Bun găsit, dragilor! Dacă sunteți de ceva vreme pe aici, în căsuța mea virtuală, știți că în decembrie se petrece un eveniment drag mie. Food Bloggers Conference, ediția de iarnă și primul eveniment important din viața mea de blogger.
Dar nu pentru că este un eveniment aproape de sufletul meu, particip la cele două ediții anuale ale evenimentului. Îmi place să particip deoarece cu fiecare ediție, învăț ceva nou. Cu fiecare ediție descopăr ceva interesant, ceva care mă ajută în munca și viața mea.
Cuprins
Food Bloggers Conference- ediția de iarnă 2022
Cunosc oameni noi, experiențe grozave live demo, invitați & speakers. Bineînțeles, Food Bloggers Conference este și despre mâncare. Prin urmare, am ocazia să admir, să degust și savurez preparate extraordinare.
Altfel spus, îmi dezmierd papilele gustative și îmi încânt privirea. Și, de cele mai multe ori pune la treabă camerele foto. Iar pentru că vin sărbătorile, la ediția cu pricina, sponsorii ne-au surprins cu atenții și cadouri.
Un alt motiv pentru care merg cu plăcere sunt și întâlnirile offline cu prietenii. La ediția de iarnă, care a avut loc pe 9 decembrie, am avut surpriza să o revăd pe Ioana, pe care nu o mai văzusem de 2 ani. De asemenea, le-am revăzut cu plăcere pe Oana și pe Raluca, și alți colegi bloggeri, vloggeri, instagrameri.
Program & invitați
Ediția aceasta a surprins prin program, dar și prin temele abordate. Mi-a plăcut că programul a fost mutat la 11 – ora înregistrării și 12 ora primului panel. M-a scutit de aglomerația din traficul bine-cunoscut al dimineților în București.
La primul panel- Eat Share Love- au fost invitați: Gabriela Dima, Amelia Ciurcă & Maria Lupu, Miruna Lica și Andreea Dutia – content creators. Moderatorul Adriana Sohodoleanu- doctor în sociologia practicilor alimentare a avut abilitatea extraordinară de a ridica mingea la fileu mingea invitaților.
Aceștia au făcut ce știu mai bine: au explicat motivele și motivația în munca loc. Cum e cu pasiunea îmbinată cu rezultatele și succesul, și mai ales ceea ce primești de la comunitate.
Fine home dining – Live demo by Electrolux
A urmat Fine home dining- Live demo by Electrolux cu Chef Liviu Lambrino. O încântare și o demonstrație a artei culinare desăvârșită cu ajutorul cuptorului Electrolux. Pe care, desigur, oricine și l-ar dori în bucătăria sa. Cuptorul, zic.
Bine, este evident că Chef Lambrino are contribuția sa. Cine i-ar putea contesta talentul, munca, creativitatea? Doar eu una, m-aș mulțumi să am cuptorul Electrolux chiar dacă platingul nu ar fi la fel de elaborat, de desăvârșit.
Până la urmă, nu suntem toți chef, cum nu suntem toți medici. Ei, și după atâta informație și dezbatere, după asemenea preparate din demo, am trecut la potolirea stomacului ce se revolta din ce în ce mai puternic:
Lunch breack
Însă oricât s-ar revolta dumnealui, preparatele nu pot fi consumate pur și simplu. Au nevoie de companii plăcute, de un schimb de idei etc. Se numește socializare, și știu bine că nu e recomandată în timpul meselor.
A spus cineva că mâncarea care ne ispitește papilele gustative se mănâncă ca la o masă obișnuită? Noi ne hrănim mâncând cu ochii și o ”descântăm” mai întâi cu prietenii. O fotografiem și îi dăm drumul repede în online și abia apoi o consumăm.
Ediția a 2-a – Chefs talks
Ediția de iarnă Food Bloggers Conference a continuat cu panelul Chefs talks. Ador panelul acesta, prezent în programul fiecărei ediții. Chefs pe care îi vedem sau știm, doar de la tv. cu poveștile lor fabuloase, cu experiențele lor vin să împartă și cu noi puțin din toate acestea. Am avut ocazia să îi întâlnesc pe cei pe care îi apreciez în mod deosebit. Unii dintre cei mai buni și cei mai cunoscuți.
