Bun găsit, prieteni! Sunt aproape convinsă că v-ați aflat în situații incomode sau bulversante în care ar fi fost perfect să spuneți politicos NU. Toți trecem prin asemenea situații în viață. Când dacă am fi spus un simplu NU și lucrurile neplăcute, complicate, chiar dezastruoase, ar fi fost evitate. În unele cazuri, ne- ar fi putut schimba în bine chiar viața.

Cuprins

7 modalități să spunem politicos NU

politicos NU

DA vs NU

Adevărat, nu este deloc simplu să poți spune NU.  Probabil aveți în minte situația în care ar trebui să spui NU pentru o anumită favoare. Sau, cum să spui politicos NU unei sarcini pe care o primești. 

Reversul unui NU spus în situații ca acestea este considerat devastator. Poate duce la deteriorarea relațiilor și prieteniilor. În același timp, să spui DA mereu, pentru orice, în orice situație, nu este soluția corectă. Chiar nu este în regulă.

Întrebarea – de o sută de puncte – este cum ar trebui să procedăm? Există oare vreo modalitate să spunem politicos NU? Ei bine, răspunsul este DA. Avem la îndemână câteva  modalități (sau trucuri?) de a spune politicos NU și m-am gândit la câteva modalități în acest sens.

Înlocuiți NU cu ”Mai târziu”

pexels photo 3760527 7 modalități să spunem politicos NU

Amânare

Dacă nu am mai spus NU până acum și acesta este un început, va fi mult mai ușor să folosim ”mai târziu”. Spre exemplu atunci când vrem să refuzăm pe cineva, o putem face sub forma aceasta: ”Dă- mi voie să revin la tine mai târziu.” Este un mod elegant și frumos de a refuza ceva (pe cineva).

În cazul în care este vorba de relațiile de la job, rugăm oamenii cu care interacționăm să ne trimită un e_mail sau un sms cu solicitările. Astfel, îi putem contacta în momentul eliberării sarcinilor sau atunci când dorim. În felul acesta ne va fi mult mai ușor să le răspundem- în funcție de solicitare-, cu un politicos NU.

Repetiție pentru a spune NU

politicos NU

Dilema

pexels photo 4439408 7 modalități să spunem politicos NU

NU fără explicații

Oferiți soluții alternative

pexels photo 3825295 7 modalități să spunem politicos NU

Alternativa

Iată un sfat util în cazul în care persoana care face oferta este cineva cu care doriți să rămâneți în relații bune: Oferiți soluții alternative la NU. O ofertă de compromis, care nu- l va face să se simtă jignit iar noi nu ne vom simți vinovați. Nu de alta, dar sentimentul de vinovăție ar fi un stres în plus în viața noastră.

Folosiți limbajul corpului 

politicos NU

Mai târziu

politicos NU

pexels photo 2591431 7 modalități să spunem politicos NU

pexels photo 7327772 7 modalități să spunem politicos NU

Cu drag și prietenie, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Când astrele se aliniază și nu prea

Cel mai bun prieten câștigat: Allurene

TENA Lady- încă o poveste reală

5/5 - (1 vote)