Bun găsit! Renovarea și redecorarea în stil unic. Vine o vreme când se impune o renovare. Casa reprezintă locul în care fiecare dintre noi se simte cel mai bine, relaxat, confortabil, în siguranță. Dar, ca și omul, are nevoie din când în când de regenerare, un aer proaspăt. Asta i se întâmplase și căsuței noastre: zugrăveala îmbătrânise, culorile își pierduseră viața, pereții  aveau pe alocuri răni. Prin urmare, am trecut la fapte: Renovarea și redecorarea în stilul meu.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Renovarea și redecorarea în stil unic

Când am finisat și decorat casa m-am jucat cu imaginația și am ținut să folosim forme deosebite din rigips care să despartă și marcheze zonele de lucru, livingul, locul de luat masa sau bucătăria. Până și constructorii s-au minunat ce-mi dăduse prin minte și întrebau unde le găsisem. Ne-am ales culorile și am gândit mobila pentru fiecare spațiu, cameră, obiectele decorative, însă am avut temeri că nu vor da bine. Din acest motiv am apelat la un designer.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Lucrurile au decurs destul de bine, dacă fac referire la colaborarea cu designerul, doar ritmul ne-a cam dat bătăi de cap. M-a ajutat să aleg perdelele, draperiile, galeriile și am gândit împreună mobila pe fiecare cameră sau loc. Luaserăm deja hotărârea ca mobila să o comandăm. În modul acesta, respectă cerințele noastre, folosim eficient spațiul și are stilul personalizat, unic, pe care ni-l dorim.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Prin urmare, am stabilit dimensiunile corpurilor, formele, culorile, mânerele, închizătorile etc. Am ținut cont chiar de câteva elemente feng shui (:)). Rezultatul a fost unul care ne-a bucurat până acum, făcând casa prietenoasă, caldă, cu efect relaxant asupra noastră dar și a tuturor celor care îi treceau pragul.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Renovarea și redecorarea în stil unic

Materiale

Acum, ne-am hotărât să renovăm și redecorăm singuri, în stilul nostru, evident, unic. Aveam experiența alegerii culorilor, materialelor, știam ce anume vreau să schimb iar pentru sfaturi (aviz) -hihi,  apelăm la specialistul (arhitectul) din familie.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Timpul petrecut în locuința ta îți dă posibilitatea să vezi, să simți ce mai trebuie, ce nu merge bine. Știi unde este nevoie de mai multă lumină sau dimpotrivă, ce probleme apar sau cum ”reacționează” în anumite situații, anotimpuri etc. În funcție de comportamentul culorii îți dai seama ce ai putea alege, care sunt locurile care se deteriorează mai repede sau  obiectul de mobilier care lipsește.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Spre exemplu, am realizat că în unele zone am putea folosi albul pentru luminozitate iar pentru formele din rigips, s-ar potrivi vopseaua decorativă genul stucco veneziano. După ce am stabilit materialele, culorile, am alcătuit lista pornind în căutarea lor.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Cum nu suntem specialiști în domeniu când pornești în ”aventura” căutării materialelor potrivite te aștepți să fii consiliat, să ți se explice despre material, calități, putere de acoperire, cantități etc. Experiențele pe care le-am avut cu depozite și magazine online nu ne-au oferit ocazia, prin urmare am învățat să ne setăm așteptările la un nivel mediu spre mic.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Renovarea și redecorarea în stil unic

Cu asemenea așteptări am ajuns și  la magazinul – depozit Soldekor,  numai că aici am avut o adevărată revelație. Am spus cam ce vrem și domnul respectiv ne-a explicat pentru fiecare material tot ce trebuia să știm. Calitatea, culorile disponibile, puterea de acoperire, textura, rezistența, tot. Aaa, mai era ceva foarte important: prețul deosebit!

Renovarea și redecorarea în stil unic

Probabil ar merge expresia ”excepția care întărește regula”, deși nu i-am înțeles niciodată sensul :). Cred că mai bine spun ceva mult mai limpede: am întâlnit și oameni care își respectă clientul și munca. Mulțumim, domnule Bogdan Solomon pentru consiliere, disponibilitate și profesionalism!

Renovarea și redecorarea în stil unic

Trafaletul ”minune”

Fac o paranteză și vă povestesc ceva oarecum amuzant. Văzând reclama cu paint racer, dorindu-ne ca timpul de renovare să fie cât mai mic, recunosc, îmi place să decorez nu să renovez :), ne-am cumpărat unul. Pornim la treabă, mergea strună(!), dar după câteva ore nu știu cum am făcut că ”minunea” s-a defectat.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Îl curățăm, împachetăm și mergem să-l returnăm. Era în garanție, dar trebuia trimis în centrală (?) și așteptat un răspuns în maxim 15 zile. Heiii, în 15 zile noi vrem să ne bucurăm de rezultate!!! Eventual să plecăm și într-o mică vacanță de toamnă :)

Privim unul la altul și decidem din priviri să mai cumpărăm unul, numai că stocul fusese epuizat :). Dezamăgiți, revenim la activitățile noastre și continuăm cu ”uneltele” clasice din dotare. Partea bună, după trei zile ne-au sunat să mergem să luăm noul paint racer. Bine că nu au mai avut în stoc!

Renovarea și redecorarea în stil unic

Bucuroși că ne-a scos din impas, ne-am continuat cu mai mult spor activitatea. Astfel, am reușit ca într-o săptămână să terminăm de reparat, zugrăvit, spălat, călcat, șters geamurile și pus perdelele.  Rămăseseră de acoperit părțile cu stucco veneziano cum însă nu era ”domeniul meu”, mă puteam desfășura în voie cu decorarea.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Renovarea și redecorarea în stil unic

Decorare

Galeriile, draperiile și perdelele le- am schimbat iar alegerea am făcut-o  în ton cu noua cromatică a zugrăvelii. Cu ajutorul acesteiaam obținut mai multă lumină, exact așa cum îmi propusesem. Mobilierul, tablourile și celelalte obiecte de decor le-am regândit și reorganizat puțin în funcție de cerințe, pretenții și gust.

Renovarea și redecorarea în stil unic

Mobilierul

Partea ”grea” vine abia acum, cea de completare a obiectelor de mobilier. Bineînțeles că am locul meu preferat de citit, lucrat sau relaxat. Pornind de aici, locului de lucru îi lipsea un birou și scaunul aferent fiind nevoită să improvizez. În concluzie, mi-am comandat un mic birou adaptat spațiului respectiv. Mi-am găsit  scaunul și alte obiecte decorative potrivite, reușind să fac locul plăcut și util destinației dorite.

Mai am câteva mici detalii de pus la punct, prin urmare vă las cu ce-am spus până aici și cele câteva fotografii. Voi reveni cu alt articol când va fi totul gata :).

Voi cum faceți renovarea, redecorarea casei? Singuri sau cu ajutorul designerului? de unde vă luați informațiile, materialele, ideile etc.? Cât de des sau rar renovați, redecorați?

Până data viitoare, vă las cu pregătirile pentru toamnă. Fie că finalizați renovări, vă gândiți la redecorări, pregătiți conserve sau noul an școlar, fie plănuiți, de ce nu,  o vacanță.

 

UniquebyMM

 

Sursa: facebook.com/soldekor; arhiva personală

Share and Enjoy !

0Shares
0 0