Ce învață elevii din manualul de clasa a 7 a despre Africa?

image1 1 Ce învață elevii din manualul de clasa a 7 a despre Africa?

În orice manual geografie clasa 7 elevii învață și despre Africa. Toate aceste cunoștințe sunt necesare atât pentru cultura generală a elevului cât și pentru diverse situații cu care acesta se poate confrunta. Ce învață elevii din manualul de geografie clasa a 7 a? De la orele despre Africa, elevul va obține o mai bună înțelegere a geografiei Africii prin aflarea locației geografice a Africii, a diverselor sale forme de relief (caracteristici fizice), clima și modul în care africanii dintr-o diversitate de locații interacționează cu mediul lor prin activitatea productiva, instituțiile sociale, bunuri, servicii și idei. Elevul va interacționa cu toate aceste elemente printr-o varietate de activități de învățare bazate pe computer, discuții conduse de profesori și sarcini individuale pentru teme.

Geografia este un subiect care „pune la punct” științele naturale și științele sociale (în studiul dimensiunilor fizice sau naturale și umane ale lumii). Geografia este studiul interconexiunii dintre oameni, locuri și mediu.

Geografii au identificat cinci teme importante în studiul geografiei. În manualul de geografie clasa 7  elevul învață toate aceste teme inclusiv despre Africa și nu numai.

Cinci teme importante în studiul geografie

  1. Locația și relațiile spațiale. Suprafața lumii noastre, pământ, apă, munți, câmpii, oceane și lacuri, este un spațiu definit numit Pământ. Pământul poate fi împărțit în spații mai mici definite drept continente,  împărțit în continuare în unități politice care se numesc țări, state sau chiar orașe și sate.

Toate ființele umane trăiesc, muncesc și se joacă în anumite locații care se numesc cartiere, sate, orașe, țări și continente. Geografii cred că fiecare loc în care oamenii trăiesc, muncesc, se joacă etc., este modelat de locația acelui loc în relație cu alte locuri. Geografii folosesc termenul de relații spațiale atunci când studiază impactul locației asupra activităților umane.

Această lecție va cerceta locația spațială a Africii în relație cu alte spații și locații din lume. Hărțile, reprezentările vizuale ale spațiului și a locațiilor vor fi un instrument esențial în realizarea acestei investigații.

  1. Locuri și regiuni. În locațiile sau locurile în care trăiesc, oamenii se organizează în instituții sociale, economice, culturale și politice. Geografii sunt interesați de modul în care mediul fizic al anumitor locuri interacționează cu instituțiile sociale, politice, economice și culturale pentru a crea zone definite geografic numite regiuni. Această lecție va introduce cinci regiuni din Africa: nordul, vestul, centrul, estul și sudul. Lecțiile ulterioare vor cerceta caracteristicile fizice, umane și sociale ale acestor regiuni.
  1. Sisteme fizice. Geografii sunt interesați de sistemele și caracteristicile fizice care modelează locurile și regiunile. Geografii acordă o atenție deosebită formelor de teren (munți, văi, platouri, câmpii) și forțelor care le modelează: clima și vegetație.

Africa

pexels photo 2660262 Ce învață elevii din manualul de clasa a 7 a despre Africa?

Aceasta lecție, cu ajutorul hărților și fotografiilor, va introduce mediul fizic al Africii. Vom începe să studiem impactul pe care mediul bogat divers al Africii îl are asupra modului în care oamenii trăiesc și se organizează în societăți. Lecția va explora, de asemenea, modalitățile în care oamenii privesc, înțeleg și folosesc mediile în care trăiesc. Toate aceste informații vor fi studiate în detaliu la geografie clasa a 7 a.

  1. Mișcarea. Majoritatea studiilor sociale s-au legat de subiecte – istorie, civică, economie și sociologie – împărtășesc cu geografia un interes pentru studiul societăților umane. După cum s-a indicat mai sus, geografia este interesată în special de relația dintre spațiu, mediul fizic și activitatea umană. Având în vedere acest accent, geografii au un puternic interes în studierea mișcării de oameni, bunuri, servicii și idei intre locuri.
  1. Interacțiunea om-mediu. Geografia recunoaște și studiază modul în care mediul fizic – formele, vegetația, clima – afectează modul în care oamenii trăiesc. De asemenea, modul în care oamenii se organizează în instituții sociale, politice și economice. La fel de important, geografii recunosc că ființele umane, prin acțiunile lor, impactează și schimbă mediile în care trăiesc și lucrează.

Ce învață elevii din manualul de clasa a 7 a despre Africa?

La finalul studiului elevul va putea face următoarele:

– Sa identifice formele de teren/caracteristicile fizice importante ale Africii. Și să arate cum influențează ceea ce fac oamenii și cum se organizează politic, social și economic.

– Să identifice diferitele climate și vegetație și să arate cum afectează oamenii în ceea ce fac și cum se organizează politic, social și economic.

– Să localizeze Africa pe harta lumii și să facă diferențe de bază despre modul în care locația afectează relațiile globale și interregionale ale Africii.

Toate aceste informații sunt importante și în plus, structura manualelor le face ușor de învățat.

 

Articol guest post (P)