Bun găsit prieteni! Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite. Zilele acestea gândurile și preocupările ne poartă în cea mai mare parte, către  petrecerea Revelionului și amintirile anului ce se încheie. Analizăm tot ce a fost bun, ce am fi putut îmbunătăți, sau ce nu ne- a reușit. Pe scurt, facem bilanțul anului pe care îl putem numi “trecut” doar peste câteva zile.

Stați calmi, nu am de gând să vă plictisesc cu un bilanț! Vreau să vă spun doar că pentru mine, anul 2019 a fost unul al călătoriilor. De aici și din dragoste pentru călătorii s-a desprins ideea de a face o listă cu câteva secrete și trucuri pentru călătorii reușite. A, și ar mai fi un motiv pentru care am ales această temă. Un dar pentru iubitorii, îndrăgostiții de călătorii dar și pentru cei care au ales să petreacă această vacanță sau doar Revelionul departe de casă. Încă este perioada magiei, a darurilor, a pregătirilor, și a planurilor.

 

IMG 20190611 112752 1 1 Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite

Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite

Iubesc călătoriile cu avionul (chiar și low cost! :-P ), aceasta fiind prima opțiune în alegerea mijlocului de transport. De aceea, sfaturile pe care urmează sa le aflați (citiți) sunt în general, despre călătoriile cu avionul. Sper ca  lista cu sfaturile și trucurile la care m-am gândit să vă ajute să vă simțiți bine și să profitați la maximum de fiecare călătorie.

Păstrează curățenia

Deja nu mai este niciun secret că interiorul avioanelor este plin de germeni, dar uităm repede acest lucru când îmbarcarea se face în grabă. Tocmai de aceea, consider de maximă importanță pregătirea pentru o călătorie sănătoasă: ștergerea suprafețelor. Desigur, ați putea crede că exagerez sau că sunt germofobă, ceea ce nu este cazul, dar realitatea demonstrează ca pericolul contaminării este tot mai mare. De aceea, primul sfat, cel mai simplu, la îndemână, și care funcționează de fiecare dată este despre păstrarea curățeniei.

 

airplane 4603047 960 720 Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite

Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite

Folosirea șervețelelor umede antibacteriene sau spray -ului cu dezinfectant pentru călătorie pot fi de mare ajutor pentru ștergerea obiectelor din jur. Tava de serviciu, butoanele din jurul scaunului, sistemul de prindere al centurii de siguranță, și micul televizor, dacă există. Au loc în geanta cu care călătorești, sunt practice și ieftine. 

Ulei de arbore de ceai 

Din aceeași categorie – “ce nu-ți lipsește niciodată din geantă”- face parte și uleiul de arbore de ceai. Ieftin, de dimensiune mică, atât cât să poată fi luat în poșetă, uleiul de arbore de ceai este ajutorul ideal pentru diverse “accidente”. O mușcătură de insectă, o tăietură mică sau o erupție de dimensiuni reduse, pot fi “tratate” cu acest mic remediu. Încercați-l și vă veți convinge că va deveni prieten de neînlocuit în astfel de situații.

 

Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite

Hidratare din interior

Hidratarea este alt sfat foarte important de care trebuie să ținem cont pentru o călătorie fără probleme. Hidratarea este esențială atât la exterior cât și la interior, deoarece umiditatea redusă din aer în timpul zborului duce la deshidratarea incredibilă a corpului. Pentru a preveni aceasta, este necesară folosirea unei creme hidratante pentru prevenirea uscăciunii pielii dar și consumul de lichide ca și cum ai “muri de sete”. Chiar dacă asta duce la folosirea toaletei mai des decât în mod obișnuit și implicit, deranjarea celorlalți pasageri. Nu vă faceți griji, veți găsi înțelegere iar câștigul va fi de partea voastră.

 

pitaya Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite

 

 

Nu uita de probiotice

Oricine are multe călătorii la activ știe că în timpul acestora, poate apărea disconfort la nivel stomacal. Mi s-a întâmplat chiar într-unul din zborurile anului acesta. Dar, m-am felicitat pentru că nu mi-am lăsat probioticele acasă. Așadar sfatul este să luați cu voi întotdeauna probiotice deoarece mențin controlul sănătății intestinelor.

 

Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite

Confortabil pentru avion

În multele călătorii pe care le-am făcut am întâlnit o diversitate de stiluri vestimentare. Unele potrivite, altele mai puțin potrivite, dar fiecare cu stilul său, nu-i așa? Nu despre asta este vorba ci despre confort. Cred că nu este o surpriză pentru voi faptul că pentru mine și stilul vestimentar pentru călătoriile cu avionul este prioritar. Abordarea stilului lejer, casual, cu haine din materiale 100% bumbac mi se pare cel mai adecvat. De asemeni, nu -mi lipsește niciodată eșarfa mare, „neprețuită”. Asigură confortul din timpul zborului sau chiar într-o cameră de hotel, îmi ține de cald, și eventual, mă ajută să evit infecțiile virale. Eșarfa este accesoriul de care nu mă despart niciodată. 

 

pexels photo 934070 Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite

Învață cultura locală

Ultima recomandare pentru călătorii reușite nu are legătură cu mijloacele de transport dar nu este mai puțin importantă. Pentru că, vedeți voi, călătoriile înseamnă îmbogățire, cunoaștere și pătrundere în atmosfera locală, experimentare și explorare.

 

Sfaturi și trucuri pentru călătorii reușite

 

Cum reușim asta? Fiți fără grijă, nu este motiv de îngrijorare: cu ajutorul cursurilor. Fie că alegem un curs de gătit, de dans sau de artă din zona pe care o vizităm, este sfatul de a reuși să cunoaștem cultura locală. Iar asta nu este doar o modă. Cu ajutorul acestui “truc” obținem rezultate reale: îmbunătățirea sănătății și stării de bine, creșterea creativității și a perspectivelor în carieră sau reducerea riscului de depresie.

Până data viitoare, un an plin de vacanțe minunate,

și sănătate pentru a împlini tot ce vă propuneți!

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut “povestea”, mai poftiți! Și nu uitați să share-uiți!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0