Ce vrăji a mai făcut ... imaginația mea! sursa foto arhiva proprie

Ouă posate pe avocado

Din nou luni, din nou împreună. Asta înseamnă că am mai trecut printr-o săptămână de experiențe în bucătărie, restaurant, rețete și altele.  Am să vă povestesc în cele ce urmează: Ce vrăji a mai făcut … imaginația mea!

Ce vrăji a mai făcut … imaginația mea!

Pentru că în celelalte file de jurnal Reset am nu am dat rețete, ba nu am avut nici fotografii, de data aceasta m-am ”înarmat”. Cu rețete și  fotografii, făcute de mine, cu aparatura din dotare.  Ce vreau să spun, nu să mă scuz, este să cereți detalii acolo unde nu înțelegeți. Dar, să pornim în aventurile săptămânii. Am avut niște idei ”crețe” pe care le-am pus în aplicare transformându-le în rețete gustoase.

Ce vrăji a mai făcut ... imaginația mea! Ce vrăji a mai făcut ... imaginația mea! Ce vrăji a mai făcut ... imaginația mea!

Rețete

  • Una dintre ele, ar fi păstrăv la cuptor. Sigur că nu este nimic nou sub soare în rețeta acesta. Numai că, eu m-am gândit să adaptez rețeta stilului meu, adică altfel. Iată și cum l-am pregătit:

Am pregătit păstrăvul, l-am sărat, condimentat, apoi i-am umplut burta   cu legume (haha ce dolofan!) condimentate,           sărate și ele. L-am înfășurat apoi în hârtie de copt și l-am băgat la cuptorul preîncălzit. Rezultatul? Extraordinar de bun!       L-am servit cu lămâie și salată, ca masă principală la prânz.

  • Pentru rețeta următoare, am folosit ciuperci pleurotus din care am făcut șnițele la cuptor. Am folosit făină de secară, am vrut să folosesc fulgii de ovăz din care să fac făină, dar nu am mai avut timp :). Pregătirea este simplă, nu cred că este nevoie de explicații. Eu le-am servit cu salată de castraveți verzi și mărar/mujdei de usturoi la prânz și au fost foarte gustoase. Cred însă că pot fi servite și ca mic dejun împreună cu două ouă fierte de exemplu, chefir sau orice altceva mai dorești din lista ta de alimente.

 

Ce vrăji a mai făcut ... imaginația mea! Ce vrăji a mai făcut ... imaginația mea!.jpg sursa arhiva personalăCe vrăji a mai făcut ... imaginația mea!.jpg sursa arhiva personală

  • Altă idee, este aceea a unei salate de ciuperci cu usturoi, castraveți murați, (puțin) ulei de măsline, sare și piper. Modul de preparare, foarte simplu:
  • ciupercile fierte, bine scurse le-am tăiat cubulețe,
  • castravetele cubulețe, scurs la fel de bine adăugat  peste ciuperci,
  • usturoi pisat, un strop de ulei de măsline, sare, piper după gust

Micul dejun format din două felii de pâine prăjită, de secară, unse cu câte 2 linguri de salată sau lipie cu salată de ciuperci este foarte potrivit pentru mine.

Surpriza

Surpriza, cum stă bine unei surprize, vine la final. Este vorba de fapt despre surprize -realizare, mai exact, soțul meu s solicitat și servit meniurile din care am povestit că le-am pregătit. M-a surprins plăcut. Cum spuneam într-unul dintre articole, martie este plină pentru mine, prin urmare, săptămâna acesta am mai avut trei sărbătoriți. Un triplu eveniment, pentru că sunt toți în aceeași zi, aceeași lună, la un interval care s-a repetat din 25 în 25 de ani!!!. Trei generații. I-am sărbătorit pe toți, la sfârșitul săptămânii cu doradă la grătar, frigărui de fructe de mare, de pui și  de legume. Desigur, mi-am  făcut ”de cap” cu o felie de tort și șampanie. Cireașa de pe tort, abia acum: am împlinit 7 kg în minus la 2 luni de program de slăbit deștept. Yupiii!

Până data viitoare, când vom vorbi despre ”ce vrăji a mai făcut … imaginația mea!”, vă urez firesc, fiți smart, sănătoși, trăiți frumos!

 

UniquebyMM

 

Sursa foto arhivă personală : Lipie secară; avocado mango salsa; ulei de măsline cu trufe și ardei iute; șnițel pleurotus.