Bun găsit! Hotărât lucru, anul 2021 și-a făcut debutul într-um mod diferit, cel puțin din punctul meu de vedere. Dacă în anii trecuți începeam cu o planificare minuțioasă, în acest an am trecut direct la acțiune. Proiecte vechi la care visam și pe care le planificam la virgulă, au venit firesc, aproape pe neașteptate. Asta nu înseamnă însă, că nu erau undeva acolo, pe o listă! Doar că, lucrurile s-au întâmplat pur și simplu, fără planificări și calcule minuțioase. Pot chiar afirma cu mâna pe inimă: 2021 este anul modernizării și reutilării bucătăriei mele. 

Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

faber odette up down sc00 Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

După povestea celor trei electrocasnice pe care le-am schimbat, a venit rândul altui obiect indispensabil pe care trebuie să-l înlocuiesc: hota. Iar căutările mele s-au oprit la brandul Faber- producătorul numărul unu de hote, din punct de vedere al calității și cantității.

Dar, nu doar pentru asta am ales hota de la Faber! M-au convins designul exclusivist, tehnologia, eficiența, pe care le-am descoperit la acest brand. Desigur, experiența trebuie împărtășită, informația trebuie să circule iar eu, exact asta voi face pentru voi, în cele ce urmează.

faber galileo hoods hobs sc00 Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

Bucătăria – inima casei 

Bucătăria mea este deschisă, bine utilată, cu un design unic în care îmi regăsesc personalitatea. În plus, are capacitatea de a atrage ca un magnet, familia și prietenii. Pentru asta a fost nevoie de un mix de ”ingrediente”: atenție deosebită la linia designului electrocasnicelor, fiabilitate, rafinament și performanță. Din acest motiv, în bucătpăria mea este un mix de eficiență, calitate, tehnologie de ultimă generație și design modern.

parete Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

Inima casei mele, așa cum îmi place să numesc bucătăria, are însă nevoie de ”resuscitare”. Hota veche a fost o alegere mai puțin inspirată iar asta i-a și scurtat viața. Mi-am învățat lecția și am înțeles, mai bine decât oricând că, hota nu este un moft și, nici pe departe un simplu obiect de mobilier sau, doar un accesoriu.

Faber

Faber este practic inventatorul hotelor de bucătărie. O poveste începută cu mai bine de 60 de ani în urmă, transformată într-un real succes. Spiritul liber al aerului a fost ”îmblânzit” de Faber, cu pricepere, cu muncă de cercetare continuă, cu dedicație și profesionalism, reușind să aducă aer prospăt și inovație în bucătăriile noastre.

 

330.0567.491 HOOD VRT sc00 Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

Acum, Faber este producătorul pentru care designul, tehnologia și calitatea sunt cele mai importante elemente. 

Prin experiență și muncă asiduă de-a lungul timpului, a reușit să transforme hota dintr-un accesoriu umil de mobilier, într-un element esențial, nelipsit din echipamentul de bucătărie – sigur, elegant și funcțional.

faber home island up down belle plus cat Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

Hotele Faber – tehnologii exclusiviste

  • Sistemul Steam Off – SOS – este un sistem inteligent creat pentru eliminarea completă a condensului. Sistemul  este unic, întâlnit doar la Faber și funcționează  astfel: Sistemul SOS injectează aerul controlat cu precizie și cu geometrie variabilă elicoidală în hotă. Jeturile de aer creează un vortex care accelerează aerul în sus, crescând debitul și capacitatea hotei de a capta fumul și aburul. Prin acest proces inovativ, condensul sau grăsimea sub hotă sau în interiorul ei, nu vor mai exista.

dettagliosteam Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

  • Tehnologia Nautilus – se referă la difuzorul Nautilus. Faber este brandul care se inspiră din natură în ceea ce privește designul iar acest difuzor este cel mai bun exemplu. Datorită dinamicii avansate a fluidului și a formei optimizate, difuzorul Nautilus asigură un flux de aer neobstrucționat. De asemenea, un alt beneficiu exclusiv este dat de grosimea de doar 15cm. Cu alte cuvinte, dimensiuni mici, eficiență ridicată, consum redus cu eficiență mare. Din acest motiv, difuzorul Faber se află mult înaintea altor branduri și merită clasificarea A pe eticheta energetică, în loc de obișnuita clasă C.

dettaglionautilus Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

  • Tehnologia SIL-K ACT – este încă o tehnologie unică Faber care se referă la reducerea zgomotului cu o valoare impresionantă de 13 dB (A). Reducerea nivelului de zgomot combinată cu o comutare către frecvențele joase, fac zgomotul produs, aproape insesizabil. Tehnologia se explică prin includerea un microfon care înregistrează zgomotul produs de hotă iar un controler electronic generează exact forma de undă opusă. Atunci când aceasta este reprodusă printr-un difuzor, se va anula zgomotul inițial. O tehnologie care face ca zgomotul produs de hotă să devină o amintire. 

dettagliosilenzio Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

Dublul avantaj al tehnologiei Silk-K-ACT este complet intergrat și disponibil la toate hotele Faber cu montare pe perete.

