Bun găsit! Cum a fost la salonul de înfrumusețare după redeschidere. Ședințele la saloanele de înfrumusețare mi-au creat dintotdeauna o stare extraordinară. Lucrurile au pendulat de-a lungul anilor între cele două extreme, de la bine la rău, așa cum e de așteptat atunci când lucrezi cu oamenii. Deși, omul este cea mai adaptabilă ființă, particularitățile care ne fac unici își spun cuvântul și “regula” nu funcționează întotdeauna. Experiențele neplăcute le lăsăm însă deoparte, dacă ne gândim (tot) la starea noastră de bine pe care ne-o dorim.

Cum a fost la salonul de înfrumusețare după redeschidere

Vremurile au și ele rolul lor în starea noastră generală. Iar acestea pe care tocmai le trăim, care ne-au schimbat total programul, obiceiurile, m-au privat de “micile plăceri nevinovate”.  Îmi place să încadrez în această categorie vizitele la salon deoarece, sunt o bucurie, ceva special, dacă omul și locul mi se potrivesc.

IMG 20200518 162929 Cum a fost la salonul de înfrumusețare după redeschidere

Timpul scurs de la ultima bucurie de acest fel și până acum, mi s-a părut o veșnicie. O bună bucată de vreme m-am consolat cu gândul că situația o impune și nu trebuie să mă demoralizez din “atâta” lucru. De când a-a anunțat redeschiderea însă, nerăbdarea a atins cote maxime.

Și, ghiciți ce!?! Acum, după prima vizită, am înțeles că lucrurile puteau fi rezolvate exact la fel și în perioada stării de urgență. De ce? Pentru că măsurile acestea puteau fi luate și urmate cu strictețe, la fel ca în starea de alertă la care tocmai am trecut.

Când afirm asta, nu mă mai gândesc la starea mea de bine ci la toți  cei care muncesc în acest domeniu. Ce-i drept, unii au practicat bine mersi de acasă activitățile, ceea ce nu este deloc fair. Dar, nu am deschis subiectul pentru a face vreun proces de intenție cuiva, nici pentru a emite judecăți de valoare. Am făcut o scurtă atingere (tangențială) deși, știu clar că multe din  cele ce (ni) se întâmplă nu sunt drepte/corecte.

IMG 20200518 112003 Cum a fost la salonul de înfrumusețare după redeschidere

Revenind la oile noastre, pardon la plăcerile mele nevinovate, adică, vizita la salonul de înfrumusețare în stare de alertă. După cum m-am așteptat, experiența urma să fie una nouă, date fiind măsurile pe care trebuie să le respectăm. Deși număram zilele până când aveam programare cu entuziasmul copiilor în așteptarea lui Moș Crăciun, aveam oarece strângeri de inimă.

Cum a fost la salonul de înfrumusețare

Spre exemplu, mă gândeam la faptul că nu voi rezista mult timp cu masca, date fiind “comorbiditățile” (unul dintre cuvintele vremii :)) pe care le am. Sau, că atmosfera va fi atât de tensionată, încât nici masajul fotoliului special nu mă putea detensiona. Și mai aveam multe astfel de griji care îmi țineau bucuria ferecată.

Așadar, am intrat în salon cu tot “bagajul” acesta, cu masca corespunzătoare pe figură. Imediat, am fost întâmpinată de sclipirea ochilor Iuliei, singurii care se vedeau deasupra măștii și care exprimau bucuria întâlnirii. Apoi, mi-a adresat invitația de a mă “servi” cu mănuși, botoși, dezinfectant și mască, dacă era cazul. (Nu era, deoarece aveam propria mască, proaspăt aranjată :-P .) Reguli obligatori impuse, care trebuie urmate din momentul redeschiderii saloanelor. Tot arsenalul trona la doar doi pași de la intrarea în salon, așteptând să fie “accesat”.

IMG 20200520 WA0003 Cum a fost la salonul de înfrumusețare după redeschidere

M-am conformat și, echipată de parcă intram în sala de operații pregătită să operez, nu să fiu operată, m-am așezat în scaunul confortabil. Abia din acel moment am început să mă relaxez ușor și să mă las pe mâinile în care am încredere. Starea specială pe care o simțeam de obicei se instala încet și sigur iar eu nu mai aveam niciun motiv să o împiedic.

Dincolo de starea mea însă, am aflat cum se desfășoară activitatea în salonul de înfrumusețare în aceste condiții. În primul rând, programările sunt făcute din timp, cu doar un client pe zi, pentru partea de hair styling. Este nevoie de timp pentru dezinfectare și curățenie, pregătiri pentru a decurge totul în siguranță.

