Muzica și decorul dau nota unui eveniment

Un eveniment reușit, indiferent de mărimea lui, are nevoie de un plus de frumusețe, prospețime și eleganță. De la aniversarea unei zile de naștere, la evenimente corporate, conferințe, ceremonii, nunți, botezuri, florile și muzica sunt nelipsite. Fără acestea, toate evenimentele, momente ale vieții pe care dorim să le marcăm și să rămână în memoria noastră, ar fi incomplete. Florile au, pe lângă plusurile de care aminteam, rolul de mesager. Când acestea sunt oferite, ele transmit tot ce nu pot spune cei care le oferă. Pot exprima iubirea, aprecierea, respectul etc. Prin urmare prezența florilor este mai mult decât frumusețe și bun gust. Prin ele putem transmite stări, sentimente, personalitate.

IMG 20200919 090209 1 Muzica și decorul dau nota unui eveniment

Când vine vorba  despre evenimente, decorul, aranjamentele realizate cu ajutorul florilor reprezintă eleganță și respect față de invitați (participanți). Pornind de la tipul de flori folosit, culoare și formă, ajungând la tema aleasă, decorul floral realizat este cartea de vizită a decoratorului. Pe de altă parte, decorul realizat cu ajutorul florilor dezvăluie personalitatea sărbătoriților (protagoniștilor) și, alături de muzică și alte elemente dau nota petrecerii.

Simbolistica culorii albe la flori

Deși albul este considerat non-culoare, când vine vorba despre flori, albul transmite cel mai puternic mesaj. Culoarea albă a florilor reprezintă puritate, frumusețe, rafinament, eleganță, respect și strălucire. De asemenea, albul florilor oferă energie, eliberează mintea și este culoarea preferată la ceremonii,  în mod special la cununii (nunți) și botez.

IMG 20200919 090201 Muzica și decorul dau nota unui eveniment

Dacă nu ați intuit încă motivul pentru care povestesc toate acestea, în afara faptului că ador florile, îl dezvălui imediat. Povestesc ca de obicei, din experiențele trăite iar acum este vorba despre evenimentele la care am participat. Vă voi vorbi puțin despre primul dintre ele, cu imparțialitatea și onestitatea de care am dat mereu dovadă și cu care v-am obișnuit.

Bineînțeles, ca în orice domeniu, dar mai ales cel al florilor, unde delicatețea și frumusețea sunt la ele acasă, decoratorul are un rol extrem de important. Din punctul meu de vedere, dragostea și pasiunea pentru flori trebuie să fie mai importante chiar decât profesionalismul. Sigur, la acestea se adaugă și inspirația iar toate acestea trebuie să meargă mână în mână pentru ca rezultatul să fie cel scontat.

Simbolistica florilor

Pentru cununie, aranjamentele folosite la decorul locației și pentru buchet s- au folosit trandafiri, hortensii, crizanteme, eucalipt, gypsophila, lisianthus. Și, dacă tot am vorbit despre simbolul culorii albe la flori, să vă spun câte ceva și despre simbolistica principalelor flori folosite.

IMG 20200927 110834 Muzica și decorul dau nota unui eveniment

Trandafirul alb, cunoscut și sub numele de mireasă este simbolul purității, virtuții și sincerității. Folosit adesea în decorul și buchetele de nuntă, trandafirul alb simbolizează dragostea nemuritoare, respectul și onoarea. De asemenea, eleganța și frumusețea trandafirului alb este modalitatea perfectă de a transmite mesajul ” Mă gândesc la tine“. Dar și un omagiu adus noilor începuturi și  speranța pentru viitor.

Florile lăsă puțin din parfumul lor în mâna care le dăruiește!

Hortensia simbolizează înțelegere profundă între oameni, abundența, prosperitate, dar și har și frumusețe. Iar albul hortensiilor reprezintă simbolul purității, delicateții și sincerității.

Floarea care aduce zâmbete

Simbolurile acestor două tipuri de flori sunt completate cu cele ale lisianthus -ului care exprimă admirație și apreciere. Aceasta întregește și definește nota care s-a dorit să fie transmisă atât participanților cât și celor doi tineri. Concret, floarea de lisianthus este responsabilă de a aduce zâmbete pe buze și înseninarea atmosferei.