  • Sistemul HFH – tehnologie cu putere mare de filtrare care are o eficiență de 95% în eliminarea mirosurilor. Sistemul HFH Faber utilizează două straturi de material filtrant cu diferite dimensiuni ale porilor și concentrații de carbon activ. Aerul trece printr-un filtru cilindric cu o zonă de filtrare mult mai mare decât filtrele convenționale, ceea ce înseamnă o filtrare mult mai eficientă.

Ce pot spune în afară de faptul că m-a convins definitiv? Imaginați-vă numai, cum este să dispară mirosul și aburii degajați la pregapatul sarmalelor ( :-) ) împrăștiate în toată casa! 

Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

premio angolo scheda1 Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

  • Consum redus de energie, atmosferă curată. Am amintit că Faber se inspiră din natură iar asta înseamnă că o și respectă. Faber produce hote ecologice, cu un consum redus cu 85% mai puțin decât media, reușind să elimine poluare atmosferică importantă (288 Kg. de CO2/an). Impresionantul rezultat este obținut cu ajutorul a două excusivități Faber: tehnologia de iluminare cu LED și motoare fără perii.

Astfel, hota ecologică Faber aduce Clasa A++ și în bucătărie. Filtrele HFH produc de asemenea, cu 3dB (A) mai puțin zgomot față de filtrele convenționale cu carbon activ. Și, dacă vorbim de versatilitate, putem găsi un kit HFH elegant, stilat și ușor de instalat pentru majoritatea hotelor Faber.

  • PROTECH -Total Safety System. Sistemul inteligent care utilizează o conexiune wirless cu hota pentru a monitoriza ce se întâmplă cu gama de aparate și chiuveta din apropiere. Dacă ceva devine prea fierbinte sau apa se revarsă, PROTECH va emite un semnal de avertizare în doar 15 secunde. Un panou de control de pe hotă ne va oferi toate informațiile de care avem nevoie pentru a restabili condițiile de siguranță. De asemenea, sistemul vine în ajutor pentru siguranța copiilor. Acesta dezactivează plita și cuptorul atunci când nu suntem prezenți.

faber grexia wall hoods sc01 Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

Categorii hote Faber

Pe lângă tehnologii unice, sisteme inovatoare și prietenoase cu natura, design elegant, fiabilitate, Faber are o gamă diversă și versatilă de hote. Astfel, avem posibilitatea de a alege hota potrivită din următoarele categorii: perete, încastrare în corp suspendat, insulă, insulă up/down, încastrare în mobilier, colț.

Sunt convinsă, așteptați să vă spun care este alegerea mea. Ei bine, alegerea mea este hota de perete ONYX -T. M-a cucerit silențiozitatea, tehnologia și consumul minim de energie, dar și schimbul continuu de aer semnalizat doar cu o lumină verde în butonul Eco. Apreciez de asemenea designul care, îmbunătățește stilul bucătăriei mele și reușește să se contopească armonios fără a încerca să o mascheze sau ascundă.

faber onyx t wall hoods sc00 Bucătăria anului 2021: stil practic, elegant, exclusivist

Concluzie:

În concluzie: văzut, plăcut, luat. Ce mi-aș putea dori mai mult de la o hotă? Oferă aer curat, funcționează în mod ultrasilențios, lipsește mirosul, are design rafinat și exclusivist și consum redus de energie. În orice caz, pentru mine contează fiecare detaliu, dar și îmbinarea armonioasă în stilul bucătăriei mele.

Pentru voi ce este important atunci când alegeți hota pentru bucătăria voastră? Cunoașteți hotele Faber? Aveți experiențe cu acest brand? Răspunsuri și opinii despre subiect, aștept în comentarii.

Până data viitoare, contați pe alegerile inteligente!

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!
Pentru a nu le pierde pe următoarele, îndrăzniți un abonament la blog sau, dați like paginii de Facebook.
Articol scris pentru campania Blogal Inițiative
Rate this post