Bun găsit! Dacă am vorbit despre îngrijire, am deschis cutia Pandorei pentru noi fetele, nu-i așa? Propun așadar să continuăm. Cu ce? Cum cu ce, cu frumusețea/înfrumusețarea. De această dată vreau să vă povestesc ceva despre fashion-shopping în stil unic: alegerea rochiei de seară, pentru un eveniment (unic), nunta.

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Să dezvolt un pic. Pentru cei care mă cunosc (citesc), este știut faptul că îmi place să fiu unică. Povestea asta a stilului unic nu a început așa, ”de ieri de azi” ci din copilărie. Acum sunt convinsă că stilul (unic), personalitatea, se formează clădind peste ”celula de bază”, moștenirea genetică, influențe, cultură și informație etc. Cel puțin în ceea ce mă privește, așa a fost. Pe lângă moștenire, am avut o persoană care încă din copilărie m-a influențat. Mi-a insuflat bunul gust, dragostea de materiale prețioase, combinații, calitate, reguli. Dacă m-ar putea auzi, vedea, i-aș spune un mare mulțumesc, doamna L!

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Dar să depășim momentul (filozofic- hihi) și să vorbim despre ce am promis. Am vrut să fac trecerea :). Iubitoare de frumos, respectându-mi stilul (respectându-mă), am pornit în căutarea rochiei. Dacă aș spune că am plecat nepregătită, în sensul că nu știam ce vreau, de unde etc. nu aș fi corectă. Cum nu-mi stă în fire, n-am s-o fac. Așadar, schițez din timp câteva idei despre material, lungime, (uneori) chiar tema, în funcție de eveniment. Pregătită sufletește, în dimineața dedicată căutărilor, plec la drum.

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Căutările mele 

Cum încep? Haha, știu, ce îmi veți răspunde: ”cu începutul”. Da, așa este, căutările mele încep (aproape) mereu cu magazinele/ locurile știute. Aveam lista cu locurile și creatorii preferați, însă primul vizat este cel de unde mai am piese de vestimentație. Apoi, nici bugetul nu -l pot ignora, ba, dimpotrivă îl respect cu sfințenie.

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Dorința mea era să găsesc o rochie lungă, dintr-un material de vară, ușor, fluid, mătase naturală sau dantelă, în culori mai vesele, dar nu stridente. De la o vreme, am schimbat paleta de culori, am devenit mai îndrăzneață. De ce să nu mă bucur de culori vii , fără a deveni ridicolă, culori care mă avantajează?

”O fată trebuie să fie două lucruri: stilată și minunată!” Coco Chanel.

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Prima locație (preferată) se află  în drumul meu. Designerul, primul în topul personal al preferințelor, foarte cunoscut, de la care mai am piese de vestimentație. V-am ținut suficient în suspans? Știți despre ce este vorba sau mai dau ceva detalii?

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Liza Panait

Îmi place stilul, îmi plac materialele pe care le folosește, combinațiile, în plus are mărimi pentru toată lumea.  Gata cu dezlegatul misterelor, vă fac dezvăluirea: este vorba despre fashion designerul Liza Panait.

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Vizionasem ultima lansare a colecției Insieme, pusesem ochii pe câteva modele, materiale. Trebuia să găsesc mărimea și creația potrivită siluetei, prețul adecvat bugetului meu. Iau în calcul întotdeauna, că socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă. De aceea îmi setez așteptările în așa fel încât să nu mă descurajez la primul hop.

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Etajul designerilor români

Magazinul din Cocor, la etajul designerilor români era închis pentru 5 minute, așa că am aruncat un ochi la ceilalți designeri. Ceva- ceva care să corespundă cerințelor am văzut, lipsea una: mărimea. Revin la magazinul Liza Panait și încep căutarea.

Bine garnisit, magazinul are creații pentru iubitorii stilului Liza Panait. După primul tur de vizionare și admirare, câteva exemplare îmi fac cu ochiul. Sunt plăcute ca și culori, modele, dar depășesc bugetul. Mai aflasem eu niște tipsuri între timp, dar pentru a mă folosi de ele ar fi trebuit să merg la magazinul-atelier din strada Tunari.

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Paranteză: mi-am propus de mult timp să ajung la atelierul de creație din strada Tunari dorind să primesc sfaturi, idei, direct de la cunoscător. Are rost să vă mai spun că nu am ajuns? Chestia cu ”socoteala…!” este valabilă și aici. :)

Continui vizionarea în liniște, doamna vânzătoare era ocupată cu perechea care achiziționaseră ceva, încercând să rezolve problema tehnică a plății. Dau și peste prețuri accesibile mie, peste reduceri (70%!!!) și peste modele și materiale pe gustul meu.

Stil unic: alegerea rochiei de seară.

Prima rochie

Iau cu mine  în cabină două rochii, probez și surpriză, prima rochie probată întrunește toate calitățile. Pare aproape incredibil să găsesc atât de repede și să rezolv această ”problemă”. Totul se armoniza:  măsura, stilul, materialul, culoarea, chiar și prețul. Dacă mă gândesc bine, cred că este prima dată în viața mea când plec să caut ceva și totul decurge așa de ușor, firesc. Fără să-mi rup picioarele cutreierând magazine, fără nervi, fără … , fără. Ce să mai spun? Extraordinar!

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Rochia aleasă este dintr-o dantelă fină neagră cu imprimeu floral bej-auriu, un model care mă avantajează și mi se potrivește. Croiala mânecilor și a fustei, asimetria, dă linia deosebită, specială a modelului. Fură privirea, ducând atenția în altă zonă, ascunzând ceea ce (mă) dezavantajează.  Maioul (căptușeala) separat de rochie, de culoare neagră, din bumbac, dă lejeritate și un fel de detașare de grija că trage rochia, fuge în toate părțile. Concluzia: văzut, plăcut, potrivit, luat.

Stil unic: alegerea rochiei de seară

Simplitatea este esența oricărei eleganțe adevărate – Coco Chanel

Accesoriul, gentuța, plicul, clutch-ul

Ce păcat că nu m-am încadrat și în bugetul alocat accesoriului, gentuța, plicul, clutch -ul! Cele reduse nu dădeau cu rochia iar cele potrivite rochiei nu se încadrau în buget. Păcat că nu am putut fi în stilul/creația Liza Panait  din cap până în picioare, ăăă, asta, accesoriu. Asta este, prea era totul perfect! :) Am pierdut puțin mai mult timp până am găsit soluția, dar am rezolvat.

Am fost tare fericită pentru că mi-am ascultat instinctul însă cea mai mare fericire au trăit-o cei doi însoțitori. Au avut timp pentru ei și au fost scutiți de plictiseala probelor, căutărilor, etc.

Aceasta a fost alegerea mea. M-am simțit minunat, atrăgătoare, încrezătoare, unică!

Până data viitoare, fiți speciale, frumoase, unice!

 

UniquebyMM

 

Sursa foto: shop.lizapanait.com/colectii