IMG 20200919 162307 Muzica și decorul dau nota unui eveniment

Un alt aspect pe care l-am remarcat și care, cred eu că este important este poziționarea foarte bună a aranjamentelor și folosirea frunzelor în compoziția acestora. Arcada decorată cu flori amplasată la locul ceremoniei de oficiere, photo corner-ul decorat în același stil au demonstrat bunul gust și eleganța. Aranjamentele au fost plasate exact cât trebuia și unde trebuia în tot spațiul, deosebit de frumos al locației. Și decorurile prezente pe mese au demonstrat rafinament, bun gust și frumusețe al decoratorilor și al celor care au gândit tot evenimentul.

Buchetul

Buchetul este cel mai intim aranjament floral al evenimentului și merită cea mai mare atenție. Acesta trebuie să fie pe gustul miresei și constituie elementul principal al evenimentului. Florile alese pentru buchet sunt strict opțiunea ei și potrivite cu personalitatea, cu rochia, înălțimea și întregul decor. Rochia și florile buchetului, aspectul  acestuia sunt ca două piese de puzzle. Buchetul realizat din trandafiri  voluminoși albi alături de celelalte flori albe și alb -crem, sub formă rotundă s-a încadrat perfect acestor “legi” nescrise.

IMG 20200919 090209 Muzica și decorul dau nota unui eveniment

Întreaga atmosferă s-a menținut în nota bunului gust, a rafinamentului, eleganței. Acordurile de vioară s-au alăturat mesajelor transmise de flori și decorul realizat. Iar surpriza muzicală, mărturisesc sincer, a fost … fără cuvinte. La propriu.

Fata cu vioara

La auzul valsurilor cântate la vioară de cunoscuta Raluca Răducanu (Fata cu vioara), am fost pur și simplu fascinată. Nu știam nimic nici despre ceastă surpriză, nimeni nu se aștepta la un moment atât de sensibil, inedit. Și nu, nu era doar emoția evenimentului de vină! Era balsamul care vindeca și mângâia sufletul, inima,  și reconforta mintea. M-am uitat în jurul meu și am văzut aceeași reacție: toată lumea era extaziată și plăcut surprinsă. De departe, a fost cea mai extraordinară surpriză și, cu siguranță a avut efectul scontat de organizatori asupra invitaților.

Reușita unui eveniment Fata cu vioara

Muzica – o broderie pe pânza bucuriei – Vasile Ghica

Sunt convinsă despre”Fata cu vioara” nu este nevoie să vă povestesc. Mulți dintre noi cunoaștem talentul tinerei Raluca Răducanu, o foarte bună violonistă, dar și cântăreață pop și muzică populară. Aș dori să vă spun însă ceva, ce poate v-a “scăpat”: Raluca a fost cea care a cântat și încântat, a mângâiat suferințe în timpul pandemiei. Ea a reușit să aline puțin sufletele medicilor, asistenților, celor din linia întâi, în momentele cele mai grele prin care am trecut. Raluca a cântat în curțile spitalelor, reușind să aducă speranța și încrederea prin interpretarea exemplară a câtorva valsuri, la vioara ei. O inițiativă de nota 100, nu-i așa?

Muzica și decorul dau nota unui eveniment

Situația creată de pandemie ne-a resetat, ne-a dat peste cap normalitatea. Avem nevoie mai mult decât oricând de terapie pentru suflet, ochi, trup și minte. Iar cei prezenți la această ceremonie au găsit-o în muzica, decorul, preparatele, locația în care au petrecut cele câteva ore. În condiții de maximă siguranță, tot evenimentul, de la început la sfârșit a fost un fel de, vindecare. Avem nevoie de astfel de momente frumoase, care să ne încarce cu energia și puterea de care avem nevoie să mergem mai departe.

S-ar putea să credeți că subiectivismul m-ar putea influența în acordarea notei finale. În amintirea mea vor rămâne pentru totdeauna întipărite aceste două elemente care au dat eleganța, rafinamentul, frumusețea și doza de … terapie pentru suflet, ochi, minte. Totuși, de această dată m-am gândit să nu fiu eu cea care acordă nota. Vă voi ruga pe voi să faceți aprecieri și să dați note.

 

Până data viitoare, bucurați-vă de flori, muzică, evenimente din viața voastră!

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru că mă citiți! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Pentru a nu le pierde pe următoarele, luați în calcul abonamentul la blog sau, dați like paginii de Facebook.

Rate this post