La ediția aceasta a anului de grație 2022, au răspuns invitației: Radu Ionescu- Head chef & Owner Kaiamo; Ana Consulea- Chef Cofetar & Owner Zexe Braserie, Zelato și Zelateria: Cristian Serb- Executive Chef, Solt Dining Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca. Corina Dima (blogger) a moderat discuțiile, a pus întrebări și i-a adus pe terenul nostru, al creatorului de conținut.
Pentru a digera (măcar puțin) din poveștile și experiențele despre care am aflat, am avut nevoie de Coffee Break. Am luat un cappuccino, deși mai băusem un espresso Nespresso și m-am delectat cu macarons și alte dulcegării. Acestea au contribuit la refacerea energiei (fie și parțial) necesară pentru a face față ultimului panel.
Content promotion upgrade
Content promotion upgrade s-a numit acest ultim panel. Care a răspuns așteptărilor și întrebărilor noastre cu privire la tactici și idei de promovare content de pe YouTube, Facebook & Instagram, TokTok și SEO Optimization.
Invitați au fost: Anca Toma- Director of Digital Strategy & Analytics MTH Digital; Mihai Andrei- Managing Partener, Webdigital; Ada Ghiță- Performance Media Team Leader Mavericks și Horia Neagu- Owner Napoleon Digital. Interesant, util și binevenit, evenimentul per total, a fost pe placul meu.
- Lidl
- Băneasa
Organizator & parteneri
Aminteam ceva mai devreme de sponsori, parteneri. Pe care vreau neapărat să-i și trec în revistă. Lidl a fost și de această dată partener principal al evenimentului organizat de Evensys. Apropo de organizator, marele absent- ca să spun așa-, a fost Cristian Manafu.
Aș fi zis că și-a luat o binemeritată vacanță, dacă nu vedeam pe conturile de socializare că a fost prezent la un alt eveniment. Cum totul a decurs bine, lipsa sesizată nu este altceva decât o observație. Să continuu cu partenerii: Electrolux, Nespresso, Cirio, Meggle, Casa della Piada, Băneasa, Shan’Shi, Kotányi, Spice up my life.
La final
În fiecare an, atunci când aflu despre ediția a II-a Food Bloggers Conference realizez că e decembrie. E ca un clopoțel care anunță că se apropie sărbătorile de iarnă. Sfârșitul anului. Așa am simțit și la ediția de iarnă Food Bloggers Conference la care am participat.
Cu bucurie și drag, ca la fiecare eveniment. Bineînțeles, abia aștept următoare ediție, ediția de primăvară Food Bloggers Conference. Cine a fost la eveniment? V-a plăcut? Abia aștept următoarea ediție!
Până data viitoare, sănătoși inspirați să fim!
Cu bucurie și drag, MM
Nu știam despre această conferință! Mi-ar fi plăcut și mie să particip.
Te invidiez putin pentru ca ai fost la acest eveniment, pentru ca mie imi place sa mananc deci mi s-ar fi potrivit manusa, dar distanta e mare. Iti doresc un 2023 plin de evenimente frumoase si mancare buna in compania potrivita. Te imbratisez!
La fel și ție, draga mea! Și nu spune așa, căci nu se știe ce îți rezervă anul 2023. Hugs!
Ce conferinta faina! Imi plac evenimentele de acest tip. La anul ar trebui sa mai particip si eu la ceva de acest tip! ^_^
Imi plac evenimentele de genul acesta, o oportunitate sa te intalnesti cu alti oameni din online.
La anul mi-am propus sa particip si eu iar la evenimente, nu am mai ajuns la București in ultima perioada
Wow, nu am fost niciodată la un astfel de eveniment. Am citit cu drag tot ce a avut loc acolo 🥳🥳🥳🥳
Uneori imi pare tare rau ca sunt atat de departe de Bucuresti si nu pot participa la astfel de evenimente. Pare ca a fost tare frumos