Bun găsit, prieteni dragi! Ultima lună a anului este aici. Urmează o perioadă aglomerată, cu alergătură după cadouri, cu pregătiri pentru sărbători. Vor fi însă și perioade libere, minivacanțe pe care dorim să le petrecem cât mai plăcut.

Cuprins

3 recomandări de lectură

lectură

Ne dorim companie plăcută și relaxare. Vrem bateriile încărcate și moralul ridicat, totul perfect. Cu alte cuvinte, vânt în pupa pentru anul care vine. Și, ce poate fi mai bun pentru toată susținerea aceasta, decât o lectură bună? O carte care să ne relaxeze total.

M-am gândit că veți găsi toate acestea în compania unei cărți. Cu o felie de cozonac lângă voi, un ceai, cafea sau chiar vin fiert și colinde în surdină. În atmosfera atât de reconfortantă din locul preferat.

Ei bine, nu vreau să zugrăvesc un tablou romantic, ci să vin în ajutor. Cum altfel, decât cu 3 recomandări de lectură dintre cărțile primite de la Editura Rao.  Sper să găsiți ceva care să vi se potrivească. Haideți să vedem despre ce recomandări este vorba și vă veți nota pentru vacanța care se apropie.

lectură

Prima recomandare: Idiotul de ServiciuJohn Sweeney

Idiotul de ServiciuJohn Sweeney este prima mea recomandare. Cartea este considerată de Robert Dinsdale ”Un thriller înfricoșător de inteligent.” Este istoria secretă a primei mari minciuni sovietice.

În perioada anilor 1932 în Moscova sosește un tânăr reporter galez, Gareth Jones. Acesta este încântat să descopere cum Iosif Stalin construiește o nouă civilizație. Jones întâlnește aici diverși jurnaliști americani și britanici care aclamă marele experiment al lui Stalin.

Fascinația și admirația țin până se întâmplă ca Jones  să vadă oameni murind de foame în Ucraina. Atunci, credința lui în revoluția sovietică este pur și simplu aruncată în aer. Spulberată ca un castel de nisip măturat de valul mării.

20221207 112347 3 recomandări de lectură

Cea mai grea decizie

În acel moment, Jones are de luat o decizie foarte grea. Trebuie să decidă dacă va raporta adevărul sau va deveni doar un alt idiot de serviciu, spunând doar ceea ce permite poliția secretă comunistă. Este conștient însă că viața îi va fi în pericol dacă doar se va bănui că îl sfidează pe Stalin.

Tot ceea ce Jones prețuiește este în pericol atunci când femeia pe care p iubește este suspectată de poliția secretă. Va putea  Jones să dezvăluie lumii adevărul terifiant despre foametea din Ucraina? Sau va fi redus la tăcere pentru totdeauna?

Veți descoperi singuri, citind cartea Idiotul de serviciu scrisă de John Sweeney. O lectură incitantă și inteligent scrisă de un scriitor și jurnalist premiat de mai multe ori.

A doua recomandare: Ruinele timpului – John Boyne

lectură

Recomandarea de lectură cu numărul 2 este Ruinele timpului scrisă de John Boyne. Lansată în România, la Festivalul Internațional de Literatură din Iași este continuarea bestsellerului internațional Băiatul cu pijamale în dungi.

Ruinele timpului este o poveste devastatoare. Povestea lui Gretel, cea care este nevoită să se confrunte cu păcatele propriului trecut teribil și cu un prezent în care nu este niciodată prea târziu târziu pentru curaj.

Gretel este fiica comandantului unuia dintre cele mai cunoscute lagăre de exterminare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Aceasta a trăit într-o încercare continuă de a- și ascunde trecutul întunecat și stăpânit de sentimente de vinovăție.

20221108 161950 3 recomandări de lectură

Ce va alege Gretel?

În trecut, Gretel și-a negat complicitatea. În prezent, se confruntă cu o situație asemănătoare. Diferența constă în faptul că acum, are  șansa de a scăpa de sentimentul de vinovăție, de durere și remușcări. Ea poate alege să salveze viața unui băiat. Dacă o va face, va fi forțată să dezvăluie secretele pe care le-a protejat toată viața ei.

”Acest roman, această poveste excepțională, stratificată și convingătoare este construită pe istoria modernă și pe noi toți oamenii care o trăim.” Amy Bloom- autoarea de bestselleruri New York Times. John Boyne este un scriitor irlandez de talie internațională. La lansarea cărții Ruinele timpului acesta a declarat:

„Interviul și lectura de la Festivalul Internațional de Literatură din Iași, România, au fost extraordinare. Cel mai magic teatru. 700 de oameni au venit să mă audă vorbind despre cărțile mele. A fost un privilegiu să îmi petrec seara cu o asemenea audiență. Nu o voi uita niciodată!”

O lume fără bărbați de Christina Sweenwy-Baird

lectură

Ultima recomandare de lectură este O lume fără bărbați de Christina Sweenwy-Baird. O carte care, deși scrisă sub forma unei povești din viitor, poate reprezenta realitatea imediată. Este vorba despre un virus care ucide doar bărbații, creând o nouă ordine a lumii.

În spatele acestei presupuse provocări se află însă o voce plină de curaj și speranță. Prin urmare, romanul este o lectură palpitantă care ne face curioși să descoperim ce s-ar întâmpla într-o asemenea situație. Un roman fantastic în care bărbații poartă virusul ucigaș. Iar femeile sunt cele care ne pot salva pe toți.

3 recomandări de lectură

Acțiunea are loc în 2025, în Scoția când apare virusul misterios care generează o boală letală. Aceasta pare să afecteze doar bărbații. Doctorul Amanda MacLean descoperă și raportează fenomenul. Dar aceasta nu este luată în serios, ba chiar este considerată isterică. Târziu își dau seama că nu este așa și situația este foarte gravă.

20221108 161918 e1667931584520 3 recomandări de lectură

Avertismentul doctorului este luat în serios, însă este prea târziu. Boala generată de virus se transformă într-o pandemie globală și una politică. Toate victimele sunt bărbați și noua lume devine una atipică o lume a femeilor.

În loc de concluzie

Având în vedere că tocmai am trecut printr-o pandemie, vom avea parte de o lectură mult mai bine înțeleasă. În plus, curiozitatea ne va provoca inteligența și imaginația și ne va ține strâns lipiți de carte.

Toate cele 3 cărți mi s-au părut interesante și bune de luat cu noi în vacanță. Modul plăcut de ne relaxa mintea și trupul, lectură. De a provoca imaginația și a pune la treabă materia cenușie. Pentru că, aceasta este hrana sănătoasă pentru. Exercițiul și modul său de relaxare.

Până data viitoare, citește, citește, citește!

P.s. În perioada 7-11 decembrie la editura Rao sunt reduse cu 30% toate cărțile.

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

arima

cinema

lady slim

 

Rate this post