fi cel scontat. Există însă și cazuri în care tratamentele, integral sau parțial, trebuie completate sau repetate imediat.

Atât tratamentele cât și activitățile de întreținere se repetă pe toată durata sezonului de funcționare a piscinei. Repetarea acestora se efectuează în funcție de parametrii apei, de gradul de limpezire sau al curățeniei, dar și în funcție de capacitatea și destinația utilizării.

Din experiența noastră, calitatea substanțelor, termenul de garanție, rețeta, și respectarea indicațiilor, au o mare importanță în obținerea rezultatelor. De-a lungul anilor, am trecut de la întreținerea piscinei asigurată de un profesionist, la cea realizată personal. De la fel și fel de firme, producători și distribuitori de produse și consultanți, la bani duși pe apa Sâmbetei și rezultate proaste.

Despre vacanță și activitatea de întreținere a piscinei

în tot acest timp, rareori am găsit profesioniști adevărați sau oameni care tratează cu seriozitate și respect ceea ce fac. Care nu sunt doar niște agenți de vânzări interesați să-și atingă target-ul. De aproximativ 3 veri însă, căci șa se măsoară timpul când vine vorba de piscina (descoperită) am descoperit un om extraordinar. Domnul Dan nu a fost doar o persoana care ne-a vândut niște produse. A fost consilierul care ne-a explicat tot ce trebuia să știm despre piesa pe care voiam s-o achiziționăm. Ne-a recomandat produse și piese omologate, de calitate, la prețuri bune. A răspuns solicitărilor noastre atât telefonic cât și fizic, chiar și duminica.

IMG 20200703 111239 Despre vacanță și activitatea de întreținere a piscinei

Despre astfel de oameni, spun eu că sunt profesioniști! Care tratează cu respect și atenție deosebită fiecare client, construind o relație solidă și durabilă, bazată pe încredere. Pe acești oameni, serviciile, produsele oferite îi pot recomanda sincer și deschis.

Așadar, fie că aveți deja piscină sau sunteți în curs de achiziționarea (construirea) uneia, puteți apela cu încredere la totalpool.ro. Găsiți locul, omenii și produsele de care aveți nevoie, dar cel mai important, consiliere și profesionalism, atenție la fiecare detaliu și respect.

Și, acum că ați aflat  aceste informații, nu-mi rămâne decât să vă urez petrecere minunată la piscină. Pentru alte întrebări, detalii sau pur și simplu opiniile voastre de cunoscători în domeniu sau novici, aștept comentariile voastre. Sunt tare curioasă să le aflu pe toate, dar și dacă articolul v-a fost util sau măcar v-a trezit interesul.

Până data viitoare, bucurați-vă de vacanță, oriunde vă aflați. Inclusiv la piscină!

 

UniquebyMM

 

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Articol nesponsorizat.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0