Bun găsit! Animawings – Inaugurare și ceremonie water salute. De când pandemia a împânzit planeta și viața ne-a fost total schimbată, evenimentele la care participam (cei din social media), au dispărut. O parte dintre ele s-au organizat online, dar cele mai multe s-au amânat sau anulat. Cum v-am tot spus, mi-au lipsit foarte mult călătoriile, dar și evenimentele și întâlnirile cu oamenii.

20200721 170806 Animawings - Inaugurare și ceremonie water salute

Sunt convinsă că mulți dintre voi v-ați dorit o întâlnire offline în care să trăiți  cu adevărat tot ce se întâmplă la un eveniment. Ei bine, motivul pentru care scriu aceste rânduri este exact evenimentul la care am avut onoarea să particip. În afara bucuriei trăite la fiecare eveniment, cel despre care povestesc reprezintă o premieră pentru mine. Dar, pentru că nici mie nu-m place să fiu ținută în suspans, deconspir surpriza: o inaugurare. Inaugurare – inaugurare, dar nu “orșce” inaugurare, ci inaugurarea unei aeronave. Așa-i că v-am luat prin surprindere?

Animawings – Inaugurare și ceremonie water salute

Ei bine, la fel am fost și eu la început, dar apoi, am simțit că mi se mai ostoiesc dorurile. Și toate astea, deoarece este vorba despre inaugurarea și ceremonia de “water salute” a aeronavei Boeing A320 200 YR AGA. Așadar, pe lângă bucuria (re)întâlnirii cu oamenii, am avut și sentimentul minunat că sunt măcar un pic mai aproape de călătorii.

Când lucrurile merg atât de greu în întreaga lume, o veste bună este ca și cum am primi oxigen atunci când suntem sufocați de fum și noxe. Comparația nu este deloc forțată, deoarece pare practic imposibil să pornească lucruri la nivel minim, dar când vine vorba de ceva macro? Mai ales într-unul dintre cele mai afectate sectoare de criza declanșată. Concret, situația pieței aviatice mondiale este una foarte grea, critică de-a dreptul. Iată însă că această situație nu frânge aripile(drumul) celei mai noi companii aeriene din România.

ALP 7021 Animawings - Inaugurare și ceremonie water salute

Animawings

Compania Animawings– cea mai nouă companie aviatică din țară, lansată pe piață în ianuarie 2020, inaugurează primele sale curse aeriene spre cele mai căutate destinații turistice de români.

Compania completează portofoliul de branduri consacrate ale Memento Group: Christian Tour, TUI TravelCenter, MementoBUS și Hello România, cu activități în domeniul serviciilor și turismului.

Fragmente din comunicatul de presă:

„Suntem deosebit de încântați să inaugurăm astăzi primele curse efectuate de Animawings, un proiect curajos, cu multe provocări pentru noi toți, dar și un motiv de speranță pentru industria călătoriilor atât de afectată de contextul actual în care ne găsim. Cu toate că nu a fost o misiune ușor de îndeplinit, suntem mândri că am reușit să realizăm promisiunea asumată la momentul lansării. Este un pas major pe care îl face Memento Group pentru România și pentru industria aviatică autohtonă, și vine ca o completare firească a investițiilor grupului din ultimii 23 ani de activitate în piața de turism, transporturi și servicii.” declară Cristian Pandel, proprietarul Memento Group.”

Prima aeronavă intrată în flota Animawings, înmatriculată cu indicativul YR- AGA, este de tip Airbus A320-200. Are 174 locuri la clasa Economy şi beneficiază de configurația aeronavelor din flota Aegean Airlines.

ALP 7101 Animawings - Inaugurare și ceremonie water saluteDestinații

“Am dat startul sezonului turistic din această vară cu primele curse efectuate în regim charter pentru tour-operatori din România. Destinațiile sunt: Grecia (Insula Creta, Insula Zakynthos şi Salonic). Suntem în legătură cu autoritățile și imediat ce vor fi considerate sigure, avem capacitatea operațională să începem zborurile spre Spania, Turcia, Egipt, Tunisia, destinații turistice tradiționale pentru piața românească.”  Tudor Constantinescu- Director Comercial Animawings.

Împreună cu partenerul Aegean Airlines, compania studiază posibilitatea extinderii operării. Începând cu sezonul de iarnă, ne orientăm spre destinații cu potențial de trafic turistic ridicat. Ne referim la rute către orașe din bazinul Mediteranei, nordul Italiei, Orientul Apropiat. În plus, Animawings va dispune în următoarele luni și de o platformă web dedicată achiziționării și gestionării activității specifice unei companii aeriene.

