Salut, prieteni! Sinceră să fiu, nu aș fi vrut să scriu acum continuarea articolului cu petrecerea, dar mi-am dat seama că acesta este cel mai potrivit moment. De ce? Doar nu vă imaginați că pot trece peste oportunitatea de a scrie acum, în an aniversar, 50 de ani, al Galbenei de Odobești! Sau, să vă povestesc cum a fost aniversarea mea, viața mea cuprinsă în 50 de ani!  Și nu în ultimul rând, dragostea de meleagurile vrâncene, și aniversarea pe care o voi petrece cu Galbenă de Odobești – Ediție Aniversară.

Viața mea cuprinsă în 50 de ani!

Să le luam pe rând. Galbena de Odobești – gama Vincon se află la ceas aniversar: anul acesta împlinește jumătatea de veac. Eu am descoperit cu muuulți ani în urmă podgoriile vrâncene, încărcătura istorică, energia acelor locuri. De la prima mea excursie în zonă. Fascinată de legendele care circulau despre hrubele lui Ștefan cel Mare și podgoriile Odobești, Panciu, Cotești, am început să citesc mai mult. Apropo, știți ce aer este la Soveja?

Viața mea cuprinsă în 50 de ani!

Am aflat că Vincon a fost înființată în 1949 și a devenit unul dintre cei mai mari producători de vin și vinarsuri ai României. Astăzi, deține peste 1500 de hectare de viță de vie, ferme viticole, 10 crame printre care legendarele Beciul Domnesc și Paradis. Brandurile de vin din portofoliu sunt Beciul Domnesc Grand Reserve, Ambrosio, Comoara Pivniței, Casa Vrancei, Premiat, Viță Românească etc. Vincon marchează anul eveniment cu  Galbenă de Odobești – Ediție Aniversară și cu etichetă nouă,  restilizată.

Viața mea cuprinsă în 50 de ani!

îmi plac surprizele

Dacă petrecerea pentru soțul meu a fost una surpriză, cea pentru mine nu era deloc așa. Știam că va fi petrecerea mea de 50 de ani, mi-o doream, abia o așteptam. Doar mi se promisese ”revanșa” :)! iar prietenele erau mai curioase decât mine ce (surpriză) mi se pregătea. Îmi doream ca această aniversare, importantă,  de 50 de ani să fie deosebită dar nici eu nu mă puteam hotărâ ce vreau.

Să plecăm doar noi doi într-o mică vacanță undeva pe malul mării. Să stăm doar noi, un vin bun, luna, stele, briza și muzică, era o variantă. Mi-ar fi plăcut totuși să fie și restul familiei, prietenii, cu toate glumele lor, veselia, dansul. Îmi plac surprizele și  să fiu surprinsă. :)

Viața mea cuprinsă în 50 de ani!

Înclinam să cred că se merge pe varianta a doua, deși nu reușeam să descopăr motivul tensiunii care plutea în jurul meu. Cereau una alta, mă descoseau, întrebau, insinuau … în fine, m-am lăsat să fiu surprinsă. Părea însă că se cheltuia cam mult și atunci m-am văzut nevoită să-i avertizez. Dacă se gândeau la vreo ”surpriză” de genul stripperilor sau alte nebunii, cum insinuase o prietenă, era cazul să renunțe.

Zilele se scurgeau

Zilele se scurgeau și se contura clar un complot de zile mari. Curieri soseau cu pachete misterioase, întrebări  care păreau fără rost gen ”unde sunt albumele foto?”…  Poate  pregătesc o excursie, cum se mai întâmplase, știind cât îmi plac călătoriile, gândeam eu.

Viața mea cuprinsă în 50 de ani!

Cu toate scenariile și conspirația din jur, eu iubitoarea de surprize eram speriată. În noaptea dinaintea marii zile nu am putut dormi deloc. Am început să fac legături și m-am cam prins despre ce era vorba: băieții mei își făcuseră un cadou de ziua mea! :) Dimineață, la ora 6, i-am anunțat că le descoperisem ”surpriza” și că mi se pare o glumă proastă. Ce să fac eu cu un videoproiector??? 

Viața mea cuprinsă în 50 de ani!

Eram dezamăgită dar nu puteam da înapoi. Invitații au început să sosească, totul era pregătit, vremea superbă, curtea recent amenajată. Locul desfășurării era stabilit afară, un fel de inaugurare, unde eu nu eram lăsată să ajung. Mi-am dat seama că se făceau pregătiri, pentru mine nu mai era bucuria, surprizei la care mă așteptam.

Viața mea cuprinsă în 50 de ani!

 

Absolviri, premii, realizări

În fine, nu mai prelungesc suspansul, sar peste celelalte amănunte, deloc neinteresante. Sunt invitată afară, unde toată lumea prezentă mă aștepta.  În momentul în care am ajuns în mijlocul lor a început să ruleze pe ”marele ecran” un film cu și despre mine. Absolviri, premii, realizări, căsătorie, primul născut, al doilea…, viața mea cuprinsă în 50 de ani, din copilărie până în ”prezent”. Mi-au dat lacrimile de emoție și fericire când am realizat că eram încadrată de copii, soț, nepoțel urmați de prieteni.

Viața mea cuprinsă în 50 de ani!

A fost atât de emoționant încât am scăpat paharul cu vin din mână înainte să dau noroc și să-mi primesc urările. Ce-aș mai putea spune? Ce-mi puteam dori mai mult? Uitasem de proiector, de tot. Pentru mine, cadoul fusese filmul, familia, atmosfera, sufletul pus în realizarea surprizelor, oamenii dragi de lângă mine. Și totuși, la sosirea tortului, am descoperit și o cutie cu bijuterii. Pentru mine a fost o aniversare pe care nu am cum s-o uit!

Până data viitoare, simte, trăiește, iubește, petrece viața!

 

UniquebyMM

 

Sursa foto: www.facebook.com/vinconromania/; blogalinitiative.ro/campanii/; Pinterest; arhiva personală.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0