Acum 5, poate chiar 6 ani, un prieten pe care l-am cunoscut pe insulă, Fabrițio, ne-a dus într-un restaurant în care se servea pește și fructe de mare proaspete, aflat lângă portul din Los Cristianos. Preferăm sudul pentru vremea caldă. Apoi, zona Las Americas oferă posibilitatea plecării în oricare parte a insulei dorești, are zone de distracție, magazine, de plimbări etc. Știind că parcurgem zilnic kilometri la pas, F s-a gândit că un popas între Las Americas și Los Cristianos într-un loc unde să servim masa, este potrivit. Astfel  se rezolva dilema ”unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă”.

Cuprins

Unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă

Unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă

La prima vedere, un spațiu destul de mic cu câteva mese, toate ocupate, mi-a dat senzația unui birt, o terăsucă, ceva acolo, nepretențios. Mi se părea mult spus, ”restaurant”. Prietenul nostru Fabrițio, familiar și obișnuit al locului, ne-a explicat că este locul unde se mănâncă cele mai bune preparate din pește. Proaspăt, luat de la pescarii din zonă, bine preparat și ieftin pe deasupra.

Am tras cu ochiul împrejur, platouri și arome de-mi venea să leșin de poftă, totul curat și un firmament ”El Cine”.Personalul era într-o continuă vânzoleală, de parcă cineva sau ceva îi punea pe fugă.

DSCF2537 Unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă

Oricum nu era altă alternativă dacă  nu-l credeam pe cuvânt decât aceea de a refuza să mănânc. Ceea ce se excludea din start, deoarece aveam o foameee … :)

Prin urmare, un băiat ne-a condus la masă, ne-a adus meniul și ne-a spus care este recomandarea lui. Mergând pe mâna lui și a prietenului nostru, eu am ales file de ton iar băieții, sardine proaspete cu brânză proaspătă, caracatiță și scoici.

Restaurant El Cine

DSCF2542 Unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă

Asezonate cu salată din roșii soiul specific zonei, ceapă și ulei de măsline, papas arrugada, o porție de cartofi prăjiți. Asta în cazul în care piticul nu ar fi dorit cartofii în stil canarinean.

Stropite cu vin și bere pentru adulți, suc natural pentru copil și cafea, a început răsfățul culinar. Între poveștile noastre și berea rece, brumată, nici nu știu când masa s-a umplut de platouri.

DSCF2547 Unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă

A fost declic-ul, clipa în care s-a dus tot scepticismul și părerile mele mai puțin bune. Am mâncat atât de bine, încât am avut senzația că nu mâncasem în viața mea pește. Totul fusese atât de bun, gustos și în porții mari, încât părea ceva incredibil. La sfârșit, a venit la cuenta, mai mult decât rezonabilă.

De atunci, El Cine a rămas restaurantul unde mergem să mâncăm cel puțin o dată în timpul sejurului nostru. Unul dintre locurile în care revenim cu drag. Suntem deschiși noutăților dar nu renunțăm nici la ce ne-a plăcut și continuă să ne placă, să nu ne dezamăgească.

La capitolul noutăți, ne-am trecut pe listă celelalte locații/restaurante ale grupului :)

DSCF2541 Unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă

Deveniți clienți fideli, am învățat care este ora potrivită pentru a evita așteptarea eliberării unei mese, cum și ce anume să comandăm. El Cine a devenit locul nostru de suflet. Acesta este motivul pentru care, chiar dacă am amintit în treacăt despre acest restaurant, astăzi am vrut să vă spun istorioara acestuia.

Am înțeles de ce se grăbesc oamenii acolo și care este semnificația numelui El Cine, iar spațiul mic, ciudat la început, acum mi se pare intim și familiar. Este un popas printre pelicule cu actori renumiți, un popas la cinematograf în aer liber.

DSCF2546 Unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă

Curcubeu pe cerul gurii

Pentru că anul trecut restaurantul era închis pentru renovări, întreținere, anul acesta ne-am luat ”revanșa”: am mers de două ori. La prima vizită eu am mâncat ton (din nou) și creveți iar a doua oară am întrebat de peștele zilei sau recomandarea personalului.

Răspunsul a fost, peștele zilei, merluciu proaspăt la grătar. Doamne, a fost curcubeu pa cerul gurii! Sosurile specifice, salata și papas arrugada au completat explozia de aromă, gust și culoare, raiul pentru papilele mele gustative.

Din meniu mai fac parte: caracatița, somonul, stridiile, scoicile, creveții, sardinele, sepia, calamarii, tonul și multe alte bunătăți proaspete din ocean.

DSCF2548 Unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă

El Cine te atrage ca un magnet, nu ai cum să uiți ce simți când servești din bucatele pregătite aici. Pot spune că pentru noi, a fost dragoste la prima … servire, la care vom reveni mereu. Așa cum revenim la terasa din grădina cactușilor pentru muzica și show- ul live făcut de simpaticul domn de acolo. Sau …

20180512 170735 Unde mai mâncăm bine și ieftin pe insulă

Dar despre alte istorioare, experiențe și întâmplări de pe insula eternei primăveri, Tenerife, în alte articole. Până data viitoare, stați conectați și nu uitați: Simte, trăiește, iubește!

Iar dacă ajungeți pe insulă faceți neapărat un popas la El Cine.

UniquebyMM

Rate this post