Cum a fost la salonul de înfrumusețare

De asemenea, salonul are niște proceduri și produse noi, exclusive în România, care necesită îndemânare, atenție la detalii, timp și continuitate, pentru rezultatele dorite. De fapt, acesta este unul dintre cele mai importante motive pentru care nu m-am apucat de vopsit singură, acasă. Deși tentația era mare!

IMG 20200519 WA0002 Cum a fost la salonul de înfrumusețare după redeschidere

M-ați întrebat de fiecare dată când v-am povestit (și arătat) despre culoarea mea, dacă nu este greu de întreținut. Aș fi fost tentată să spun nu, dacă nu aș fi trecut prin perioada asta. Prin urmare, răspunsul corect este “da”, este greu, foarte greu, dacă nu oferi părului hidratarea necesară și, dacă nu folosești aceleași produse.

Tocmai de aceea îmi făcusem un abonament! În situații normale, ar fi trebuit să ajung o dată pe lună la salon pentru tratament, întreținere, tot ce este necesar. Cum mai bine de două luni, numai în situații normale nu ne-am aflat, am fost nevoită să spun pas ședințelor la salon.

Chiar dacă am aplicat măști, am folosit produse blânde, de calitate și am încercat să am grijă de părul meu, acesta nu arăta bine. Aspectul lui mă îngrijora, începuse să cadă mai mult decât de obicei, pe scurt, îmi crea nemulțumire și disconfort.

Cum au decurs lucrurile

Revin însă la felul în care au decurs lucrurile în timpul proceselor de vopsire, spălare, tundere, tratare, aranjare etc. Sunteți curioși/curioase  să aflați și voi, nu-i așa? După cum am povestit, v-ați dat seama că totul a decurs cât se poate de normal. Și de ce nu ar fi fost, atâta timp cât totul este dezinfectat, iar eu chiar sunt foarte exigentă în această privință? În altă ordine de idei, eram doar doi oameni în încăpere și uneori, distanța dintre noi era mai mare de doi metri.

IMG 20200519 WA0001 Cum a fost la salonul de înfrumusețare după redeschidere

Mi-am scos și masca atunci când nu era vreun proces în desfășurare care ar fi necesitat o distanță mică între noi. Sau, atunci când simțeam că nu mai suport masca și aveam nevoie de apă. Constat că și prevederile ordonanței specifică acest aspect, prin urmare, nu am încălcat nimic. De fapt, am convingerea că important este să conștientizăm această protecție de care avem nevoie și să nu sărim în extrema cealaltă.

Cele câteva ore petrecute la salon au fost ca o mană cerească pentru sufletul, mintea și părul meu. Eram relaxată, încrezătoare și mândră de rezultat. Ce îmi puteam dori mai mult? Iar pentru cei care nu înțeleg aceste sentimente, i-aș ruga să caute puțin în interiorul lor. Să mai experimenteze puțin, să descopere nevoile firului de păr, structura lui și multe altele. O spun ca rezultat al experiențelor de tot felul prin care am trecut în bucata mea de viață și nu o aiureală.

Rezultatul

IMG 20200519 WA0000 Cum a fost la salonul de înfrumusețare după redeschidere

La final, când toate tratamentele și procedurile erau gata, după ce primisem răspuns la întrebări, a venit rezultatul. Sincer, nu-mi puteam lua ochii de la oglindă. Nici nu mă mai gândeam care va fi reacția celorlalți, îmi plăcea mie și, era nemaipomenit. Se vedea diferența și din avion, vorba aia, iar părul părea că este și el fericit. Poate chiar așa era și îmi transmitea și mie fericirea, cine știe ?!? Concluzia este că nicio experiență nu seamănă cu alta, mai ales atunci când ai parte de oameni deschiși, dedicați, profi. Mulțumesc Iulia! Abia aștept următoarea ședință!

Știu că pentru mulți este de neînțeles necesitatea ședințelor de înfrumusețare în cadrul saloanelor. Pentru mine, sunt deosebit de importante și, mă repet, ajută enorm la stima de sine, la încrederea în tine și apoi vine partea aspectului interior și exterior. Este vorba despre tine! Încercați și veți vedea dacă funcționează. Aștept comentariile în care să vă aflu opiniile.

Până data viitoare, fiți frumoase, încrezătoare, sănătoase!

 

UniquebyMM

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina de Facebook

Share and Enjoy !

0Shares
0 0