7 săptămâni de la resetare sursa arhiva personală

Papaya

 

Salut, prieteni!

Curioși să aflați ultimile noutăți? Iată, sunt aici, așa cum am promis. În primul rând, vă mărturisesc sincer că nu m-am așteptat ca rolul acesta nou pe care l-am dobândit,  propriul nutriționist, va fi atât de interesant. Și nu doar atât. Este și incitant, făcând apel la inspirație și responsabilitate. Da, am spus bine, pentru că ești responsabil de sănătatea ta. Iată că sunt deja 7 săptămâni de la resetare!

7 săptămâni de la resetare

Apoi, am găsit ingredientele aliat, de care nu mă atingeam decât atunci când curajosul familiei solicita ca în meniul comun să adaug totuși ceva condiment iute (ardei iute). Este vorba despre uleiul de măsline cu ardei iute cu care m-am împrietenit atât de tare încât îl folosesc cel puțin la una dintre rețete. Celălalt, uleiul de măsline cu trufe. Buuun. În altă ordine de idei, mi-a plăcut quesadilla* cu pui, așa că m-am gândit să-mi fac și singură. Mi-am cumpărat tigaia din fontă care lipsea bucătăriei mele, am făcut aluat cu făină de secară, am făcut mai multe lipii și le-am copt în tigaia nouă.

 

7 săptămâni de la resetare sursă arhiva personală

Quesadilla

Iată rețeta:

Ce-am folosit:

  • 200 g piept de pui
  • 4 lipii
  • 1 ardei (cubulețe)
  • 1 ceapă roșie
  • 1 roșie mare (cubulețe)
  • 200 g brânză cheddar
  • sare, piper, oregano
  • 2 linguri de sos marinara

Cum am făcut:

Bucățile de pui le-am făcut în tigaie, cu o picătură din uleiul cu ardei iute. Apoi l-am mărunțit cu furculița, am adăugat cubulețe de ardei capia, ceapa roșie și roșia, tăiate și ele. Le-am pus pe toate în tigaie, peste care am adăugat 2 linguri de sos marinara (fac vara din roșiile mele un sos natural). Condimentez și las 5-10 minute la foc mediu.

Între timp, am uns cu unt (pe rând) pe o parte lipia pe care am așezat-o într-o tavă, am umplut jumătate de lipie cu brânză rasă, jumătate cu amestecul de pui. Procedez la fel cu restul de lipii și umplutură. Apoi, împachetez lipiile pe rând (4) și dau   tava la cuptor. Se consumă cu sos de guacamole, sau poți face alt sos care să respecte atât planul tău alimentar  cât și preferințele. A fost foarte bună, doar că nu am reușit să fac fotografii.

 

7 săptămâni de la resetare.

Mic dejun cu salată de vinete, legume și brânză

Un pont, două…

Acesta a fost unul dintre meniurile din această sptămână. Celelate lipii, le folosesc în alte meniuri.  De exemplu, fac un mic dejun cu lipie umplută cu avocado mango salsa. Vă mai dau un pont: atunci când facem grătar, îmi fac și frigărui din legume. În concluzie, meniul este format din carne/pește la alegere la grătar, legume la grătar și salată. Oricât aș vrea să fie ultimul, nu am cum să mă opresc aici. Deci, încă un pont, legat de grătar.

Pentru cei care știu că grătarul cu cărbuni este toxic, vin cu precizări,  pentru cei care află acum, este încă un bonus. Așadar, dragilor, grătarul cu cărbuni este foarte toxic, nu este niciun dubiu, este adevărul gol-goluț. Eu am primit toate explicațiile de la prietena mea care este o persoană avizată. Din acel moment am căutat soluții, variante, pentru a elimina cărbunii și grătarul făcut în acest fel, până am găsit.

 

7 săptămâni de la resetare

Omletă cu ardei, măsline și bacon + salată de crudități

Sănătos, gustos

Am înlocuit cărbunii cu rocă vulcanică și o din plită din fontă. Eu  nu mă pricep foarte bine, nefiind responsabilă cu ”acțiunea grătarul” în familie, dar probabil cunoscătorii știu la ce mă refer. Roca se încălzește cu arzătorul. Astfel, obținem o friptură la grătar sănătoasă și gustoasă. Până data viitoare, alege să fii sănătos!

 

UniquebyMM

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0