Statut inedit

Compania aeriană și-a obținut certificatul de operator aerian (AOC) cu puțin timp în urmă, în ciuda constrângerilor apărute din pricina situației create de epidemia pe care o traversăm. „Animawings punctează un statut inedit, încă de la inaugurare. Asta deoarece suntem prima companie de aviație din lume care și-a obținut AOC-ul în perioada de după izbucnirea pandemiei Covid-19. Acest lucru ne dă putere și încredere că lucrurile încep să reintre ușor pe un făgaș normal. Și, că trebuie să privim în perspectivă, spre viitor.” Antonio Stoian, Manager General Animawings.

IMG 20200721 161954 Animawings - Inaugurare și ceremonie water salute

Despre Memento Group

Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 milioane euro, Memento Group, are operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova și SUA. Grupul reunește companii cu activități în domeniul turismului – tur-operatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică turismului și un broker de asigurări.

Totodată, începând cu anul 2019, Memento Group este partenerul oficial în România al TUI Group. Acesta este cel mai mare grup turistic din lume, dezvoltând rețeaua de agenții TUI TravelCenter.

Despre AEGEAN

De la lansarea sa în anul 1999, până astăzi, AEGEAN a furnizat servicii complete, de calitate superioară, pentru curse aeriene de  distanță scurtă și medie. Începând cu 2010, AEGEAN devine membru al Star Aliance, cea mai puternică alianță din domeniul aviatic mondial.

Peste 14 milioane de pasageri se bucură anual de cursele operate de cele 61 aeronave AEGEAN. Dintre acestea, 47 de avioane din familia Airbus și 14 aeronave din familia Bombardier, seria Q400. Aegean are o comandă fermă pentru 46 aeronave noi de tipul A320 și A321 NEO cu o opțiune pentru alte 12 aeronave. Dintre acestea au fost deja livrate către companie 3 aeronave, urmând ca restul să fie produse și livrate în următorii 4 ani. Conform prețurilor de listă, valoarea acestei comenzi este de aproximativ 5 miliarde Euro. AEGEAN a fost votată „Cea mai bună companie aeriană regională din Europa în anul 2019”, pentru a zecea oară.

Animawings- Inaugurare și ceremonie water salute

IMG 20200721 163643 Animawings - Inaugurare și ceremonie water salute

Ceremonia de “water salute” a aeronavei Boeing A320 a fost o altă noutate pentru mine și o extraordinară experiență privită live. La sosirea cursei din Grecia, aeronava a primit “botezul”- adică o ceremonie water salute-, care a meritat fiecare grad din termometru. Știu, fotografiile pot fi edificatoare, dar să vezi asta cu ochii tăi, credeți-mă, este fantastic. Cel puțin pentru cei ca mine, care nu au avut această ocazie. În condiții de maxima siguranță, din toate punctele de vedere, evenimentul poate fi încadrat la ” succes și inedit.”

Pentru mine însă, știrea care mi-a mers direct la suflet, a fost anunțul zborului către Tenerife cu Animawings, în foarte scurt timp. Și, sunt sigură că nu trebuie să explic de ce, pentru mine aceasta a fost vestea cea mai tare. Voi urmări cu mare interes când va fi dat startul.

Prima cursă către Tenerife

Bineînțeles, aș fi onorată, ar fi  chiar excepțional să mă aflu la bordul aeronavei care face prima cursă către insulă. Aș putea scrie un “jurnal” de călătorie în care v-aș putea povesti experiența mea cu Animawings. De asemenea, v-aș putea povesti despre confortul din aeronavă. În conferința de presă care a avut loc în Salonul Prezidențial din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, am aflat că aeronava are mai mult spațiu pentru picioare și scaune mai confortabile. M-aș putea convinge de asta și de serviciile premium pe care dorește să ni le ofere compania.

În încheiere

Până una-alta, încă sub emoțiile trăite și bulele șampaniei din paharele ce au încheiat evenimentul, mă grăbesc să dau drumul articolului. În speranța că v-am purtat puțin cu mine (măcar virtual) și ați reușit să trăiți un pic din tot ce am povestit, mă opresc aici.

Nu înainte însă de a vă întreba: voi ați aflat despre Animawings? Cum vi se pare știrea aceasta? V-ar plăcea să călătoriți cu aeronava Boeing A 320 200 AGA? Ce destinație ați alege pentru prima călătorie și experiență cu noua companie Animawings? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

Până data viitoare, visați, călătoriți, zburați!

“E timpul să reaprindem stelele!”

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut “povestea”, mai poftiți!