Cadoul floral bine ales, transmite mesajul corect

Îmi place să cred că nu există oameni care nu iubesc florile. Florile ne înfrumusețează viața, ne bucură privirea și ne hrănesc sufletul, iar eu le ador pe toate. Îmi place să le dăruiesc, dar și să le îngrijesc, să le am în preajmă, atât în interior cât și exterior. Iubesc culorile, gingășia, dar și puterea lor de a se lupta și rezista intemperiilor, condițiilor mai puțin prietenoase. Sunt fericită când primesc o floare sau un braț, :) de la ghiocei și toporași la trandafiri și, tuberoze. Iar când iubești cu adevărat, fericirea trebuie împărțită. De aceea, dăruiesc flori ori de câte ori pot sau, în mod special, cu diferite ocazii. Indiferent cât de frumos, interesant, dorit sau surprinzător este un cadou, florile care îl însoțesc reprezintă mesagerul. Ele transmit mesajul nescris, gândul nerostit, cele mai frumoase, pure și deosebite sentimente.

Cadoul floral. Buchet orhidee

Doar rupându-i petalele, nu ai cum să aduni frumusețea unei flori. (Rabindranath Tagore)

Desigur, florile proaspete sunt cele mai apreciate, dar și cele mai pretențioase. Chiar și cele trimise prin curier, transportate în cel mai scurt timp și în condiții deosebite, își pot schimba aspectul în doar câteva ore. Oricât de drag mi-ar fi să fac asemenea cadouri, posibilitatea ca acestea să se ofilească îmi dă serios de gândit. Mai ales atunci când destinatarul se află la distanțe mari, la temperaturi foarte ridicate, riscul de a nu obține efectul dorit este foarte mare.

Florile din săpun

Alternativa ar putea fi alegerea florilor și aranjamentelor în ghiveci sau coșuri, pentru ca mai apoi acestea să fie replantate. Dar dacă persoanei căreia îi facem surpriza nu are timp sau nu-i place să îngrijească florile în ghiveci sau în grădină? Din nou riscăm să obținem un eșec în locul sentimentelor pe care dorim să le trezim. “Dilema” poate fi însă rezolvată într-un mod foarte simplu și elegant, ca răspuns al tuturor întrebărilor și preferințelor: florile din săpun.

landou trandafiri 1 Cadoul floral bine ales, transmite mesajul corect

Mărturisesc sincer, la momentul aflării despre florile din săpun, doza mea de entuziasm era la cote minime, spre zero. Nu prea vedeam cum ar fi putut înlocui cu succes florile naturale. Care putea fi diferența între florile artificiale – pe care eu una nu le accept decât în anumite decoruri- și florile din săpun? Dar, asta se întâmpla până să le văd ci ochii mei, în câteva aranjamente realizate cu dibăcie și pasiune. De la acel moment mi-am schimbat total opiniile.

Cadou floral surpriză

Povesteam de curând despre semnificația lunii septembrie în general și, în mod special cel de acum. Despre evenimentele frumoase care au, vor avea loc și surprizele, cadourile pe care le pregătesc cu dragoste. Una dintre aceste surprize, un cadou floral, îmi doream să fac zilele trecute. La cele peste 40 de grade la umbră însă, era greu de imaginat că un aranjament din flori naturale ar fi rezistat mai mult de câteva ore, maxim o zi. Prin urmare, mi-am amintit de florile din săpun, concentrându-mi atenția către un aranjament personalizat.

Buchet gingășie

Eram convinsă că imaginația, dăruirea și profesionalismul își vor da mâna și rezultatul va fi unul de excepție. Doar emoția mea și diversitatea de flori și culori întâlnite în magazinul online FloriCoroane.ro mi-au creat o reală încurcătură. Alb, roșu, bleu, roz, albastru, lila, hortensii, bujori sau trandafiri în cutii elegante și aranjamente fel de fel, aproape că m-au făcut să uit de planul inițial. La cât de tare iubesc florile, talentul și oamenii care dau viață acestor cadouri florale, aș fi în stare să le cumpăr pe toate!

