Sursa pagina Facebook Limitless România

 

Salut, prieteni!

Jurnal Reset – prima lună de experiență (4)

La o lună de experiență limitless, pot spune că a fost o lună de experimentare și cunoaștere. Am aflat lucruri interesante, lucruri pe care nu le cunoșteam/știam sau cărora nu le acordam importanța cuvenită. Dacă vă întrebați despre impact sau schimbări, da, ele există. Schimbări în stilul pe care am început să-l adopt la cumpărături, schimbări în atitudinea față de abordarea meniurilor, schimbări în listele de cumpărături și costuri.

Da, așa este corect, să vă spun că există și costuri mai mari la alcătuirea sau respectarea unui plan alimentar sănătos. Vreau însă să vă întreb  ceva: cât vă costă o vizită la medic cu o problemă de sănătate, cu rețetă, regim, etc.? Din experiența proprie, răspunsul corect  este,  ”mult”.

 

 

Sursa foto - pagina FB Limitless România

O experiență

În urmă cu ceva timp, am avut o experiență neplăcută legată de sănătate care m-a costat pe lângă foarte mulți bani, pierderi pe mai multe planuri, prietenii, job, etc. Și atunci, întrebările corecte ar fi: ce am făcut concret pentru sănătatea mea, pentru viața mea, pentru familia mea? Din păcate, ne trezim la realitate doar după ce ne confruntăm cu diverse probleme, uneori fiind în zadar sau prea târziu.

Realitatea, viața, nu este relativă și nu face favoruri. Foarte corect. Știu clar că atunci când nu ai de unde scoate bani pentru o alimentație cu adevărat sănătoasă și te gândești de unde să tai, este o mare problemă și abandonezi ideea. Îți recomand să nu faci rabat de la calitatea vieții, ci să găsești soluții, să cauți combinații pe care să le poți folosi ca alternative, să nu te dai bătut. Crede-mă, vei găsi, vei reuși. Eu am reușit.

 

foto arhivă proprie

Experiența ultimei săptămâni

Buuun. Acum că v-am spus toate acestea, să trecem la ceva mai puțin apăsător, la ce s-a întâmplat în ultima săptămână. Păi, în primul rând, a mers mult mai bine la cumpărături, am căpătat ceva experiență (hi-hi). Citesc mai mult decât data expirării de pe etichetă, Apoi, am  vânat ofertele la ananas, avocado și legume necesare pentru aproape 2 săptămâni. Spre exemplu, un ananas îmi ajunge o săptămână, am luat două bucăți deci, îmi vor ajunge două săptămâni.

La fel am procedat cu avocado, care este scumpicel de obicei, am găsit un preț bun și am luat trei bucăți. De când am citit cât bine face acest fruct, inclusiv pentru inimă, am început să -l introduc mai des în meniurile zilnice. În al doilea rând, am folosit o nouă rețetă de crudități*, care are și rol de detoxifiere, pe care v-o dau cu drag, dacă veți dori.

Și nu în ultimul rând

V-am spus de ce îmi mai place programul Resetbylimitless? Pentru că nu sunt sclava cântarului, nu trebuie să cântăresc/măsor tot ce mănânc. Și nici nu am orar fix al meselor principale, ci mi-l organizez singură. În final, adaug că după activitățile intense de peste zi din ultima vreme când am fost nevoită să scot din program bicicleta, am reușit să-l reiau. Este important pentru mine. Acestea fiind zise, este lesne de înțeles că pornesc cu elan către a doua lună Resetbylimitless. Am nevoie și de sprijinul vostru: citiți și dați feedback, puneți întrebări, adăugați comentarii și idei, puteți da chiar share!

Mulțumesc!

Până data viitoare, prețuiește sănătatea, prețuiește-te pe tine.

 

 

UniquebyMm

 

*Țelină, sfeclă roșie, ridiche neagră, măr,etc.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0