Bun găsit! Călătorului îi stă bine cu drumul. Și ce bine mi-ar sta mie să plec într-o călătorie, de toamnă. Știu, v-am povestit extrem(e) de entuziasmată despre ”furatul” startului, despre vacanța minunată petrecută atunci, în luna mai. Dar, e mult de-atunci și, acum, ca și atunci, vremea este capricioasă iar eu iubesc clima caldă și călătoriile. Trec în revistă toate destinațiile trecute sau viitoare și nu-mi stă gândul decât cum aș putea face să merg într-una dintre ele. Revăd locurile de legendă ale Ceahlăului, Cascada Duruitoarea, trasee montane sau insule exotice.  Nu-i așa că vreți să mă însoțiți într-o destinație în care se regăsește turismul de aventură? Inspirată de fotografiile grăitoare ale  Extreme Travel, pe care mi-l iau”ghid inspirațional”, călătoresc imaginar în destinații din toată lumea asta mare și frumoasă. Cu imaginație, prin Kenya, Zanzibar, Etiopiacircuite safari sau excursii în munții României, totul este posibil.

Cuprins

Cu imaginație, prin Kenya, Zanzibar …

Pentru câteva zeci de minute sunt în expediție prin Patagonia sau printr-o junglă din Cuba, escaladez Mount Kenya, Aconcagua sau vârful Moldoveanu. Pornesc pe urmele Speranței spre cel mai îndepărtat loc al lumii, Țara de Foc sau fac rafting pe Tara în Muntenegru etc.

Cu imaginație, prin Kenya, Zanzibar...

Visez

Câmpuri întinse și dealuri de un galben intens, savana Masai Mara cu arbori acacia și din când în când, girafe, antilope sau elefanți. Trec pe lângă mașina de safari, incredibil de aproape, unele girafe, antilope, zebre, altele sunt mult mai departe.

În dreapta mea, un adevărat spectacol dat de leii care prinseseră o zebră iar o leoaică mamă privea cu mulțumire puii care se înfruptă din vânatul proaspăt. Fantastica Mama Natură! Legea junglei și a naturii funcționează perfect: carnivorele omoară alte animale, mănâncă hălcile cele mai bune de carne, urmând rândul hienelor și vulturilor pentru curățenia finală. Doar oasele rămân.

Aventuri & adrenalină

Mașina trece destul de repede pentru că timpul pare comprimat deci, nu-mi permite să mă minunez prea mult de spectacolul descris. La orizont, sute, mii, ce spun eu, milioane de antilope Gnu apar ca într-o adevărată invazie. Aaa, este marea migrație a antilopelor Gnu care migrează din Seregeneti și ”rad” efectiv iarba pe unde trec, atrăgând în urma lor prădătorii.

Cu imaginație, prin Kenya, Zanzibar...

Mirarea se întrerupe brusc pentru că trecem peste râul în care hipopotami imenși fac baie liniștiți. Asta până la apariția armatei de crocodili. Berze marabu și păsări secretar trec în zbor deasupra mașinii de safari în care mă aflu.

Mi se face puțin frică dar, nu sunt singură iar asta îmi dă curaj să trăiesc aventura mai departe. Sunt îmbrăcată corespunzător, suntem însoțiți de oameni pregătiți, totul este ca la carte încât mă pot bucura de fantasticul spectacol.

https://www.flickr.com/photos/148692082@N07/35084580070/in/album-72157682425146834/tp://

Campare

Se întunecă și mă trezesc într-un fel de sătuc, mai degrabă camping plin de corturi militare. Se strâng mulți oameni printre care îmi recunosc prietenii, se mâncă, se povestește din experiența de peste zi și se merge la culcare. Totul trece atât de repede, ca o peliculă de cinema rulată cu viteză și mă trezesc într-un răsărit pe care nu l-am mai văzut nicăieri.

După parcurgerea unei bucăți bune de drum neasfaltat urmat de altă bucată asfaltată, mă văd într-un fel de rezervație, cu un lac împânzit de milioane de păsări flamingo. Ceva mai departe văd rinoceri negri, girafe, dar altă specie, leoparzi și gheparzi. O, câte specii de mamifere, rinoceri albi, cred că sunt renumiții rinoceri de Kenya dar și porci africani și babuini.

https://www.flickr.com/photos/148692082@N07/35084578710/in/album-72157682425146834/

Zanzibar?

Mă văd plimbându-mă  apoi într-o barcă printre hipopotami și păsări colorate. Până să deslușesc toate culorile sau plăcuța  inscripționată, Lake Naivas… mă văd la umbra unor palmieri foarte mari. În fața mea se întinde plaja cu nisip extraordinar de fin, de culoare albă, apa caldă și … delfini în larg?!?

Apoi, mă pierd printr-o plantație, cineva parcă povestește ceva despre condimente. Aha, mă prind într-un târziu, este plantație de condimente, piper, vanilie și altele asemenea. Un om cocoțat sus de tot, taie nuci de cocos și îmi dă să beau laptele de cocos din ele. Seamănă cu … Zanzibar?!?

Mmmm, simt puternic aroma vaniliei, parcă și de cafea proaspătă?  Deschid ochii și, îmi dau seama că am visat. Dar oare unde am fost în visul meu? Pe unde am călătorit?

Africa de sud sau Kenya?

Cobor din pat și mă trezesc de tot când văd copacii cu frunze ruginii de la geamul meu iar aburii cafelei pătrund până în dormitor. La cafea,  povestesc visul încercând să-i deslușesc mesajul.  Să fi fost vorba de Africa de Sud,
 Swaziland, Lesotho? Dar am văzut rinoceri de Kenya și antilope Gnu …și… !!!

DSC_0051

Nimic nu este mai reconfortant decât o călătorie. Grijile sunt amânate, călătoria te adoptă și te îngrijește, iar când în cele din urmă te îndrepți spre casă, cu părere de rău te redă tumultului vieții

Voi ce credeți, despre ce destinație a fost visul meu?  Credeți am avut parte de o excursie personalizată? Sau am fost pe o insulă exotică? Dar alegerea voastră, care ar fi?

Până data viitoare, călătoriți pe bune! Să aveți parte de aventură, descoperiri, trăiri intense, viața este frumoasă!

 

UniquebyMM

 

Am visat pentru proba nr. 10 SuperBlog 2018

Sursa: www.flickr.com, blog.super-blog.eu

Rate this post