Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești.!

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești.

Secrete, rețete, povești

Ciao! Astăzi mi-am propus să vă port port într-o călătorie până în … bella Italia. Motivul?  Italia este o destinație minunată de vacanță* iar mie îmi place să combin lucrurile. De această dată, aduc împreună destinațiile de vacanță cu gastronomia. Ideea a venit după ce am descoperit în timp ce căutam rețete culinare, idei, sugestii pe net (normal, unde altundeva), un om (blogger) special.  Un interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești.

Gina Bradea, are blogul ”Poftă bună”, un blog de rețete culinare veritabile, rețete presărate cu ponturi/secrete, cu glume sau povești de mai mare dragul. Nici nu știi ce să faci mai întâi, să citești poveștile din spatele (de fapt sunt prezente peste tot :)) rețetei sau să ”execuți” rețeta pentru a nu risca să rămâi nemâncat.

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Mânată de curiozitatea mea ”neostoită” m-am apucat de citit și căutat, ajungând din articol în articol, din pagină scrisă în filmulețe, de unde am aflat câteva lucruri. Cum este vorba de ceva nou dar mai ales de calitate, nu am cum să pun deoparte, doar pentru mine, ci voi împărtăși totul cu voi.

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Am aflat de exemplu, că îi place să se mândrească cu originile sale, spunându-și moldrogeancă, că este plină de viață și idei, că nu-i ajung orele unei zile pentru câte ar vrea să facă. Sau, am mai aflat, de pe la colțuri(le paginilor)  că rețetele ei sunt originale, direct de la sursă, unele dintre ele find foarte vechi. Pe mine m-a convins că mai știe să pună exact ingredientele care trebuiesc. Pentru un gust desăvârșit,  Gina adaugă principalul și nelipsitul ingredient, umorul.

Că tot am vorbit de rădăcinile ei, Moldova și Dobrogea, scrierile Ginei par a avea o tușă de la boemul Păstorel Teodoreanu la Panait Istrati  sau  Eugen Barbu. Altfel spus, dacă nu talent cum s-ar putea numi felul în care scrie Gina poveștile din rețetele ei?

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Iubiți și voi stilul original, vă place să fiți speciali și chiar sunteți unici, nu-i așa? Pentru asta dar și alte câteva puncte în comun am plăcut  omul Gina Bradea și blogul ei. Iubirea de frumos, muzică, lectură, copiii, flori dar și călătoriile sau povestea ei, una reală și interesantă.

Blogul, canalul youtube sau scriindu-și cartea

Plecată în Italia, a dorit ca pasiunea ei pentru gătit să n-o păstreze doar pentru ea ci dimpotrivă, să o împărtășească întregii lumi, construind cu muncă multă, suflet și migală blogul, canalul youtube sau scriindu-și cartea**.

 Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești
Sunt fascinată de oamenii tenaci, oamenii care nu renunță la primul hop, oamenii ”zdraveni*” cum îmi spunea mie bunicul. Se referea mai ales la femei😉*, iar zdravăn are semnificația de ambițios, răzbătător, muncitor/tenace. Îmi mai plac oamenii talentați, cu umor fin pus acolo unde trebuie, din vârful peniței (tastei 😊).Vă spun cu mâna pe suflet, așa este Gina Bradea.
Povestea ei, din punctul meu de vedere, este succesul unui român în lume (Italia). Un ambasador veritabil, ducând peste granițe tradiția românească în ale gătitului împletită cu originalitate, savoare și  umor.
Dar dragii mei, am vorbit eu așa mult și nu am spus ce era cel mai important.  Gina mi-a făcut onoarea de a-mi acorda un interviu, prin urmarea, haideți să descoperim mai multe, chiar de la ea.

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Am emoții, este primul meu interviu, Gina sper să privești asta cu îngăduință. Să pornim:

1. Gina Bradea, eşti fără doar doar şi poate , un brand.Cum l-ai construit?

Gina Bradea :

Nu știu cât de mult sunt un brand, nu mă consider o vedetă, pentru că nu sunt. Pur și simplu am 2 mari pasiuni: gătitul și scrisul, pe care le-am transpus aici, în acest blog culinar. Am gătit și am povestit despre asta, în felul meu poznaș de moldrogeancă 🙂

2. Așa cum spui tu, ești o moldrogeancă – Moldova și Dobrogea fiind zone încărcate de tradiție și în ale gătitului.De unde însă talentul şi inspiraţia?

Gina Bradea :

Am avut norocul ca în familia mea să se gătească foarte bine, atât în partea maternă, cât şi în cea paternă. De la familia mamei am reţete moldoveneşti, de la sat, aşa cum găteau babele. Din partea tatălui am reţete dobrogene şi lipoveneşti, multe reţete fabuloase cu aromă acelui tărâm fantastic.
Plus că am foarte multe cărți de gastronomie și peste tot pe unde merg caut cărți, caiete cu rețete, adun rețete și arome noi.