cutie vesela 1 Cadoul floral bine ales, transmite mesajul corect

Cadoul floral bine ales, transmite mesajul corect

Dar, scopul era altul, prin urmare mi-am revenit din reveria oferită privirilor, am povestit ce îmi doresc, mesajul pe care vreau să-l transmit, iar finalul a fost surprinzător. Știu că în cazul nostru (al bloggerilor) nu se poate accepta lipsa cuvintelor, dar exact acesta a fost sentimentul. Eh, până la urmă, oameni suntem și noi sau, cum îmi place mie să spun, “nimeni nu-i perfect”! Prin asta vreau să spun doar că rezultatul a fost un cadou (aranjament) floral extraordinar: unic, cu un mesaj personalizat, cu originalitate, parfum și culoare.

Dacă încă aveți rețineri să dăruiți flori (aranjamente) din săpun, trebuie să aflați câteva lucruri care vă vor ajuta să vă schimbați opiniile, exact cum mi s-a întâmplat mie. În străinătate, florile din săpun sunt adevărate vedete, câștigându-și locul în preferințele oamenilor. Ușor-ușor, acestea au pătruns și la noi iar celebritatea nu a întârziat să apară. Motivele sunt ușor de înțeles. Spre deosebire de florile naturale, cele din săpun nu se ofilesc, rămân proaspete până la … următoarea aniversare, mai mult, nu au nevoie de îngrijire.

Cadoul floral . Buchet flori săpun

Deși florile naturale pot fi colorate cu ajutorul coloranților în nuanțe inedite, florile din săpun au o naturalețe a culorii asemeni celor proaspăt culese.  De asemenea,  își păstrează mirosul suav mult timp, mai mult chiar decât parfumul unora dintre florile  naturale.

Datorită proprietăților materiei prime din care sunt confecționate, florile din săpun au o rezistență aparte și pot fi păstrate timp îndelungat. În culori vii și variate dau posibilitatea alegerii acestora în așa fel încât să transmită mesajul potrivit. La fel că în cazul florilor naturale, în alegerile noastre trebuie să ținem cont de simbolistica culorilor.

inima de bujori Cadoul floral bine ales, transmite mesajul corect

Simbolistica culorilor

Deși sunt convinsă că această simbolistică este știută, aș aminti semnificația unora dintre culorile amintite mai sus. Astfel, albul reprezintă sinceritate și puritate, roșul – iubire, dar și pasiune și entuziasm, albastru înseamnă loialitate, încredere și înțelepciune. Violetul (lila) este culoarea regilor și sugerează luxul, dar și sofisticarea, pasiunea și romantismul, iar rozul înseamnă afectivitate și romantism.

cutie motivationala 2 Cadoul floral bine ales, transmite mesajul corect

Fiecare floare este un suflet deschizându-se către natură. (Gerald De Nerval)

Mesajul meu trebuia să transmită iubire și speranță, puritate și viață, de aceea am ales trandafiri roșii și albi. Aranjamentul lucrat handmade, personalizat în funcție de dorințele pe care le-am transmis, a ajuns în condiții foarte bune la destinație. Scopul a fost atins, mesajul potrivit, iar eu mi-am umplut sufletul de bucurie pentru că am reușit să aduc emoții și sentimente frumoase.

IMG 20200905 114914 Cadoul floral bine ales, transmite mesajul corect

Iubesc florile ca pe niște copii, dar apelez cu încredere și la aranjamentele, cadourile florale din săpun. Important este să reușim să transmitem mesajul corect cu ajutorul florilor. În acest sens, recomand sincer magazinul online FloriCoroane.ro pentru: profesionalism, disponibilitate, dăruire, calitate și prețuri foarte bune. Experiența pe care am avut-o  mă îndreptățește din plin. Mulțumesc!

Vouă vă plac florile din săpun? Ați făcut cadouri sau ați primit cadouri florale din flori de săpun? Care sunt opiniile și impresiile voastre? Aștept comentariile voastre.

Până data viitoare, bucurați-vă de flori și zâmbete!

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru că mă citiți! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Pentru a nu le pierde pe următoarele, luați în calcul abonamentul la blog sau, dați like paginii de Facebook.