Bun găsit prieteni! Palma de Mallorca – destinație de vacanță. Mi-am luat o pauză de tras sufletul după atâta curățenie, pregătiri, liste, meniuri și alte chestii. Pauză în care am aruncat un ochi pe net, unde mi-a atras atenția o ofertă de bilete de avion în Insulele Baleare. Imediat m-am dus cu gândul la vacanța petrecută în Palma de Mallorca. Aceasta este cea mai mare insulă dintre cele trei a Balearelor iar amintirile sunt deosebit de frumoase.

Palma de Mallorca – destinație de vacanță

Palma de Mallorca este o insulă foooarte frumoasă, care merită din plin vizitată, cu foarte multe de făcut și de văzut! Este o insulă pentru cei care iubesc căldura, soarele, plaja, pentru cei cărora le place să viziteze obiective istorice, culturale, dar și pentru cei care adoră distracția. Altfel spus: o călătorie pentru toate gusturile.

2008 0112Pics0272 Palma de Mallorca - destinație de vacanță

 

Cap Formentor

Primul lucru care îmi vine în minte este drumul care urca până în vârful muntelui – Cap Formentor- și care este spectaculos. Se află deasupra mării și este un drum șerpuit, îngust, interesant. Are o legendă foarte simpatică, chiar interesantă, dincolo de aspectul hazliu. Am aflat-o de a ghidul care ne-a însoțit și vreau să o povestesc.

Inginerul proiectant/constructor care a condus lucrările la Cap Formentor s-a aflat la un moment dat în dificultate de a duce la bun sfârșit construcția. Odată ajuns în vârf, acesta nu reușea să găsească soluția pentru coborâre, din cauza dimensiunilor de la  înălțimea muntelui. Toate încercările, toate soluțiile pe care le gândise, erau sortite eșecului iar imaginea sa suferea din cauza imposibilității dea finaliza drumul.

 

Într-o seară, trist și revoltat pe neputința lui, inginerul a băut peste măsură, încercând să-și înece amarul. Dimineața, mahmur după beție, realizând că nu scăpase nici pe departe de problema pe care o avea cu construcția drumului, a început să se pregătească pentru o nouă zi de muncă.

pexels photo 63508 Palma de Mallorca - destinație de vacanță

În timp ce se afla în fața oglinzii și încercând să facă nodul cravatei sale, a avut o revelație: descoperise soluția. În punctul sin vârful muntelui, drumul Cap Formentor avea o singură cale de coborâre, principiul nodului de cravată. Privit de sus, drumul arată exact ca și cum ai încerca să faci un nod de cravată!

Priveliștea pe care o oferă Cap Formentor de aici, din vârful muntelui, este mai mult decât poți spune în cuvinte. Se pot vedea  dealurile cu livezi de măslini sau portocali de pe văile și coastele din împrejurimi, iar jos,  marea în splendoarea ei.

Catedrala Santa Maria

Alt obiectiv care mi-a plăcut mult, ordinea este cea dată de amintirea locurilor și nu a importanței lor, a fost vizita la CatedralaSanta Maria, pe care și-a pus amprenta Gaudi – artistul lor (spaniolilor) național. Coborând, se văd ca într-o oază învelită într-o lumină fantastică, satul de multe Valldemosa. Este locul cu mânăstirea și casa în care au trăit, scris,  și compus  Georges Sand și Frederic Chopin. Imaginea m-a făcut să îmi imaginez povești romantice de iubire, fără prea mari eforturi.

pexels photo 42093 Palma de Mallorca - destinație de vacanță

 

O extraordinară experiență pe care am trăit-o și pe care te îndemn să o ai, este vizita la Peștera Dracului – Cuevas del Drach. Pe lângă formele selenare și atmosferă care te duc parcă cu gândul la scene SF, drumul pe scările peșterii duce la un lac.

Pe marginea lacului, există amenajat un loc în stilul unei săli de spectacol, unde se ascultă  muzică clasică. În fața publicului, se zărește în lumina făcliilor din pereți, lacul pe care, în timpul concertului, apar artiștii cu instrumentele lor: violă, violoncel, vioară. Bărcile care îi duc traversează încet lacul, iar muzica sună într-un fel, de o frumusețe ireală. Este ceva magic, fenomenal. Este un spectacol în cel mai adevărat sens al cuvântului! De fapt, totul este un spectacol: formele, culorile, aspectul peșterii și la final, mini-concertul de muzică clasică într-o lumină aparte. Totul pare desprins dintr-o lume fermecată. Lacul, este unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume și nu ai voie să faci fotografii, să filmezi.

pexels photo 638509 Palma de Mallorca - destinație de vacanță

Palma de Mallorca – destinație de vacanță

Perlele de Mallorca

Pentru cei care iubesc perlele, în Mallorca se află printre singurele fabrici cu perle manufacturate. Vizita la fabrica de perle a fost de asemenea extraordinar de interesantă și “prețioasă”. Aici, am întâlnit personal care oferă explicații despre procedee, operații, întreg procesul tehnologic, desigur, nu și secretele.

 

Am fost fascinată de ceea ce vedeam prin geamurile mari, despărțitoare: anumite operații, “îmbăierea” perlelor etc. Greul a venit la momentul delectării privirilor cu  diversitatea de  bijuterii cu perle. Dragilor, pentru iubitoarele de bijuterii, frumusețe, eleganță, dar și de shopping, aici veți putea să vă desfășurați. În cazul în care vă întrebați, da, eu iubesc perlele și bijuteriile cu perle. Am părăsit locul cu o pereche de cercei și muuulte regrete!

Să nu uităm de iubitorii de plaje!

Palma de Mallorca are plaje deosebite și multe, un număr de, undeva peste 200! Cele din sud, cu nisip fin, cu intrare lină în apa mării Mediterana, cu apă foarte curată și limpede, cele din nord fiind renumite prin nisipul alb și apă turcoaz. Nu sunt mai prejos de spectaculoase nici cele cu țărmuri stâncoase și pietricele sau cele din est, cu apă caldă, dar ușor mai tulbure, lăptoasă.

Seara, încep petrecerile, veselia.

În restaurantele mari, de lux sau mici, baruri, pub-uri, terase, în toate este muzică, dans, mâncare bună (renumită), băutură și distracție.

Mai sunt multe de spus, despre croazierele care se fac pe Mediterana, despre mâncarea bună, delicioasă, cu porții generoase, despre activități de înot și alte sporturi pe și, în apă … Doar timp să fie pentru a vă bucura de toate!

Ideal este să stai măcar 10 zile dar, te descurci și cu 7. Găsește cel mai bun program, astfel încât să ai o vacanță minunată în Palma de Mallorca.

Până data viitoare, spor și distracție în vacanța dorită!

UniquebyMM

O