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

3. Rețetele tale toate, sunt gustoase și conțin un strop -2,3- de dragoste  :).Ce mai pui în ele pentru a le desăvârși?

Gina Bradea :

Suflet, bunătate, câte-un zâmbet, totul asezonat din belșug cu empatie. Și nu mă zgârcesc la condimente proaspăt măcinate şi ierburi de tot felul, uscate de mâna mea. Mâncărurile mele sunt foarte aromate.

4. Ai o reţeta/mâncare de suflet? Care este aceasta?

Gina Bradea:

Îmi plac multe mâncăruri: nu rezist la sarmale de orice fel, de post sau cu carne, îmi place enorm peştele, dar şi legumele şi fructele proaspete şi parfumate.
Îmi place mâncarea cu gust, mâncată alături de oameni care-mi plac. Nu am fiţe, mănânc aproape orice, oriunde, cu oricine. Pentru mine omul sfinţeşte locul. 

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

5.Tonul vesel care te caracterizează se regăseşte în scrierile tale. Ce rol are el în ”lucrarea’ reţetelor?

Gina Bradea :

E felul meu de a fi. Nu e ceva forțat. Așa sunt eu, veselă. Unora le place, altora, nu. Eu râd în continuare și fac glume, asta face parte din mine.

6. Crezi că se pot face lucruri fără pasiune? Dar fără ”învăţătură”?

Gina Bradea:

Degeaba ai pasiune, dacă nu ai învățătură, și invers. Ambele merg mâna-n mâna cu multă muncă.

7. Ai dus tradiția românească  peste hotare și ai transformat gătitul în artă, transpusă în blogul de rețete. Care este mesajul  pe care vrei să-l transmiți?

Gina Bradea:

Eu știu ce mesaj vreau să transmit, dar fiecare înțelege ce vrea și ce simte. Mă bucur când văd foarte multi oameni care înțeleg cu adevărat mesajul meu: e foarte sincer, dar are și o doză de subtilitate.

8. Cum vezi perioada trăită dinainte de a te ocupa de acest business versus perioada de acum cu tot ce implică ea?

Gina Bradea:

Fiecare perioadă are farmecul ei. Eu apreciez tot ce am trăit și învățat întotdeauna. Mi se potrivește ceea ce fac acum și-mi pare rău că am amânat atât de mult până mi-am făcut blogul. Îmi place.

9. Găteşti sănătos, folosind produse cât mai naturale. Ți-ai propus să scrii şi reţete pentru oameni cu tot felul de restricţii/probleme medicale?

Gina Bradea:

Scriu deja rețete pentru diferite afecțiuni și dau sfaturi celor care au nevoie de idei de meniuri zilnice sau pentru diferite ocazii.

10. Câteva lucruri despre tine, omul Gina Breadea și proiectele tale.

Gina Bradea:

Sunt om, mamă, soție, un om simplu și vesel. Îmi doresc să trăiesc liniștită, peste câteva luni ne întoarcem definitiv în România și ne mutăm la țară, în Dobrogea. E timpul să ne adunăm de pe drumuri.

Vrem să ne cultivăm hrana noastră și a copiilor, să creștem porc și păsări și abia așteptăm să devenim bunici. Cu siguranță ne vom răsfăța nepoții. Doar acestea sunt proiectele mele, restul las să vină de la sine, nu-mi mai fac planuri deloc. Trăiesc clipa.
Și e minunat de bine așa.

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Mulțumesc Gina Bradea!

Mulțumesc Gina Bradea ,pentru acest interviu! A fost o reală plăcere să aflăm doar câteva lucruri din ceea ce faci, ceea ce ești, cu siguranță mai ai multe de spus. Și în gastronomie.

Sunt mândră și onorată că te-am cunoscut virtual, sper să nu rămână doar atât! Mie abia mi s-a deschis apetitul la întrebări, dar mă retrag cu modestie, ridic pălăria și închei spunând doar atât:
Mult succes și spor în continuare!

Pe voi, dragii mei, vă invit să gătiți cu Gina și să vă imaginați călătorind în Italia sau pe unde vă mai poate purta povestea/rețeta.

Interviu cu Gina Bradea: secrete, rețete, povești

Bonus: Încearcă rețeta de cafe frappe *foto) sau lichior de pepene/căpșuni/cireșe/vișine, etc.
Yaammmyyy😋

 *Cinque Terre, Milano, Lacul Como, Roma, Alborelbelo, etc.
**Realizările Ginei :
  • blogul ”Poftă bună cu Gina Bradea”
  • un canal  de youtube, 
  • o carte de bucate publicată ”Poftă bună cu Gina Bradea. Rețete simple de mare efect”, 
  • colaborează cu ziarul ”Gazeta Românească” din Italia, 
  • emisiune – ”Poftă bună cu Gina Bradea” la radio Ro USA în America, 
  • emisiune radiofonică la Radio Kool Fm România – ”KOOl Food”

 

 

Sursă foto: Carte de bucate on-line

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0